Zvezda preslišala Studente! Kampaco je postao vođa šampiona!

19.03.2023

20:43

0

Autor: A. Š.

Crveno-beli se trijumfalno vratili obavezama na regionalnom frontu

Zvezda preslišala Studente! Kampaco je postao vođa šampiona!
Fakundo Kampaco - Copyright AdmiralBet ABA liga/KK Crvena zvezda/ Đorđe Kostić

Zvezda je uspela da pronađe put do najboljeg način za lečenje evropskih i regionalnih rana. Sedam poraza iz prethodnih osam utakmica u oba takmičenja žestoko su pritisnuli ekipu Duška Ivanovića, koja je večeras u dvorani „Aleksandar Nikolić“ preslišala Studente iz Podgorice - 90:70.

Porazi od Zadra na početku sezone i nedavni od Cibone, koji bi na kraju mogao da se ispostavi i kao odlučujući ukoliko Zvezda izgubi prednost domaćeg terena u plej-ofu AdmiralBet ABA lige, visili su kao mač nad glavom crveno-belima.

Bez kapitena Branka Lazića, Nemanje Nedovića i Ognjena Dobrića ulogu Zvezdinog vođe preuzeo je Fakundo Kampaco. Sjajni Argentinac je u svakom kritičnom periodu duela sa Studentskim centrom, a bilo je nekoliko, uzimao loptu u svoje ruke i kao po pravilu pogađao trojke koje su Zvezdi davale dovoljno prostora da ne mora da strepi od ulaska u novu regionalnu neizvesnu završnicu.

Osim druge polovine uvodne deonice, koja je pripala gostima, ostatak meča u potpunosti je pripao crveno-belima. Ipak, nikako Ivanovićevi puleni nisu uspevali da prelome rivala, koji se nekoliko puta do završnog kvartala uspešno vraćao iz dvocifrenog minusa. Iako Studentski centar nijednog momenta nije bio toliko blizu da ugrozi već viđenu pobedu Zvezde, duhovi prošlosti sigurno su se vrzmali po glavi crveno-belima, koje je u četvrtoj deonici, sa šest uzastopnih poena na plus 10, povukao Kampaco.

Crvena zvezda: Holand 7, Vildoza 9, Lazarević 3, Kampaco 23 (7 as), Mitrović 7, Martin, Ivanović 6, Ilić 1, Marković 11, Kuzmić 8, Petrušev 8, Bentil 7.

Studentski centar: Megi 14, Pavlićević 5, Ivanović 9, Vučeljić, Slavković, Hadžibegović 9, Goranović, Tasić 16, T. Ivišić 10, Z. Ivišić, Drežnjak 7, Dogan.

AdmiralBet ABA liga, 22. kolo

Petak:

Split - Mornar 91:80

FMP - Zadar 112:87

Subota:

MZT - Igokea 78:84

Cedevita Olimpija - Cibona 91:85

Nedelja:

Borac - Mega 80:86

Crvena zvezda - Studentski centar 19.00

22. april:

Budućnost - Partizan

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Zvezda je pobedila Studentski centar 90:70.

38. MINUT - Sve je rešeno što se tiče pobednika meča, čeka se samo konačan epilog. U završna dva minuta Zvezda ulazi sa 85:68.

36. MINUT - Zvezdina serija ide na 10:0. Na šest poena Kampaca, nadovezali su se koševi Kuzmića i Mitrovića, pa je u 36. minutu srpski i regionalni šampion stigao do najvećeg plusa večeras - 80:60. 

34. MINUT - I opet Kampaco! Posle promašene trojke Ivanovića na isteku napada crveno-beli su uspeli da se izvore za dodatni posed iz kojeg je Argentinac ubacio svoju četvrtu trojku večeras (iz šest pokušaja) za znatno mirnijih i sigurnijih plus 13 pred nastavak četvrte deonice - 73:60. Na isteku 34. minuta crveno-beli vode 76:60 posle 2+1 Kampaca.

32. MINUT - Dva minuta u četvrtoj deonici Zvezda je bez koša, pa gosti sa četiri poena prilaze na minsu 10. Ivanović je vidno ljut i traži minut odmora - 70:60.

TREČA ČETVRTINA

30. MINUT - Sve dobro što su gosti uradili u dosadašnjem toku meča prosuli su u završna dva minuta treće deonice. Kampaco je svojom minijaturom pogurao saigrače, pridružili su mu se poeterski Marković, Mitrović i Vildoza i očas posla razlika je otišla na novi maksimalni plus - 70:54. Na kraju treće deonice Zvezda vodi 70:56.

MN Press
 

28. MINUT - Kampaco je izgleda rešio da prekine mučenje saigračima i malobrojnim navijačima u dvorani "Aleksandar Nikolić". Posle trojke poentirao je i iz prodora i vratio crveno-bele na plus 13 - 59:46. Megi pođađa trojku iz tajm auta gostiju, ali odmah na isti način uzvraća Marković - 62:49.

26. MINUT - Mini seriju gostiju 4:0 trojkom prekida Kampaco i vraća crveno-bele na dvocifreni plus - 55:44.

24. MINUT - Vildoza ubacuje svoju prvu trojku iz četvrtog pokušaja večeras, Zvezda je ponovo na dvocifrenom plusu - 52:40. Više od tri minuta bez poena gostiju posle trojke Pavlićevića crveno-beli nisu iskoristili da dodatno uvećaju plus pa na ulasku u 25. minut vode 52:42 posle poena Ivišića.

MN Press
 

22. MINUT - Drugo poluvreme je otvoreno izgubljenom loptom Zvezde i trojkom Pavlićevića - 46:40. Sa 2+1 odgovara na drugoj strani Mitrović. 

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Mnogo grešaka i promašaja na obe strane u završnici prvog poluvremena. Na veliki odmor crveno-beli idu sa plus devet - 46:37.

18. MINUT - Posle Ilića, i Kampaco je bio polovično uspešan sa penala - 44:33. Ušli su gosti u seriju promašaja, dok Zvezda sa druge strane povećava prednost sa slobodnih bacanja. Pošto je Kuzmić ubacio dva, razlika je otišla na novi maksimalni plus - 46:33. U završna dva minuta prvog poluvremena ulazi se s vođstvom Zvezde 46:35.

AdmiralBet ABA liga/KK Crvena zvezda/ Đorđe Kostić
 

16. MINUT - Studenti nisu kaznili tri uzastopno promašena šuta za tri poena crveno-belih kako bi smanjili razliku, posle čega Kampaco ubacuje šut van linije 6.75 na isteku napada - 42:33. Prvi put na meču crveno-beli imaju dvocifrenu prednost, posle polovičnog učinka Ilića sa linije penala - 43:33.

14. MINUT - Tasić prekida Zvezdinu seriju 13:0, a potom Holand ubacuje trojku za novi najveći plus - 37:28. Ne daju se gosti, uspeli su, barem zasad, da zaustave nalet Zvezde koja u 15. minut meča ulazi sa plus šest - 39:33.

12. MINUT - Traje Zvezdina serija, zakucavanjem Holanda i trojkom Markovića crveno-beli posle 12. minuta igre idu na dosad najvećih plus osam - 34:26.

AdmiralBet ABA liga/KK Crvena zvezda/ Đorđe Kostić
 

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Zvezda na prvi dvominutni odmor ide sa plus tri - 29:26. Seriju crveno-belih 8:0 u poslednjih 90 sekundi uvodne deonice krunisali su trojkama Petrušev i Marković.

8. MINUT - Ne predaju se gosti, ne dozvoljavaju Zvezdi da uđe u ritam kojim bi se odlepila na veću prednost. Kampaco je trojkom doneo crveno-belima plus pet (21:16), ali Studentski centar odgovara serijom 8:0 i u završna dva minuta ulazi sa tri poena viška - 24:21.

6. MINUT - Bentil je trojkom nagovestio Zvezdin preokret, koji je usledio zakucavanjem snažnog krilnog centra i poenima sa poludistance Vildoze - 18:14.

AdmiralBet ABA liga/KK Crvena zvezda/ Đorđe Kostić
 

4. MINUT - Imaju gosti spreman odgovor. Brzom serijom 7:0 (pet poena Hadžibegovića) Podgoričani dolaze do tri poena prednosti na isteku 4. minuta - 12:9.

2. MINUT - Dobro crveno-beli otvaraju meč. Posle trojke Lazarevića i zakucavanja Kuzmića stižu do 7:3 posle dva uvodna minuta meča.

 

- U moru loših vesti za Zvezdine navijače u poslednje vreme, pojavila se i jedna dobra. Iz Španije stiže glas da je Real blizu odluke da odustane od angažovanja Fakunda Kampaca.

- Posle poraza u derbiju, crveno-beli su izdali saopštenje u kojem su zapretili napuštanjem takmičenja ukoliko se nešto ne promeni.

- Luka Vildoza bio je jedan od tragičara drugog regionalnog derbija u sezoni, a lako je mogao da bude i junak. Podsetite se situacije koja se na kraju ispostavila kao ključna za poraz crveno-belih.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike