Španci oduševljeni Partizanom! Barselona je znala - Arena je neprijateljsko okruženje!

29.03.2023

07:47

0

Autor: A. S.

Mediji sa Pirineja puni reči hvale na račun crno-belih

Španci oduševljeni Partizanom! Barselona je znala - Arena je neprijateljsko okruženje!
Danilo Anđušić i Tristan Vukčević - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Košarkaši Partizana su sinoć u 31. kolu Evrolige poraženi od ekipe Barselone, ali taj poraz ne boli, bar kada je u pitanju plasman u Top 8 fazu takmičenja. Crno-beli imaju još tri utakmice do kraja, i otvoren put, pa i ne žale previše za porazom, naročito kada su svesni sjajne atmosfere koju su još jednom priredili navijači u beogradskoj Areni.

Atmosfera u najvećoj dvorani na Balkanu sinoć je stigla do usijanja. Crno-beli su srušili rekord takmičenja po broju navijača, čak 20.041, a dan kasnije, sa velikim oduševljenjem, o svemu pišu i španski mediji.

As se prvo dotakao važnosti pobede svog tima i obezbeđeno mesto među prva četiri tima, a zatim su pohvalili Laprovitolu i Mirotića, da bi se dotakli i atmosfere u Areni.

- Nije preterano reći da je atmosfera u beogradskoj 'Štark areni' najbolja u Evroligi. 20.041 čovek, rekord takmičenja, koji su svaku ukradenu loptu, svaku asistenciju i svaku trojku slavili kao da je odlučujući koš. Publika koja je Partizanu dala krila, izjednačivši dobar početak Barse - navodi se u tekstu ovog španskog lista.

Marka je takođe istakla Laprovitolu kao heroja tima, pa dodala:

- Barselona je znala da će morati da odigra dobru utakmicu da 'nepovređena' izađe iz Štark arene, gde će 20.000 navijača da nosi Partizan na krilima. I oni su to uradili, izdržavši brojne lokalne napade da ostvare pobedu (80-89) koja ih još više približava domaćem terenu u četvrtfinalu.

Bila je to teško izborena i zaslužena pobeda u veoma neprijateljskom okruženju, jer su navijači gurali koliko i srpski igrači, koji su u borbi za svaku loptu padali na zemlju. To je talentovana, mlada ekipa i sa Obradovićem na klupi. Nije čudno što je u zoni plej-ofa - pohvalili su Španci i Partizan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike