Zvezda ponovo osvojila Kup, opet u Nišu! Crveno-bele slavile u finalu sa plus 22

20.03.2023

21:49

0

Autor: D. N.

Nedavno su i košarkaši Zvezde na istom mestu došli do trofeja nacionalnog kupa

Zvezda ponovo osvojila Kup, opet u Nišu! Crveno-bele slavile u finalu sa plus 22
Finale Kupa Milana Cige Vasojevića - Copyright KSS

Košarkašice Crvene zvezde odbranile su trofej u Kupu Milana Cige Vasojevića pošto su u finalu pobedile ekipu Art Basketa, rezultatom 77:55. Turnir je odigran u Nišu, u dvorani "Čair" u kojoj su nedavno košarkaši Zvezde došli do novog trofeja u Kupu Radivoja Koraća.

Najefikasnije u pobedničkom timu bile su Milica Bojović i Čelsi Hol sa po 17 poena, dok je Tina Jakovina ubacila 13. Bojović je imala i osam skokova.

Na drugoj strani, Marija Avlijaš je postigla 18 poena i bila najefikasnija u finalu. Po 13 su postigle Nevena Vučković i Nevena Rosić.

Posle finala, priznanja su predali funkcioneri Košarkaškog saveza Srbije, između ostalog i predsednik Predrag Danilović. Veliki prelazni pehar kapitenu Zvezde Neveni Naumčev predao je Danilović, a manji u trajno vlasništvo, uručio je Boris Vasojević, sin legende naše košarke po kome nacionalni kup i nosi ime.

Za MVP-ja finala proglašena je Hol, sa 24 indeksna poena.

Zlatne medalje košarkašicama Crvene zvezde dodelili su generalni sekretar KSS Zlatko Bolić i Vasojević. Srebrne medalje košarkašicama Art Basket dodelile su proslavljene košarkašice niškog Studenta Marina Milojević i Suzana Lilić Rajković.

Nešto ranije, pionirke Crvene zvezde su osvojile Mini kup Srbije, pošto su u finalu bile bolje od Art Basketa, sa 67:37.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike