Obradović: Monako nije samo Majk Džejms, znamo šta moramo da im zaustavimo!

06.04.2023

13:38

0

Autor: A. S.

Nema tajni za Obradovića

Obradović: Monako nije samo Majk Džejms, znamo šta moramo da im zaustavimo!
Željko Obradović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Trener Partizana Željko Obradović nakon poslednjeg treninga u Beogradu pred odlazak u Monte Karlo na meč sa Monakom, rekao je da protivnik nije samo Majk Džejms, iako ne spori da je Amerikanac najbolji igrač ekipe Saše Obradovića.

- On je veliki napadač, to nije nipta novo. Ima poene u rukama kao i svi ostali igrači. Mogu da izađu sa tri mala, mogu da izađu i sa visokim trojkama, četvorkama, sve preuzimaju. Na poziciji "pet" imaju igrača koji je sposoban da radi "pick&pop", a imaju i izuzetno skočnog Hola koji iz drugog plana udara rampe i da kontroliše odbranu.

- Sve su to neki detalji koji su važni i ne možemo da pričamo samo o Majku Džejmsu. Sigurno da je Majk veoma bitan za njihovu igru, ali i ovi ostali su veoma važni - rekao je Obradović.

24sedam/Katarina Mihajlović
Aleksa Avramović

Crno-bele bi pobeda u Monaku definitivno potvrdila kao učesnike Top 8 faze Evrolige, a put do toga ide preko dobre odbrane:

- Monako pobeđuje, ima izuzetne pojedince, ali igraju timski. Oni su nekom proseku od 86,5 poena, ali njihova igra je takva da dosta poena daju iz tranzicije. Daje dosta iz iz izolacije, daju dosta poena na napostavljene odbrane kada koriste utrčavanje na strani pomoći. Kad se sve sabere to je 40 poena po utakmici, moramo da smanjimo sve te brojke.

24sedam/Katarina Mihajlović
Jam Madar

 

Dvojica Obradovića nekada su bili selektor i igrač, sada su kolege na suprotnim stranama:

- Čestitam Saši na svemu što je uradio u karijeri, odličan posao radi, specijalno ovo sad sa Monakom - rekao je Obradović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike