Panter i Lesor spuštaju euforiju posle Istanbula: Moramo da završimo posao!

17.03.2023

06:53

0

Autor: A. Š.

Crno-beli pobedom protiv Anadolu Efesa napravili veliki korak ka Top 8, ali do njega ih čeka još puno izazova

Panter i Lesor spuštaju euforiju posle Istanbula: Moramo da završimo posao!
Zek Ledej, Kevin Panter i Matijas Lesor - Copyright MN Press

Partizan je u povratničkoj sezoni u Evroligi nadomak ogromnog uspeha. Po mišljenju mnogih u najjačem izdanju elitnog takmičenja, izabranici Željka Obradovića došli su na prag plasmana u plej-of.

U četvrtak uveče crno-beli su napravili jedan od najvećih koraka ka tom cilju, savladavši u Istanbulu dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope Anadolu Efes.

- Velika timska pobeda, drugi put ove nedelje smo pronašli način da se vratimo i pokazali karakter, da nikada ne odustajemo. Pet, šest igrača sa 10 ili više poena, što znači da je bila timska pobed. Čestitke svima – rekao je posle meča Matijas Lesor.

Sjajni francuski centar odigrao je još jedan maestralan meč u dresu Valjka. Sa 17 poena i sedam skokova sakupio indeks korisnosti 23 i tako poneo titulu igrača utakmice.

- Velika je pobeda u borbi za plasman u plej-of, moramo da ostanemo fokusirani. Još je utakmica pred nama, moramo da završimo posao, zaštitimo domaći teren i videćemo. Sve je u našim rukama – istakao je Lesor.

Jedan od Partizanovih junaka u Istanbulu bio je i Kevin Panter. Kapiten Valjka ponovo je u prelomnim momentima preuzeo odgovornost i pogodio neke izuzetno bitne i veoma teške šuteve.

- Osećam se sjajno. Znao sam pri kraju da imamo lepu prednost, ali nisam znao tačno koliko. Počeli smo sporo, uspeli da se izdignemo i dođemo do ubedljive pobede na strani.

U razmaku od samo nekoliko dana crno-beli su uspeli da dođu do velike pobede, pošto su prethodno nadoknadili dvocifreni zaostatak.

- Pokazali smo karakter. To sve počinje od trenera i prenosi se na igrače. Nastavljmo da se borimo. Znali smo da neće biti lako. Trudili smo se da odigramo dobro u odbrani, išli korak u korak i to je to - zaključio je Panter.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike