Cibona šokirala Zvezdu u Zagrebu! Nije bilo dobro videti ih opet!

05.03.2023

16:58

0

Autor: G. F.

Neverovatna utakmica i iznenađujući poraz crveno-belih

Cibona šokirala Zvezdu u Zagrebu! Nije bilo dobro videti ih opet!
Drama u Zagrebu - Copyright ABA/Cibona: Marin Susić

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Zagrebu od Cibone u 20. kolu AdmiralBet ABA lige sa 85:81 (22:24, 17:16, 22:27, 24:14).

Ovome se niko nije nadao, pa čini nam se ni sami košarkaši Cibone. Možda se nisu nadali, ali su na parket izašli sa idejom da što skuplje prodaju svoju kožu aktuelnom šampionu.

Kako je utakmica odmicala tako je bivalo sve izvesnije da će Draženov dom doneti veliku dramu. I dramu smo i imali. Dramu sa nesrećnim krajem za Zvezdu, a srećnim za Cibonu.

U pobedničkom timu najbolji je bio Kapusta sa 24 poena, Radovčić je dodao 17, Mazalin 15, Majcunić 11, a meč viner Aranitović 9. Najefikasniji kod crveno-belih bio je Petrušev sa 15 poena. Vildoza je ubacio 14, Nedović 13, a Kampaco i Dobrić po 12 poena u Crvenoj zvezdi.

Teško je opisati sve ono što se izdešavalo na susretu u Zagrebu. Igralo se tvrdo od samog starta, a crveno-beli su nekako uspevali da imaju prednost posle svake četvrtine. Pre svega zahvaljujući boljoj igri u poslednjim minutima tih delova igre.

Kada su trojkom na startu poslednje deonice crveno-beli otišli na plus 9 zaličilo je da će konačno slomiti otpor domaćina. A desilo se upravo suprotno. Od tih 70:61 za Zvezdu došlo se 81:75 za Cibonu na ulasku u poslednji minut.

Tek tada je zapravo počela drama, iako je delovalo da je sve izgubljeno. Najpre je Kamapco uspeo da "otme" loptu Kapusti i izbori podbacivanje. Nakon poena za 81:77 nova krađa lopte i trojka Kampaca za minus 1 na samo 12 sekundi do kraja.

U penal završnici Zvezdi je presudio nekadašnji igrač Partizana Aleksandar Aranitović koji je pogodio oba slobonda bacanja i doneo veliki trijumf domaćem timu.

 

 

Cibona: Vuković, Radovčić 17, Perasović 6, Smajlagić 1, Majcunić 11, Mazalin 15, Aranitović 9, Baković 2, Kapusta 24, Bundović.

Crvena zvezda: Vildoza 14, Lazarević 4, Kampaco 12, Mitrović 4, Martin 2, Dobrić 12, Ivanović, Ilić 3, Nedović 13, Marković 2, Kuzmić, Petrušev 15.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice, 85:81 (22:24, 17:16, 22:27, 24:14).

40. minut, 83:81 - Ubacio je Kapusta penal posle nesportskog faula Nedovića, a onda je Smajlagić bio polovičan sa penala. Kampaco pogađa samo jeda faul. Aranitović ide na liniju penala.

40. minut, 81:80 - Zvezda je ukrala dve lopte Ciboni i uvela meč u dramu. Do kraja je 12 sekundi.

40. minut, 81:75 - Neverovatna trojka Majcunića na ulasku u poslednji minut.

38. minut, 78:73 - Sada pet poena vezuje Radovčić. Neverovatan meč gledamo u Zagrebu. Novi tajm-aut.

36. minut, 73:73 - Drama! Majcunić vezao pet poena, Ivanović traži tajm-aut!

34. minut, 66:70 - Dobra vest je da se Petrušev vratio u igru, odnosno da nije teže povređen.

32. minut, 66:70 -  Ne daju se domaći, Zvezda je otišla na plus 9, ali je Cibona imala odgovor.

Kraj treće četvrtine, 61:67 - Ponovo Zvezda bolje zatvara četvrtinu i ima prednost. Sada su trojke vezali Vildoza i Nedović.

29. minut, 59:61 - Ružan pad Petruševa posle faula pod košem Cibone. Umesto njega slobodna bacanja izveo je Nedović i pogodio oba puta.

27. minut, 57:59 - Neće domaći odustati od borbe. I dalje je sve otvoreno.

25. minut, 46:53 - Odvojila se Zvezda pre svega zahvaljujući dobroj defanzivi. Petrušev je bio precizan dva puta sa penala, a Vidloza dodao trojku. Domaći traže prvi tajm-aut na utakmici.

24. minut, 46:48 - Zvezda je izašla iz bonusa za samo tri minuta igre u trećoj četvrtini.

22. minut, 44:46 - Prvi minuti nastavka ne donose ništa novo u igri.

Utakmica je nastavljena.

Previše je praznih minuta u igri srpskog tima bilo u prve dve četvrtine pa se može reći da je vođstvo i više od onoga čemu su mogli da se nadaju sa takvom partijom. Moraće mnogo bolje u nastavku.

 

 

Kraj druge četvrtine, 39:40 - Trojka Kampaca za vođstvo Zvezde, ali to je jedino što može da raduje crveno-bele. Mnogo problema ima srpski tim.

 

 

18. minut, 39:37- Serija Cibone za novu opomenu crveno-belima. Svih 10 poena za domaće postigao je Radovčić.

16. minut, 29:37 - Nova trojka Dobrića!! Kampaco pogađa dva bacanja posle nesportske greške domaćih.

13. minut, 28:32 - Dobrić pogađa još jednu trojku, a i odbrana je na mnogo više nivou. I Kampaco pogađa za tri!

 

 

Kraj prve četvrtina, 22:24 - Mazalin i Kapusta pronašli način da probiju odbranu Crvene zvezde. Crveno-beli se izvukli u poslednjem minutu serijom 8:0. Dve trojke Dobrića i kontra Markovića za prednost srpskog tima posle prvih 10 minuta.

8. minut, 19:14 - Raspucali su se domaći, crveno-beli imaju problema u napadu.

6. minut, 10:12 - Trojka i od Nedovića za novo vođstvo Zvezde.

5. minut, 10:9 - Još jednom je pogodio Petrušev, dao je sve poene za Zvezdu.

3. minut, 5:5 - Kapusta je ubacio dva slobodna bacanja, a Petrušev pogodio trojku posle sjajnog protoka lopte u napadu Zvezde. Vraća Kapusta trojku za trojku.

2. minut, 0:2, Počelo je zakucavanjem Petruševa i promašajima na obe strane.

- Utakmica je počela.

- Zvezda meč počinje u sastavu: Kampaco, Mitrović, Dobrić, Nedović, Petrušev.

- Prva poteroka domaćina je Perasović, Mazalin, Aranitović, Baković, Kapusta.

- Sve je spremno za početak duela u Zagrebu. Evo i gde možete gledati TV prenos.

 

 

- Trener Zvezde Duško Ivanović naglasio da ne sme biti opuštanja u duelu sa Cibonom.

- Odigrali su nekoliko zaista dobrih utakmica ove sezone. Niti nas zavarava rezultat prve utakmice, niti njihova pozicija na tabeli, to je tim u kome igra nekoliko vrlo talentovanih mladih igrača, ali i nekoliko njih koji imaju dosta iskustva na ovom nivou takmičenja u ABA ligi. Moramo ozbiljno da odigramo ovu utakmicu, i da do kraja meča održimo koncentraciju kako bi u dobrom raspoloženju dočekali duplo kolo Evrolige, ali i održali poziciju na tabeli ABA lige.

 

 

- Strateg Cibone Josip Sesar posebno je pohvalio Zvezdinu bekovsku liniju, ali najavljuje borbu na svakom delu terena.

- Imaju sjajne individualce, što se posebno odnosi na Vildozu, Kampaca i Nedovića. Stalno drže visok ritam i teško ga je razbiti, ali ćemo nastojati da budemo što bolji i agresivniji, posebno u defanzivnom delu igre!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike