Žoc blista posle velike pobede: Igrači i ja ćemo ovo pamtiti ceo život, iz Estonije dolaze da nas gledaju

24.03.2023

22:38

0

Autor: P.K.

Više i od pobede i od razlike ga raduje nesebičnost igrača - nema uopšte priče o Top 8

Žoc blista posle velike pobede: Igrači i ja ćemo ovo pamtiti ceo život, iz Estonije dolaze da nas gledaju
Željko Obradović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Partizan je u paklu beogradske Arene prosto razbio Olimpijakos, tim koji igra najbolju košarku ove sezone u Evroligi. Bar do večeras.

Željko Obradović je bio vrlo zadovoljan posle meča i to nije krio.

- Pobedili smo lidera Evrolige. Igrači su igrali dobro i imamo mnogo razloga da budemo ponosni kako smo igrali. Osim treće četvrtine, tu su nam pravili probleme. Ključ je da delimo loptu. Kad god smo delili loptu, dobro smo šutirali. Nismo uvek pogodili, ali je selekcija šuta bila sjajna. Hvala navijačima na još jednoj čudesnoj večeri.

Da li je ovo nivo igre koji je dovoljan za top 8?

- Ne znam da li je, znam da sam zadovoljan kako smo odigrali utakmicu. Imali smo neuobičajeno više vremena za trening. Dao sam igračima tri dana da se osveže, očigledno im je to prijalo. Imali smo četiri odlična treninga. Nije normalno da oni šutiraju 3/20 za tri poena, ali eto, takva je bila utakmica. Ponosan sam na igrače. Važna je pobeda. Nema razloga da gledamo poziciju na tabeli, treba da gledamo šta je ispred nas. Predstoji nam veoma važna utakmica protiv Olimpije, a igraćemo je bez Lesora, kao i dve posle nje u AdmiralBet ABA ligi. Rekao sam igračima pravac kući, odmor, pa sutra priprema protiv Olimpije.

Potom je istakao neke slabije stvari, ali nije ih izneo u formi zamerke:

- Oni su imali fenomenalan procenat za dva poena. Neki nesporazumi u odbrani su im doneli lake poene. Pretrčali su nas u nekoliko navrata, ali nemoguće je igrati 40 minuta na maksimumu. Važna je pobeda, velika je potrošnja, velika je energija. U statistici je važno broj minuta i plus i minus igrača koji su na terenu. Još jednom, pohvale svima kako su igrali večeras.

Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se na održavanje nivoa ove forme…

- Ja bih kad imao odgovor na sva ta pitanja bio bih neki mađioničar. Da li vi znate šta znači igrati u 48 sati? Imali smo Efes koji je prvak Evrope i Olimpijakos koji je igrao F4 i sad nas čekaju Barselona i Real Madrid, koji su takođe igrali F4. Ali, to je tek posle Olimpije, to nam je mnogo važna utakmica, kao i svaka do kraja ABA lige. Probaću da ubedim igrače da nam je Olimpija važnija od svih koje nam prestoje. U Bolonji smo igrali sjajno, pa smo pali u Milanu. Sad treba da vidimo reakciju. Probao sam da razmišljam i o minutaži za nedelju. Pogledajte minutažu Ledeja i Smailagića, koji će u nedelju biti možda i najvažniji igrači.

Večeras je Partizan gledalo 20.003 gledaoca, rekord sezone…

- Od to je jedino bolje da je bilo 20.007, pa da bude tajni agent (smeh). Neverovatno je šta navijači rade. Danas sam bio na ručku i slučajno sretnem neke momke koji su tražili da se slikaju sa mnom. Iz Estonije. Četvorica momaka 25 godina. Iz Estonije! Pa tu sretnem momka koji mi kaže "ja sam rodom iz Kraljeva, živim u Nemačkoj, dolazim na svaku utakmicu". Da ne pominjem Grke, koji su došli samo za ovu utakmicu, a koji nisu navijači Olimpijakosa, već onog drugog tima. Hvala svima koji prave atmosferu. Jedan deo pravi one fenomenalne koreografije, ali cela hala pravi atmosferu.

Vezenkov je potpuno zaustavljen večeras, postigao je samo šest poena, a verovatno će biti MVP ligaškog dela takmičenja.

- Sigurno dečko koji je veliki kandidat da bude MVP. Igrali smo timsku odbranu na njemu, uspeli smo. Zaslužuje sve pohvale. Skroman momak, predan košarci i zato i igra kako igra. Možda smo i zato primili neke lake poene, jer smo previše pažnje posvetili njemu.

Papapetru je bio sjajan, a i drugi igrači su imali svoje role.

- Sigurno motivisan, on je igrao u Panatinaikosu. Doduše, igrao je za Olimpijakos pre toga, tako da je njemu ova utakmica nešto posebno. Radi se o sjajnom čoveku i igraču i nadam se da će nam pomagati još više u budućnosti. Utakmica protiv Olimpije će biti drugačije vođena i spremljena. Eksum ima skočnost koja je  neverovatna i prvi korak, to ga izfvaja. Dosta pričamo, on to koristi, odigrao je izvanredno. Imao je dve poprilično velike glupost, ali je bio dobar. Kao što je radio Madar u početku i Aleksa tokom cele utakmice. Njegov učinak je bio fantastičan – rekao je Obradović, pa istakao:

- Mene više od pobede i razlike koju smo napravili je da niko od igrača nije bio sebičan. Nisu sebični. To je suština ove igre, da znaš da kad radiš za tim dobiješ nešto. Kad radiš uz navijače, to je nešto… Oni će to da pamte ceo život. Ja ću da pamtim za ceo život! Ponosan sam na sve što se dešava!

Trener je na kraju pozdravio svog kolegu Jorgosa Barcokasa, koji nije doputovao u Beograd zbog koronavirusa.

- Jorgos Barcokas nije doputovao. Ja sam ga danas okrenuo. Na sreću, njegov oblik kovida nije opasan, kaže mi i da šeta. Tako da mi je drago da je okej i da će biti brzo u timu. Sigurno da im je gospodin Barcokas falio.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike