Obradović kroz statistiku analizirao poraz u Milanu: Sve je lako zaključiti, nemoguće je sa ovakvim brojkama dobiti meč!

09.03.2023

23:35

0

Autor: A. Š.

Trener crno-belih priznao da je njegov tim odigrao najlošiji napadački meč ove sezone

Obradović kroz statistiku analizirao poraz u Milanu: Sve je lako zaključiti, nemoguće je sa ovakvim brojkama dobiti meč!
Željko Obradović - Copyright Profimedia

Nadala se košarkaška javnost naklonjena Partizanu da bi Valjak sa mini turneje po Italiji mogao da se vrati sa dve pobede kojima bi širom otvorio vrata Top 8 Evrolige. Prvi deo posla, u Bolonji protiv Virtusa, uradili su Panter i drugovi perfektno, ali su „zaribali“ dva dana kasnije u Milanu.

Olimpija je ostvarila šesti uzastopni evroligaški trijumf i tako se od prežaljenog tima prišunjala borbi za plej-of elitnog takmičenja, dok crno-belima ostaje da žale za propuštenim prilikama u Mediolanum forumu, kojih su imali na pretek, posebno u prvom poluvremenu.

- Čestitam Olimpiji na pobedi, mislim da su je zaslužili jer su igrali veoma agresivno. Za nas je ovo bila najgora utakmica napadački gledano. To je zbog toga što je Milano igrao agresivno, a mi sporo. Gledajući statistiku je lako zaključiti sve. Imali smo osam asistencija i 18 izgubljenih lopti. Nemoguće je tako dobiti meč. Bili smo blizu tri četvrtine - rekao je posle meča trener Partizana Željko Obradović.

Najtrofejniji trener Evrope imao je šta da zameri svojim izabranicima.

Pravili smo mnogo grešaka u odbrani, o tome smo govorili na tajmautima, pogotovo u trećoj i četvrtoj četvrtini. Sve je to do koncentracije, nedostajalo je malo energije. Zbog toga nismo dobro igrali ni u napadu. Loše smo dodavali loptu, ovo je najgora utakmica ofanzivno definitivno.

Na kraju, iskusni strateg se zahvalio domaćinu za doček povodom njegovog 63. rođendana.

Želim da se zahvalim Milanu i Etoreu Mesini na gestu, on je moj veliki prijatelj, hvala mu na tome. Želim da pričam i o ambijentu večeras u dvorani. Rekao sam da je u Bolonji bilo neverovatno, ali i danas je bilo fantastično. Prelep ambijent, svi navijači Milana i naši su uživali – istakao je Željko Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike