Zvezda ozbiljno uzdrmana: Crveno-beli u najgorem mogućem trenutku u krizi - nešto ne funkcioniše!

06.03.2023

16:05

0

Autor: Milan Nastić

Ekipa predvođena trenerom Duškom Ivanovićem doživela je tri poraza zaredom, što im je otežalo situaciju u nastavku sezone

Zvezda ozbiljno uzdrmana: Crveno-beli u najgorem mogućem trenutku u krizi - nešto ne funkcioniše!
Duško Ivanović - Copyright Profimedia

Do nedavno košarkaši Crvene zvezde su bili pravi hit u Evroligi.

Sjajna serija je napravljena dolaskom trenera Duška Ivanovića sredinom novembra, a kada su angažovali i NBA zvezdu Fakunda Kampaca, apetiti su toliko porasli, da se čak nagoveštavalo da ova ekipa može i do fajnal-fora.

Međutim, četiri meseca kasnije, slika totalno drugačija, košarkaši Crvene zvezde doživeli su tri šokantna poraza u poslednjih deset dana što može da im odredi nastavak sezone, koji crveno-beli sigurno nisu priželjkivali.

Nakon što su pre dve nedelje osvojili Kup Radivoja Koraća, očekivalo se da će u tom pobedničkom ritmu nastaviti i u preostala dva takmičenja, Evroligi i AdmiralBet Aba ligi.

Međutim, desilo se nešto čemu se navijači Zvezde sigurno nisu nadali, porazi od Albe, Bajerna u Evroligi, i juče jedno od najvećih senzacija u regionalnom takmičenju ove sezone, izgubili su od Cibone u Zagrebu, što je totalno uzdrmalo ekipu.

Nema dileme da je upaljen crveni alarm u klubu sa Malog Kalemegdana, jer ovo su bolni porazi koji su pokazali da nešto ne štima.

OD ALBE SVE KRENULO NA LOŠE

Definitivno je poraz od Albe pre dve nedelje u Pioniru uzdrmao igrače, iako je trener Duško Ivanović tvrdio da to ne treba gledati toliko tragično.

Onda je usledio još jedan izgubljen meč, i to od Bajerna u Minhenu u Evroligi.

Da budemo iskreni, poraz ko poraz nije strašan, ali kad imaš devet poena prednosti nekih tri minuta pre kraja utakmice i dozvoliš domaćinima da naprave seriju 12:0, to pokazuje da se ekipa nalazi u velikim problemima.

Pritom, ta utakmica je bila od najvećeg značaja za crveno-bele, jer bi trijumfom ostali u trci za plasman u TOP 8, ovako su izgubili skoro sve šanse da se domognu same završnice ovog takmičenja.

A, juče je usledio još jedan šok, i to poraz od Cibone, čime je potvrđena kriza i da mora pod hitno da se reaguje.

Teško je reći koji su razlozi ova tri izgubljena meča, pogotovo što crveno-beli ove sezone imaju kvalitetan tim, pre svega to se odnosi na spoljnu poziciju Nedović-Vildoza-Kampaco, trio koji bi svaki klub u Evropi poželeo.

PROBLEM POD KOŠEVIMA

MN Press
 

Ipak, treba istaći da crveno-beli najviše kubure pod koševima.

Definitivno im fali klasičan centar, i da su taj problem u ranijem periodu nekako uspeli da nadomeste zahvaljujući Mitroviću, dosta je pomogao i Filip Petrušev, kao i ostali igrači, međutim, sad dolazi do izražaja taj problem.

Uz svo poštovanje prema Kuzmiću, on nije igrač koji može da donese prevagu pod obručima, a Hasan Martin izlazi iz povrede i nikako da uđe u ritam.

Naravno, kad se uđe u seriju loših rezultata, gubi se na samopouzdanje, igrači su u grču, ali tada na scenu stupa trener i stručni štab.

Međutim, posle dva poraza u Evroligi, ništa nije urađeno da se ekipa konsoliduje, usledio je šokantan poraz Zvezde u Zagrebu, gde su sada ozbiljno doveli u pitanje i prvo mesto u AdmiralBet ABA ligi u regularnom delu sezone, što je i bio prioritet čelnika kluba pred početak sezona.

Ostaje da se vidi kako će trener Duško Ivanović vratiti samopouzdanje igračima, koje je uzdrmano, a vremena nema previše, već u sredu Zvezdu očekuje novi izazov, jer u Pionir dolazi Efes Pilsen, jedna od najboljih ekipa Evrope u okviru 27. kola Evrolige.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike