Zvezda otputovala na Kampacov debi sa željom da se plasira u Top 8

01.03.2023

15:23

0

Autor: P.K.

Niko u crveno-belom se ne predaje, uprkos kiksu u prošlom kolu

Zvezda otputovala na Kampacov debi sa željom da se plasira u Top 8
Fakundo Kampaco i Duško Ivanović - Copyright MN Press

Konačno! Crvena zvezda je dočekala i registrovala Fakunda Kampaca, koji će u četvrtak debitovati za tim u Evroligi! On je jedino pojačanje za tim u ovom prelaznom roku, ali više nego jako. Prvi protivnik je Bajern, a Beograđani su već otišli u Minhen, gde nastavljaju borbu za Top 8.

Meč se igra od 19 sati u četvrtak, a Zvezda će, po svemu sudeći, imati ogromnu podršku sa tribina. Crveno-beli će večeras trenirati, a onda će sutra igrati u Evroligi, prvi put sa Kampacom u svojim redovima.

Do kraja ligaškog dela takmičenja ostalo je još devet kola, a Zvezdi bi trebala pobeda u skoro svim tim mečevima, jer je konkurencija za Top 8 zaista ogromna. Trener Duško Ivanović kaže da njegovu ekipu sada čeka "devet finala".

- Bajern je borben tim, ima igrače koji su polivalentni. Napadaju niski post, igraju pik-end-rol- Igraju izuzetno brzo. Sada počinje devet finala za nas. Bićemo jači za Fakunda, imamo igrača više, ali u suštini sve je isto. Pokazali smo da možemo da pobedimo svakoga kada smo fokusirani i čvrsti u odbrani. Moramo da verujemo u ono što radimo i to je ono što nas čini dobrom ekipom.

Nekadašnji kapiten Luka Mitrović nije imao vremena za odmor, pošto je posle osvajanja kupa igrao sa reprezentacijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Samo tri dana kasnije, na redu je Bajern.

- Bajern ume izuzetno čvrsto da odigra na domaćem terenu, što smo se uverili i mi prethodnih sezona, konkretno prošle kada smo u jednoj bitnoj utakmici izgledali veoma loše, nismo odgovorili na tu njihovu čvrstu igru. Čvrsta fizička igra sa naše strane, u oba pravca, kako bi došli u šansu da tražimo pobedu.

Ekipi je sada znatno otežan put ka Top 8, ali niko u ekipi ne razmišlja o odustajanju.

- Dokle god postoji ikakva matematička šansa da se nađemo u plej-ofu, a itekako postoji, mi ćemo se nadati tome i za to raditi. Daleko od toga da je bilo šta izgubljeno, da smo od bilo čega digli ruke. Imali smo nekih kikseva na domaćem terenu, zabeležili neke velike pobede na gostujućem, gde nije bilo realno očekivati bodove. Znamo koliko nam svaki naredni meč znači i idemo u Minhen sa samo jednim ciljem, a to je da pobedimo.

U prvoj utakmici ovih timova u sezoni, Zvezda je u Pioniru pobedila 78:72.

Ekipa se u petak vraća u Beograd, a već u subotu sledi putovanje u Zagreb na utakmicu ABA lige sa Cibonom koja je na programu u nedelju od 15.30.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike