Jasikevičijus ne žali za Eksumom! Dante je napravio korak napred dolaskom u Partizan!

28.03.2023

22:56

0

Autor: P.K.

Trener Barselone izašao je u javnost posle utakmice sa Partizanom. Ovo su njegove prve reči...

Jasikevičijus ne žali za Eksumom! Dante je napravio korak napred dolaskom u Partizan!
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Barselona je uspela ono što je mali broj ekipa ove sezone uradio u Evroligi. Izabranici Šarunasa Jasikevičijusa zaustavili su zahuktali Valjak, izdržali pritisak rekordnog broja gledalaca u beogradskoj Areni i na kraju savladali Partizan - 89:80.

Posle meča trener Katalonaca Šarunas Jasikevičijus nije propustio priliku da pohvali, kako crno-bele, tako i njihove navijače.

- Čestitam igračima i navijačima i Partizanu za ovakvoj čudesnoj atmosferi za igranje košarke. Nije lako nikako, ali je jedno od najvećih uživanja u sezoni igrati ovde, pred ovakvim navijačima i u ovakvoj atmosferi – rekao je Jasikevičijus, pa nastavio:

- Što se tiče igre, moramo da budemo zadovoljni. U prvom poluvremenu smo igrali dobro, ali bez dovoljno energije, bili smo za korak iza Partizana. To nas je koštalo osam ili devet poena, što je mnogo. U drugom poluvremenu smo bili čvršći i fizički jači, sa dobrom odbranom i tada smo preuzeli kontrolu. Odgovorili smo na svaku seriju Partizana i pogodili smo dobro šuteve.

Da li je Barselona previše iskusan tim da podlegne ovakvoj atmosferi?

- Mislim da ovaj klub ima uticaja na svakog igrača na svetu, bez obzira na iskustvo. I ja sam igrao ovde, 20.000 protiv vas… Dobro, 20.000 zvanično, ali svi znamo koliko je ljudi bilo unutra, ha, ha. To je bio jedan od ključeva pobede, bili smo mirni i ostali smo pribrani u važnim trenucima.

Eksum? Prošle sezone je igrao prvu sezonu u Evroligi i bio odličan Žalite li možda što ga niste zadržali?

- Za Dantea nema žala. Nismo mogli da ga zadržimo zbog situacije u kojoj je klub napravio. Napravio je korak napred, jer je on takav tip, vredno radi, trenira ga najbolji trener u Evropi. Kada pogađa trojke, skoro je nezaustavljiv. Večeras je imao još jedno sjajno veče.

Prošle sezone ste dobro igrali u prvom delu sezone, a pali u borbi za trofeje, može li sada biti drugačije?

- Uvek pokušavamo da igramo dobro tokom cele sezone. Imali smo problema sa povredama na početku sezone. Najvažnije je što smo se fizički popravili. Veterani su sada fizički bolji. Nema garancija u životu. Igramo bolje kako napreduje sezona.

Niko neće da igra u plej-ofu protiv Željka, šta mislite o tome?

- Šta mislite, da ćemo ostati kod kuće? Ili da će oni ostati kod kuće? Ne, ako hoćete da budete šampioni, morate sve da pobedite. Znam kako ko razmišlja, ali o tom potom.

Uz ovakvu igru, da li je Barselona glavni favorit za osvajanje Evorlige?

- Ne znam. Stvarno nije važno. Mnogo toga ulazi u računicu: važno je šta je na terenu, kako se popravljate, šta je u svlačionici… O tom potom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike