I Grbović digao glas za Vučićevića! Zašto jednog takvog čoveka anatemisati?

04.04.2023

18:48

0

Autor: 24sedam

- Lično mi je žao, ali poznajući Vučka znam da će iz svega izaći još jači, sa sobom i oko sebe - kazao je nekadašnji košarkaš

I Grbović digao glas za Vučićevića! Zašto jednog takvog čoveka anatemisati?
Goran Grbović - Copyright MN Press

Povodom odlaska u zatvor glavnog urednika Informera, Dragana J. Vučićevića, oglasio se i Goran Grbović. Nekadašnji košarkaš, sada direktor "Beogradske arene" javno je postavio pitanje "zašto se Vučićević anatemiše".

- Kad pričamo o ljudima, ne treba da pričamo šta su postigli, a Dragan J. Vučićević je postigao mnogo, već kakvi su po čovečnosti. Zašto jednog takvog čoveka anatemisati? Sve je jasno, smisao  je verbalni delikt i na kraju će Vučko zbog toga u zatvor. E, sad kada bi se vraćali unazad ko je sve iz opozicionih redova i brutalno vređao, mnogo njih bi bi trebalo da budu u zatvoru.

Ljudi mogu da budu heroji, mogu da budu junaci. Dragan sve to podnosi junački. za razliku od drugih koji govore MI, i kriju se iza drugih, on sve govori u prvom licu. On je rekao, on kaže JA! Biće kažnjen jer je lojalan i zato što je rodoljub i patriota i zato što je uvek govorio ono što misli i brani svoju tezu. Ako je po pravdi onda i ovi što spočitavaju treba da se zamisle - kazao je za Informer Grbović, koji je ubeđen da će Vučićević iz svega da izađe još jači.

- Lično mi je žao, ali poznajući Vučka znam da će iz svega izaći još jači, sa sobom i oko sebe. Ako i ovo treba da bude neka žrtva, neka bude, ali neka znaju svi da je on na putu, za koji trebaju ozbiljni muški atributi. On koji je istinski glasnogovornik zna da je to najteži put, put koji košta. Dragan J. Vučićević je čovek iz Ivanjice, a oni su i istorija to potvrđuje čvrsti ljudi.

Legendarni jugoslovenski i srpski košarkaš apsolutno je za ukidanje uvrede kao krivičnog dela.

- Naravno da sam za dekriminalizaciju uvrede. Postoji uvreda časti, ali i izvinjenja i oprosta. Ovako ispada da neko treći treba da odlučuje, a ne ovo dvoje. Kolika to, recite mi, treba da bude uvreda da vi budete šest meseci u zatvoru? Zamislite da ste zatvorili nekog iz opozicije, neke što se u emisijama promovišu neki mračni sarkazam i ne fali im dlaka sa glave. Svi znamo o kome se radi. U zemljama zapadne Evrope verbalni delikt se kažnjava novčano, a ceo iznos ide u humanitarne svrhe. ja sam siguran da bi Vučko dao, kao što, uostalom i daje. Ovo sad trenutno je rigorozno i van svake pameti - zaključuje Grbović.   

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike