Vildozin put od junaka do tragičara! Ovo je ključni momenat derbija - kiks Argentinca je najavio nestvarni preokret Partizana! (VIDEO)

13.03.2023

23:27

1

Autor: A. Š.

Argentiski as u razmaku od nekoliko desetina sekundi ubacio neverovatnu trojku, pa napravio grešku koja je izazvala delirijum u Areni

Vildozin put od junaka do tragičara! Ovo je ključni momenat derbija - kiks Argentinca je najavio nestvarni preokret Partizana! (VIDEO)
Luka Vildoza i Duško Ivanović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde odigrali su ove sezone još jedan meč za pamćenje! Kako su ga mnogi nazvali, u derbiju sezone, crno-beli su pred krcatim tribinama Arene uspeli da nadoknade 20 poena minusa i na kraju slave 92:81 za delirijum oduševljena Grobara u najvećoj dvorani na Balkanu.

U prvom poluvremenu delovalo je da utakmica ide u samo jednom pravcu – sigurnoj pobedi Zvezde. Kampaco je plesao, sa 21 poenom dovodio je crno-belu Arenu do ludila i dirigovao gotovo bez greške igrom crveno-belih.

A onda se dogodilo, sada već traumatično za sve zvezdaše, drugo poluvreme. Po ko zna koji put u poslednjih nekoliko nedelja izabranici Duška Ivanovića su prokockali ogromnu prednost, a trenutak odluke dogodio se u finišu treće deonice.

Jedan od najvećih mezimaca Delija u poslednjih nekoliko godina Luka Vildoza u razmaku od nekoliko desetina sekundi prošao je put od junaka do tragičara meča. Argentinac je najpre pogodio jednu nestvarnu trojku kojom je ugasio plamen nade koji se u tim momentima širio Arenom (66:58), da bi potom napravio grešku kojom je zapalio iskru konačnog slavlja Valjka.

Pošao je na Zvezdinih plus šest Vildoza u poslednji napad u trećoj deonici, ali se na centru okliznuo, izgubio loptu, što je na drugoj strani trojkom uz zvuk sirene kaznio Madar za, ispostavilo se na kraju, odlučujuće poene na derbiju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike