Oglasila se i Zvezda: Ultimatum - napuštamo ligu, ako se nešto ne promeni!

14.03.2023

13:31

1

Čelnici crveno-belih oštro su kritikovali dešavanja u regionalnom takmičenju

Oglasila se i Zvezda: Ultimatum - napuštamo ligu, ako se nešto ne promeni!
Aleksa Avramović i Filip Petrušev - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Košarkaški klub Crvena zvezda se oglasio povodom poraza od Partizana, napominjući da traže hitnu rekaciju čelnika AdmiralBet ABA liga.

- KK Crvena zvezda nakon sramne utakmice u ponedeljak uveče, čiji je cilj bio očigledno samo da naš tim bude prisutan, a drugi taj meč po svaki cenu dobije, zahteva hitnu reakciju čelnika ABA lige – iz više razloga.

Klub sa Malog Kalemegdana očekuje drakonsku kaznu za Matijasa Lesora koji se nesportski poneo posle utakmice. 

- Zvezda zahteva najstrožiju kaznu za uličarsko ponašanje Matijasa Lesora koji je pesnicama napao košarkaša Crvene zvezde i reprezentativca naše zemlje Filipa Petruševa. Očekujemo da će liga pokazati da ima snagu da se izbori sa ogromnim pristicima koji traju već godinu i po dana, od kada se ova interesna trojka koja zapravo vodi klub kompletirala, jer u suprotnom – ova liga se sa ovakvim predstavama neće završiti! Takođe, licemerne izjave trenera KK Partizan nakon loše režirane predstave, samo su potvrda da je sve bilo režirano i unapred pripremljeno na sada već standardan način od ljudi koji su se okupili sa raznih strana i različitih miljea sa samo jednim ciljem – da pobede ne birajući sredstva i metode kako bi opravdali ogromna ulaganja u klub koji vode, ali milionske poreze klupske i lične nikako da plate!

Čelnici kluba sa Malog Kalemgdana smatraju da ima dosta neregularnosti tokom regionalnog takmičenja. 

- Pozivamo čelnike ABA lige da pod hitno vrate takmičenje u regularne okvire, a to mogu učiniti samo konkretnim odlukama. Neregularnom završnicom utakmice 20. kola u Splitu na koju je morala da reaguje (a nije) ova liga je već neregularna. Svim dešavanjima u ponedeljak u Beogradu, ona samo tone još dublje. Suspenzijom košarkaša Partizana Matijasa Lesora do kraja sezone zbog udaranja pesnicama košarkaša Crvene zvezde Filipa Petruševa (a ne odgurivanja kako neki tvrde) i kaznama za „sjajnu atmosferu“ (disciplinski sudija) i „nikada bolje suđenje“ (komesar za suđenje) moraće da pokažu minimum digniteta i želje da očuvaju ovo takmičenje. Ili ga neće biti. Nismo se oglašavali nakon uvredljivih pesama sa megafonima, prostačkog ponašanja pojedinih igrača KK Partizan prošle sezone, ali i sramnih slika istog tog Matijasa Lesora sa reprezentativcima Republike Srbije, pa i udaranja Fakunda Kampaca u Nišu… Zato je valjda i normalno da njegov naredni korak bude i fizički napad na pojedine igrače Crvene zvezde uličarsko ponašanje na terenu? KK Crvena zvezda će zahtevati i ekspertizu za nekoga „nikad boljeg suđenja“ jer je po našem mišljenju ono bilo nikada gore o čemu govore činjenice, brojke, i situacije u kojima je najbolji akter ove utakmice bukvalo izbačen sa terena. Ako takav status ima jedan od najboljih bekova sveta, koji igrač će želeti da dođe u ovu ligu i da bude marioneta u režiranim predstavama u kojima mora da pobedi jedan čovek? Konačno pominjanje „sjajnog ambijenta“ u kome se vređaju svi članovi uprave KK Crvena zvezda i predsednik države (valjda zato što im je obezbedio budžet i omogućio sredstva za specijalnu pozivnicu za EL, koju na terenu nisu ni zaslužili) napravljena je atmosfera u kojoj je normalno da jedan tim nema ravnopravan tretman na terenu, ali i da se igra utakmica u ambijentu zbog koga se KK Crvena zvezda prazni hala posle prvog upozorenja uz poziv na propozicije, koje za druge ne važe - završili su u saopštenju čelnici Zvezde.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike