Partizan večeras nije u Top 8 zbog najmlađeg kapitena u svojoj istoriji! Evo šta je potrebno Valjku za plej-of Evrolige!

31.03.2023

23:45

0

Autor: A. Š.

Crno-beli apsolutno sve drže u svojim rukama i biće senzacija ako ne budu u plej-ofu elitnog takmičenja

Partizan večeras nije u Top 8 zbog najmlađeg kapitena u svojoj istoriji! Evo šta je potrebno Valjku za plej-of Evrolige!
Naneli zakucava u duelu Partizan - Real - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Partizan je već u povratničkoj sezoni postao apsolutni hit Evrolige. Cela Evropa bruji o ambijentu koji Grobari prave u Areni kao i na gostovanjima širom Starog kontinenta, ali nije samo to povod da se iz nedelje u nedelju u košarkaškim krugovima priča o izabranicima Željka Obradovića.

Ostvarili su Panter i drugovi neke spektakularne pobede ove sezone. Najveću su proslavili večeras, kada je pred rekordnim brojem navijača u najvećoj dvorani na Balkanu srušen moćni madridski Real, a malo je nedostajalo da upravo taj trijumf bude odlučujući za teoretsko obezbeđivanje mesta u plej-ofu elitngog takmičenja.

Zašto nije tako bilo, najzaslužniji je Vanja Marinković. Namestilo se tako da najmlađi kapiten u istoriji Partizana odigra utakmicu karijere u dresu Baskonije i sa neverovatnih 35 poena (6/9 za dva, 6/9 za tri, 5/5 sl.b.) bude najzaslužniji za trijumf protiv Fenerbahčea, koji bi donekle mogao i da pomogne Valjku.

Partizanova matematika pred poslednja dva kola ligaškog dela Evrolige je kristalno jasna. Za plasman u Top 8 crno-belima je potrebna jedna pobeda ili da u preostalim utakmicama Žalgiris ili Baskonija izgube samo jedan meč.

Pošto se mesto u plej-ofu sada već i ne dovodi u pitanje, zanimljivo je da bi Valjak uz malo sreće i poklapanje nekih rezultata mogao čak i sa 5. mesta u doigravanje za plasman na Fajanl-for.

Za tako nešto potrebno je da Makabi izgubi obe preostale utakmice do kraja ligaškog dela sezone, da crno-beli dobiju oba svoja duela, te da kada se podvuče crta imaju pobedu više od Fenerbahčea zbog toga što imaju lošiji međusobni skor. 

Kako bilo, Monako je večerašnjim trijumfom u Minhenu protiv Bajerna osigurao mesto koje mu garantuje prednost domaćeg terena u plej-ofu i biće prilično interesantno ispratiti da li će neka od prve četiri ekipi do kraja kalkulisati i na taj način birati protivnika na poslednjoj stepenici do odlaska na završni turnir u Kaunas.

RASPORED PARTIZANA I NJEGOVIH RIVALA DO KRAJA

MAKABI
Žalgiris – Makabi
Makabi – Real Madrid

FENERBAHČE
Fenerbahče – Anadolu Efes
Crvena zvezda – Fenerbahče

PARTIZAN

Monako – Partizan
Partizan – Panatinaikos

BASKONIJA
Baskonija – Asvel
Olimpijakos – Baskonija

ŽALGIRIS
Žalgiris – Makabi
Bajern – Žalgiris

EVROLIGA - 32. kolo

Četvrtak
Anadolu Efes - Virtus 86:67
Makabi - Olimpija 85:66
Barselona - Alba 72:56

Petak
Bajern - Monako 81:84
Žalgiris - Valensija 95:74
Baskonija - Fenerbahče 92:69
Olimpijakos - Panatinaikos 81:73
Partizan - Real Madrid 104:90
Asvel - Crvena zvezda 60:76

 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike