Zvezdi se otvara put za ostanak Kampaca! Real ovim potezom nagoveštava da odustaje od Argentinca!

13.03.2023

18:25

1

Autor: A. Š.

Iz Španije stižu vesti koji bi silno mogle da obraduju navijače srpskog i regionalnog šampiona

Zvezdi se otvara put za ostanak Kampaca! Real ovim potezom nagoveštava da odustaje od Argentinca!
Fakundo Kampaco - Copyright MN Press

Ako je verovati informacijama iz Španije, u narednim mesecima mogao bi da se napravi jedan od ključnih koraka za ostanak Fakunda Kampaca u Crvenoj zvezdi i naredne sezone.

Kako piše portal „Encestando“, madridski Real je na dobrom putu da odustane od angažovanja argentinskog plejmejkera, s obzirom da im je prioritet postalo dovođenje Kostasa Slukasa!

Nije tajna da narednog leta Madriđane čeka velika rekonstrukcija na poziciji organizatora igre. Najdžel Vilijams Gos je na izlaznim vratima kluba pošto mu s krajem ove sezone ističe ugovor, ostanak Serhija Rodrigeza je pod znakom pitanja s obzirom da klub ima opciju završetka saradnje posle jedne godine, dok bi Serhio Ljulj trebalo da bude prekomandovan na „dvojku“.

Zbog toga su odgovorni u košarkaškoj sekciji „kraljevskog kluba“ već krenuli u potragu za novim plejmejkerom, ali su ekspresno ostali bez prve želje onog momenta kada je naturalizovani Španac Lorenco Braun produžio ugovor sa Makabijem.

Španci pišu da je Kampaco i dalje otvorena opcija za Real, ali su prepreke do obnove saradnje identične kao i pre potpisivanja za Crvenu zvezdu – visina njegovog ugovora i isplata novca za obeštećenje koje vuče milionske repove iz vremena kada je Argentinac iz Reala odlazio u NBA.

Zbog toga su Madriđani odlučili da u prvi plan stave iskusnog grčkog organizatora igre, koji narednog leta postaje slobodan igrač, iako Olimpijakos silno želi da ga zadrži u svojim redovima i čini sve što može da u tome i uspe.

Svesni su i te kako u Realu da ih u tom poduhvatu čeka ozbiljan posao, pre svega zbog činjenice da u Pireju trenutno ima sve što mu je potrebno za ispunjavanje ambicija igrača u njegovom stadijumu karijere (33 godine) – glavna je osovina velikana iz svoje zemlje, sa dobrom platom i realnim osnovama da se ovog proleća upuste u potpuno ravnopravnu borbu za evropski tron.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike