Olimpijakos u Arenu stiže sa pet stavki na spisku! Jednu od najvažnijih otkrio je čovek koji će ga predvoditi u paklu Grobara!

23.03.2023

16:56

0

Autor: A. Š.

Pirejski tim u najveću dvoranu na Balkanu dolazi kao lider Evrolige, a ovo su očekivanja njegovih članova uoči duela

Olimpijakos u Arenu stiže sa pet stavki na spisku! Jednu od najvažnijih otkrio je čovek koji će ga predvoditi u paklu Grobara!
Košarkaši Olimpijakosa proslavljaju pobedu protiv Partizana u Pireju - Copyright Profimedia

Pred košarkašima Partizana je jedno od finala u borbi za poziciju koja vodi u plej-of Evrolige. Crno-beli u sjajnom raspoloženju, posle velike pobede u Istanbulu protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope Anadolu Efesa, dočekuju Olimpijakos sa nadom da će napraviti, možda i odlučujući, korak ka Top 8 elitnog takmičenja.

Pirejski tim u najveću dvoranu na Balkanu stiže kao lider Evrolige, ali bez jednog od najvažnijih članova svog tima. I pored toga, crveno-beli se nadaju pozitivnom rezultatu u, i sami su svesni, paklenoj atmosferi koju će, bez ikakve dileme, napraviti navijači Partizana.

- Moramo da kontrolišemo emocije, najviše zbog toga što nas čeka puna dvorana, zbog velike želje protivnika, motivacije, sve to će igrati svoju ulogu – istakao je pred put u Beograd Hristos Papas, čovek koji će biti zadužen da pokraj aut linije vodi utakmicu u odsustvu prvog trenera Jorgosa Barcokasa.

- Partizan je čvrst tim, sa mnogo talenta i odličnim trenerom. Neće biti lako, jer svaki rival pokušava da nametne svoj ritam odbrane i napada, zato moramo da probamo da nametnemo naš stil i budemo spremni da odgovorimo na njihovu čvrstinu.

Pomoćni trener Olimpijakosa otkrio je i da njegov tim na noge Valjku dolazi sa nekoliko stavki na spisku koje bi trebalo završiti.

- Moramo da sačuvamo razliku koju smo stekli u prvoj utakmici, mada to neće biti naša prva stavka na spisku, već u prvih pet.

Da pirejske crveno-bele u Areni očekuje vatrena atmosfera svesni su i igrači nekadašnjeg šampiona Evrope.

- Ako ne možeš da se fokusiraš, imaš problem. Ceo tim je već pokazao da je spreman da se nosi sa izazovima – istakao je pred put u Beograd Alek Piters i dodao:

- Igrali smo vrlo dobro u poslednje vreme, nikada ne želiš da budeš u slaboj formi pred ovaj deo sezone. Moramo da se fokusiramo na zadatke jer će naspram nas biti čvrsta ekipa. Moramo da pristupimo utakmici na pravi način i igramo dinamično.

Američki košarkaš prilično pohvalno je govorio o timu Željka Obradovića.

- Vrlo dobro uigrana i utrenirana ekipa, jako talentovana. Imaju dosta iskusnih igrača i jaku bazu navijača. Opet, znamo da i mi imamo jak domaći teren, svakako očekujemo čvrstu tuakmicu. Daćemo sve od sebe – rekao je Pites, uz osvrt na izostanak prvog trenera ekipe.

- Definitivno nesvakidašnja situacija, ali spremni smo. Igrali smo već utakmice kod trenera Hristosa, spremamo se na isti način kao i uvek, mi smo dobro podmazana mašina i nadam se da ćemo to pokazati i zadržati naš ritam. Jorgosu želimo da brzo ozdravi i vrati se poslu, nedostaje nam – završio je Alek Piters.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike