Stvar je prestiža gledati Partizan: Obradović ima sitne zamerke, ali je priznao da doživljava fantastične trenutke

02.03.2023

22:47

0

Autor: P.K.

Crno-beli ostvarili važan trijumf, trener blista zbog svega, najviše zbog ambijenta

Stvar je prestiža gledati Partizan: Obradović ima sitne zamerke, ali je priznao da doživljava fantastične trenutke
Željko Obradović - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Partizan je ostvario važnu pobedu protiv Albe i ostao u trci za Top 8 Evrolige. Željko Obradović je bio zadovoljan nastupom njegovog tima, uz sitne zamerke.

On je posebno istakao navijače i rekao da je dolazak na utakmice Partizana postalo stvar prestiža u Evropi.

- Čestitam mojim igračima. Važna utakmica, igrali smo dobro, pogotovo u drugom poluvremenu i rešili smo utakmicu u trećoj četvrtini.

Posle nešto slabijeg prvog poluvremena, došla je treća četvrtina, koju je Partizan dobio 35:9. Obradović je objasnio šta se dešavalo na poluvremenu.

- Pokušavam uvek da reagujem na svakoj utakmici, pokušavamo da shvatimo gde smo grešili u prvom poluvremenu i šta možemo da promenimo. Ja imam mlade pomoćnike koji rade sjajan posao i njima zahvaljujem. Imamo "lajv skaut" i već na poluvremenu im pokazujemo neke situacije, i onda smo im pokazali tri situacije gde smo primili lake poene gde nismo ni pokušavali da igramo odbranu. I onda smo im rekli da ne smemo tako. Poslušali su i zaigrali bolje odbranu, a i da pogađaju šuteve. Ponekad se energija iz odbrane prenese u nešto veoma pozitivno u napadu. Kako god, čestitke igračima. Ovo je odbrambeno bilo izvanredno. Moramo da vratimo film na prvu utakmicu u Evroligi. Možda baš zato što je bila prva posle mnogo godina… Uglavnom, u prvoj smo primili 100 poena, večeras 74. Mislim da je ovo mnogo realnije nego prva utakmica. Alba je dobar tim.

Na tabeli je posle ovog nepotpunog kola potpuni haos i nemoguće je predvideti konačni ishod.

- Još se niko nije plasirao u plej-of, ali niko nije ni izgubio šanse za plej-of. Čak i Alba teorijski ima šanse da se plasira, da ne pričam od petog do 11. mesta je razlika dve pobede. I Efes je dobio. Za nas je sada važna utakmica protiv Splita, to je već subota. Ja znam da posle toga dolaze dve važne utakmice, ali sutra koncentracija za meč protiv Splita. Njima moramo da se zahvalim jer su pristali da pomerimo utakmicu za subotu, da imamo dan više odmora.

Možda nije trenutak sada da se priča o slabim stvarima, ali možda i jeste. Da li je nedostatak "ubilačkog instinkta" nešto na čemu treba da radite? U poslednjoj četvrtini dugo niste uspeli da "dokrajčite" protivnika…

- Bilo je tih trenutaka. U trećoj četvrtini smo dali 35 poena u poslednjoj 11. Usporili smo maksimalno, a protok lopte je bio katastrofa. Mi moramo da nastavimo da igramo do kraja. Sigurno je da je ovo utakmica u kojoj treba istaći da je ovo što radi Aleksa izvanredno, ali da bi igrao na nekom nivou, onda mora da postoji želja… Niko ne može da predvidi koje će situacije da budu na kraju, razlika, koš-razlika… Ja uvek tražim da igramo do kraja, upravo iz tog razloga, jer možemo da dođemo u situaciju da tri ili četiri tima imaju isti skor i onda se gleda koš-razlika, ne iz nekog potcenjivanja protivnika, daleko bilo.

Tu je bio kraj pitanjima, ali onda se Obradović "javio za reč":

- Moram da se zahvalim ljudima na sjajnom ambijentu, iz utakmice u utakmicu. Možda sam dosadan, ali meni se javljaju ljudi iz raznih strana Evrope, ne samo iz regiona, postalo je stvar prestiža doći i gledati Partizan. Ja moram da se zahvalim njima, mi ne bismo bili to što jesmo da nema naših navijača. Igramo u gostima, posle nam dolaze Olimpijakos, Real, Barselona i Panatinaikos. Moram da kažem da ja lično živim neke trenutke koji su fantastični.

Olimpijakos prodaja sutra, a za večiti derbi u ponedeljak.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike