Partizan će morati sam po mesto u Top 8! Posle Žalgirisa i Baskonija razočarala Grobare!

06.04.2023

22:57

0

Autor: A. Š.

Crno-beli su se nadali da bi već večeras mogli da ozvaniče plasman u plej-of, ali to se nije ostvarilo

Partizan će morati sam po mesto u Top 8! Posle Žalgirisa i Baskonija razočarala Grobare!
Rokas Gedraitis i Vanja Marinković - Copyright Profimedia

Sva je prilika da će povratnička sezona Partizana u Evroligu biti upamćena po velikom uspehu. Izabranici Željka Obradovića stigli su na prag plasmana u nokaut fazu elitnog takmičenja i sudbinu tog rezultata drže apsolutno u svojim rukama.

Računica za crno-bele ne može da bude prostija, jedna pobeda iz preostala dva meča (protiv Monaka u gostima ili Panatinaikosa u Areni) vodi Valjak u Top 8 društvo, mada su se navijači Partizana nadali da bi već večeras mogli da proslave ogroman uspeh.

Za to im je bilo potrebno da Žalgiris ili Baskonija izgube, ali se to nije desilo pa su Litvanci i Španci nastavili da „dišu za vratom“ Valjku.

Makabi je imao veliku priliku da pobedi u Kaunasu i tako pošalje crno-bele u plej-of. Ipak, u ultra uzbudljivoj završnici, Žalgiris je uspeo da odbrani poen prednosti i proslavi pobedu kojom je sačuvao san o plasmanu u Top 8 - 68:67.

Puno manje neizvesnosti bilo je u Vitoriji. Iako je Asvel bio „dosadan kao stenica“ i gotovo do poslednjeg zvuka sirene pretio Baskoniji, Marinković i drugovi bili su napadački isuviše dobro raspoloženi da bi ozbiljnije ugrozili siguran trijumf – 120:100.

Evroliga 33. kolo

Crvena zvezda – Olimpijakos 87:79
Žalgiris – Makabi 68:67
Fenerbahče - Anadolu Efes 103:86
Valensija – Virtus 78:69
Real Madrid – Bajern 79:67
Baskonija – Asvel 120:100

Petak
Panatinaikos – Alba (20.00)
Olimpija – Barselona (20.30)
Monako – Partizan (21.00)

BLOG UŽIVO

NI ASVEL NIJE POMOGAO PARTIZANU!

- KRAJ! Baskonija je pobedila Asvel 120:100. Crno-beli će, ipak, morati sami sebi da overe vizu za plasman u Top 8. Možda već u petak u Monaku.

- Do kraja meča je tačno pet minuta, Baskonija sigurno gazi ka pobedi "koja im život znači" - 102:88. 

- Na kraju treće deonice Baskonija vodi protiv Asvela 88:75 i nadomak je pobede koja ih ostavlja u borbi za Top 8.

- Još jednom je Asvel pokušao da uhvati priključak, prišao je na minus devet, ali onda primio dve vezane trojke, pa je razlika ponovo dvocifrena - 81:67, 26. minut.

- Ne staje Baskonija. Za četiri i po minuta postigla je čak 16 poena i na polovini treće deonice vodi 75:64.

BASKONIJA SE VRAĆA NA DVOCIFRENI PLUS

- Tek što je počelo drugo poluvreme Baskonija se vratila na dvocifreni plus. Za uvodnih 60 sekundi treće deonice, domaći su ubacili čak sedam poena i posle trojke Homesa vode 62:51.

- Na poluvremenu španski tim vodi 55:51. Uporni su Francuzi, uspeli su u finišu drugog kvartala još jednom da uhvate rezultatski priključak.

- Serijom 7:0 sredinom druge četvrtine Baskonija odbija veliki nalet rivala i ponovo odlazi na solidnih plus devet - 45:36.

ASVEL PRETI

- Za dva i po minuta u drugoj deonici Asvel je ubacio osam poena i prišao na "samo" minus četiri - 36:32.

- Na kraju prve deonice španski tim vodi 32:24. U finišu uvodnog kvartala domaći su imali i najvećih plus 12 - 30:18.

- Baskonija je, očekivano, bolje počela meč i na polovini uvodne deonice već ima solidnih plus osam - 19:11.

POČEO DUEL U ŠPANIJI

- Počeo je duel u Španiji između Baskonije i Asvela.

 

- KRAJ! Makabi je poražen u Kaunasu 68:67. Veliku priliku je imao "ponos Izraela", n 40-ak sekundi pre kraja Nibo je pri nerešenom rezultatu imao dva ofanzivna skoka, ali nije uspeo da poentira. Potom je 21 sekund pre kraja Tejlor bio polovično precizan sa linije penala. Boldvin je rešio da preuzme odgovornost, ali njegov pokušaj sa poludistance nije završio u košu domaćih.

 

 

- Imao je Žalgiris plus četiri na polovini četvrte deonice, ali je onda više od tri minuta bio bez koša. U poslednja dva minuta četvrte deonice ulazi se s  vođstvom Makabija 67:65.

- Do kraja meča u Kaunasu je tačno šest minuta. Rezultat je izjednačen - 61:61.

- Na kraju treće deonice Žalgiris vodi 56:52.

- Samo sedam poena postigao je Makabi za više od osam minuta prve deonice, ali Žalgiris nije to maksimalno kaznio, iako je napravio preokret - 54:52.

- Žalgiris bolje otvara treću deonicu i serijom 6:0 pravi preokret 48:45.

- Na poluvremenu, Makabi u Kaunasu vodi 45:42.

- Ekspresnom serijom 7:0 Žalgiris je poravnao rezultat, ali su onda trojke ubacili Martin, Braun i Koen za vođstvo Makabija 38:33 na isteku 17. minuta. 

MAKABI PRAVI RAZLIKU

- Furiozno je Makabi otvorio drugi kvarta. Ubacili su gosti tri trojke i za manje od tri minuta igre postigli čak 12 poena, za dosad najvećih 29:22. 

- Na kraju prve deonice u Kaunasu rezultat je izjednačen 17:17. Domaći su mini serijom 5:0 uspeli u završna dva minuta da uđu sa četiri poena više, ali do kraja nisu postigli nijedan poen što je Makabi iskoristio da izjednači.

- Prilično tvrd i izjednačen meč na početku. Posle pet minuta i mini serije 4:0 Žalgiris vodi 10:8.

- Počeo je meč u Kaunasu.

 

- Druženje ćemo početi iz Kaunasa. Duel Žalgirisa i Makabija počinje u 19 časova, dok će Baskonija i Asvel svoj okršaj početi dva sata kasnije.

- Bez obzira što bi već večeras mogli da overe mesto u Top 8, crno-beli se maksimalno pripremaju za susret sa Monakom u Francuskoj (petak, 21). U najavi meča, Željko Obradović je poručio da Kneževi nisu samo Majk Džejms.

- Da bi se crno-beli našli na petom mestu potrebno je da preskoče Fenerbahče, a iz Istanbula su u četvrtak stigle vesti koje bi i te kako mogle da se odraze na rezultate Fenera.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike