Obradović otkrio šta je Partizanu potrebno za slavlje u Bolonji!

05.03.2023

22:37

0

Autor: A. Š.

Trofejni strateg rekao i kakav Virtus očekuje protiv njegovog tima

Obradović otkrio šta je Partizanu potrebno za slavlje u Bolonji!
Željko Obradović - Copyright Printscreen/YouTube/TV Partizan

Teška nedelja je iza košarkaša Partizana, a ispred njih još teža. Posle trijumfa protiv Albe i Splita, pred crno-belima je duplo evroligaško kolo i gostovanja u Bolonji i Milanu, a po povtatku iz Italije očekuje ih još jedan večiti derbi, ovoga puta u AdmiralBet ABA ligi.

Uoči puta na „čizmu“ Željko Obradović je tokom blic brifinga sa predstavnicima medija govorio o prvom izazovu koji čeka njegov tima, u „Segafredo areni“ protiv Virtusa (utorak, 20.30).

- Razmišljamo o njima, večeras smo krenuli da spremamo tu utakmicu. Virtus je tim koji je u dosadašnjem toku Evrolige igrao mnogo utakmica na veoma visokom nivou, ali je činjenica i da su imali neke slabe, kao što je bila ova poslednja protiv Fenerbahčea u Istanbulu – kazao je Obradović, dodavši da skauting sa te utakmice ne treba da postoji, jer to nije realna slika kvaliteta italijanskog tima.

- Spremaćemo se za ono najbolje, kako su igrali na domaćem terenu, ali i neke utakmice na strani. Sve znamo o njima, kakav kvalitet imaju, pokrivenost na svim pozicijama. Ono što mislim da je veoma važno za tu utakmicu, jeste energija s kojom ćemo izaći na parket, da probamo da igramo na način kako smo igrali poslednje utakmice u Evroligi, sa velikom željom i da im ne dozvolimo poene iz drugog i trećeg pokušaja.

Osvrnuo se najtrofejniji trener Evrope i malo detaljnije na Virtusov tim.

- Imaju mnogo igrača na poziciji jedan, koji kreiraju igru. Mnogo toga postavljenog je za Belinelija, što se tiče izlaska iz blokada i šuta. Izolacija za Šengeliju, kao i za visoke igrače, u zavisnosti da li Vimsa koriste na tri ili četiri. Teodosić može da igra i dvojku, uz primarnu poziciju plejmejkera. Mnogo toga imaju, vidi se rukopis Serđa Skariola, koji je izvanredan trener i koji, što se tiče napada, u svakom trenutku ima jasan cilj kako napadaju i zbog čega. Što se tiče odbrane, probaju da menjaju način igre, od meč ap zona posle auta sa strane i ispod koša. To je ono što smo dobro odreagovali u prvoj utakmici i trebalo bi da probamo da uradimo isto u Bolonji – kazao je Obradović, dodavši da očekuje potpuno drugačiji meč od onog koji su dva tima odigrali u Areni.

- To je bilo dva dana posle Žalgirisa u Kaunasu, pretpostavljam da je bilo do umora i puta. Očekujem neuporedivo težu utakmicu, to su trener i igrači koji imaju ponos, pogotovo posle izdanja protiv Fenerbahčea u Istanbulu – naglasio je Željko Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike