Partizan slavi pobedu u najčudnijem meču sezone! Brutalnih 10 minuta dovoljno za veliki i važan trijumf! (FOTO)

02.03.2023

22:29

0

Autor: G. F.

Ekipa Željka Obradovića naplatila gostima dug iz Berlina

Partizan slavi pobedu u najčudnijem meču sezone! Brutalnih 10 minuta dovoljno za veliki i važan trijumf! (FOTO)
Ledej i Lesor - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Košarkaši Partizana savladali su Albu sa 88:74 (20:19, 22:25, 35:9, 11:21) u 26. kolu Evrolige u jednoj od najčudnijih utakmica u sezoni. Sve osim maestralne i brutalne treće četvrtine crno-belih mora se pažljivo proučavati kako se takva igra ne bi ponavljala u budućnosti.

Neverovatan meč gledali smo večeras u Areni. Prve dve četvrtine u kojima je najmanje bilo dobre košarke, a najviše stegnutosti i nervoze, pa treća u kojoj je Partizan pregazio goste i rešio pitanje pobednika, odnosno četvrta u kojoj je Alba uspela da stigne i do minus 10, ali ne i da kompletira dramu.

Tih 10 minuta iz treće četvrtine su ono što svaki navijač Partizana želi da vidi, a nema dileme da je i trener Željko Obradović bio zadovoljan prikazanim. Sve ostalo će poslužiti za proučavanje kako do tako nervozne i bezidejne igre pune grešaka više ne bi dolazilo.

Najefikasniji igrač Partizana bio je Aleksa Avramović sa 19 poena, Panter je dodao 16, Ledej 13, ali se ne smeju zaboraviti ni ostali igrači, a posebno Smailagić i Anđušić, koji su sa po dve trojke pokrenuli "parni valjak" ka velikoj pobedi.

Umeli su, kao po običaju, košarkaši da proslave sa navijačima na tribinama novi trijumf. Naravno, prednjačio je Matijas Lesor koji je poveo pevanje njegove omiljene pesme.

Napravili su crno-beli veliki korak ka Top 8 fazi Evrolige, koju nastavljaju duplim gostovanjem u Italiji. Za pet dana igraju sa Virtusom, a dva dana kasnije i sa Olimpijom Milano. Pobede u tim duelima bi Partizanu širom otvorile vrata završnice Evrolige.

Partizan: Vukčević, Ledej 13, Avramović 19, Panter 16, Smailagić 6, Papapetru 5, Eksum 6, Naneli, Lesor 10, Trifunović, Anđušić 6, Madar 7.

Alba: Lo 17, Proćida 8, Mahovski, Smit 3, Vecel 10, Matisek 6, Šulte, Olinde 2, Kumađe 9, Timan 10, Sikma 9.


BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice i velika i važna pobeda Partizana - 88:74.

 

 

39. minut, 84:70 - Pogodio je Panter oba bacanja, a Kumađi promašio, pa je ponovo nešto lakše gledati dešavanja na parketu. I Lesor je dva puta precizan sa penala!

38. minut, 80:70 - Šta se dešava sa crno-belima nikome nije jasno! Gosti se opasno primakli.

37. minut, 80:66 - Nema koševa Partizana. U ovoj četvrtini samo je Ledej pogađao, a njegova tri poena su premalo.

35. minut, 80:64 - Očigledno opuštanje crno-belih u poslednjoj deonici jasno se vidi na semaforu. Tajm-aut traži Željko Obradović, želi da razdrma ekipu, koja je u sporom ritmu.

33. minut, 80:59 - Ledej pogodio bacanje, pa zatim i štu sa poludistance. U igri je prvi put Uroš Trifunović.

Počela je četvrta četvrtina.

Završena je treća četvrtina u kojoj su crno-beli pregazili Albu! Dobio je Partizan ovaj deo igre sa 35:9 uz čak 7 postignutih trojki!

30. minut, 77:53 - Rapsodija Partizana u trećoj četvrtini!

28. minut, 67:50 - Ovo je Partizan koji svi hoće da vide. Borbeni, ali smireni. Tačno znaju šta hoće u svakom trenutku, kao i kako to da ostvare.

26. minut, 61:48 - Lesor pogađa oba slobodna bacanja. Posle 4 promašaja u prvom delu igre, laknulo je i centru Partizana! Nova trojka Anđušića, raspucali su se košarkaši, a raspevali navijači Partizana!

25. minut, 56:46 - Još jednu trojku pogodio je Smailagić, Kumađe postiže prve poene za Albu. Nova trojka crno-belih, sada je Anđušić precizan!

24. minut, 50:44 - Trojka Avramovića uz zvuk sirene. Alba je bez poena tri i po minuta, pa trener gostiju traži tajm-aut.

22. minut, 47:44 - Smailagić trojkom otvara ovaj deo igre. Olinde pravi korake. Ledej koristi dva slobodna bacanja.

Utakmica je nastavljena.

 

 

Nisu košarkaši Partizana bili na svom nivou u prvom poluvremenu. Mnogo mučenja sa poentiranjem, ali i sa odbranom svog koša. Očekuje se reakcija u nastavku, sa ovakvom igrom, teško će crno-beli do trijumfa.

Kraj druge četvrtine, 42:44 - Moraju crno-belo da budu mnogo smireniji pre svega u ofanzivi. Previše grešaka i promašaja Partizana, pa se može reći da je rezultat više nego dobar za domaći tim.

20. minut, 40:44 - Odličan rezultat ima Partizan kada se vidi koliko nervozno igra.

19. minut, 37:42 - Lesor je potpuno van ritma pa na teren ulazi Smailagić. Madar pogađa dva bacanja.

17. minut, 33:37 - Traži trener Partizana još jedan tajm-aut.

16. minut, 33:34 - Tri faula napravio je Vukčević. Umesto njega u igri je Ledej, a umesto Avramovića igra Anđušić.

15. minut, 31:30 - Aleksaaaaa! Nova trojka beka Partizana! Sikma pogađa za Albu, a Avramović vezuje treču trojku!!!

14. minut, 25:26 - Ide i trojka Avramovića!

14. minut, 22:26 - Konačno koš domaćeg tima, pogodio je Avramović posle solo akcije. Puna tri minuta nije bilo poena Partizana u drugoj četvrtini.

12. minut, 20:24 - Tajm-aut za Partizan. Ponovo sve promašuju crno-beli! U igri je Vukčević umesto Papapetrua. Mladi igrač odmah pravi faul u napadu.

Počela je druga četvrtina trećom izgubljenom loptom Partizana. Alba ih je imala 9 u prvoj četvrtini. Lesor je promašio i četvrto vezano slobodno bacanje!

Kraj prve četvrtine, 20:19 - Timan uz zvuk sirene pogađa trojku. Ko zna koji put se ovo dešava crno-belima.

9. minut, 16:14 - Podigla se igra Partizana ma krilima Eksuma. Papapetru trojkom vraća prednost crno-belima za eksploziju na tribinama. Gosti traže tajm-aut.

8. minut, 9:14 - Papapetru odličan pod košem, pa Lesor promašuje oba slobodna bacanja. Zategli su odbranu crno-beli, Eksum zakucava samo što je ušao u igru. Na drugoj strani Lo pogađa. Avramović menja Madara.

6. minut, 5:12 - Ređaju se promašaji crno-belih. Loše su startovali izabranici Željka Obradovića.

4. minut, 5:9 - Pogodio je Panter za tri poena, ali kod crno-belih nema skoka u odbrani što Alba koristi. Smailagić je na klupi, Matijas Lesor na parketu. 

2. minut, 2:4 - Nervozan početak na obe strane. Samo Madar je pogodio za domaći tim.

Utakmica je počela!

- Madar, Panter, Smailagić, Ledej, Papapetru je petorka Partizana.

- Lo, Smit, Olinde, Sikma i Kumađe igraju za Albu od početka.

- Navijači su otpevali himnu Partizana, utakmica može da počne.

- Brojnim aplauzima dočekan je i Balša Koprivica, koji je konačno dobio dozvolu da bude uz ekipu.

24sedam/Katarina Mihajlović
Balša Koprivica

- Odbojkaši Partizana doneli su trofej namenjen osvajaču Kupa, a njihov dolazak u Arenu ispraćen je velikim ovacijama Grobara.

MN Press
Odbojkaši doneli Kup u Arenu

- Nasmejani crno-beli stigli u dvoranu.

 

 

- Očekuje se da Arena još jednom bude dupke puna, te da navijači pomognu ekipi da prekine niz od dva vezana poraza.

 

 

- Prva utakmica Evrolige je bila baš protiv Albe i još nam je u sećanju koliko smo slabo odigrali, pre svega u odbrani. Osim same važnosti utakmice to bi trebalo da bude dodatni motiv za nas. Da pokažemo da je to bilo loš dan i da sigurno možemo mnogo bolje protiv njih - rekao je u najavi meča Obradović, a kapiten Kevin Panter bio je još direktniji:

- Jasno je da su nam isprašili g***ce u prvoj utakmici sezone, ne treba nam više motivacije od toga.  Igraće jako, trčaće, znamo da su prilično dobar tim, pozicija na tabeli ne znači ništa. Moramo da budemo spremni i da se borimo.

- Nemci u Beograd dolaze u odličnom raspoloženju pošto su u prethodnom kolu u hali Aleksandar Nikolić šokirali Crvenu zvezdu. Ipak, trener Israel Gonsales ne podleže euforiji:

- Partizan ima jak tim i vrlo dobar stručni štab. Igraju fizičku košarku, sa mnogo energije i posvećenosti. Na to uvek treba dodati impresivnu atmosferu u Areni. Moramo da nastupimo sa samopouzdanjem od početka. Ako pronađemo svoj ritam, imamo šansu za pobedu.

- Tim iz Berlina stigao je oslabljen na megdan Partizanu pošto u timu nema Bena Lamersa, Markusa Eriskona i Jovela Zosmana, a pitanje je i da li će Tim Šnajder moći da pomogne saigračima zbog problema s kolenom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike