Madar se ušunjao među novinare i pokazao znanje srpskog! Avramović pred Virtus: Idemo da igramo i pobedimo!

05.03.2023

20:54

0

Autor: A. Š.

Izraelski reprezentativac pokazao kako barata našim jezikom

Madar se ušunjao među novinare i pokazao znanje srpskog! Avramović pred Virtus: Idemo da igramo i pobedimo!
Jam Madar i Aleksa Avramović - Copyright Printscreen/YouTube/TV Partizan

Kako sezona odmiče atmosfera među košarkašima je sve bolja. Iako u ekipi ima nešto više stranaca u odnosu na ono što smo u prošlosti navikli da gledamo među crno-belima, to očigledno ne smeta izabranicima Željka Obradovića da na velikom drugarstvu grade sezonu koja bi po mnogo čemu mogla da bude istorijska za klub iz Humske.

Kakva atmosfera vlada među partizanovcima moglo je da se vidi i tokom druženja sa novinarima, pred put crno-belih na mini turneju u Italiju. Naime, tokom razgovora Alekse Avramovića sa predstavnicima sedme sile, među njih se „uvukao“ Jam Madar, koji je na kraju malo i ubrzao improvizovanu konferenciju tako što je posle izlaganja srpskog reprezentativca rekao na čistom srpskom „hvala“, što je Avramović iskoristio da završi „pres“.

- Utakmicom protiv Albe počeo je ciklus u kojem u 30 dana imamo 11, 12 utakmica. Imamo paklen raspored, kako u Evroligi, tako i u ABA – kazao je Avramović na početku, pa dodao:

- Idemo u Italiju, na dve utakmice na kojima ćemo pokušati da izvučemo maksimum iz nas. Znamo da je telo malo istrošeno, ali pokušaćemo maksimalno da se spremimo i adaptiramo na salu, koševe i na atmosferu u Segafredo areni.

Znaju crno-beli i te kako šta bi im eventualna pobeda značila.

- Idemo maksimalno motivisani, biće mnogo srpskih navijača koji su se odavno najavili. Idemo da igramo i pobedimo. Našu šansu vidim u pristupu utakmici, u agresivnosti u odbrani. Oni su iskusan tim, sa igračima koji dugo godina igraju na vrhunskom nivou. Ozbiljnim pristupom možemo da odigramo dobru utakmicu i imamo šansu da pobedimo.

Istakao je srpski bek i jačinu Virtusa.

- Popunjeni su na svim pozicijama, znamo Tea, dugogodišnji nosilac kako svog tima, tako i reprezentacije. Iskusan igrač, koji svakog saigrača čini boljim. Belineli je jedan od najboljih šutera u Evroligi. Šengelija, Kordinije, Ife Lundberg… Stvarno su dobar tim, ali Evroliga je to, svako svakog pobeđuje. Mislimo o njima, ali pre svega mislimo o nama, kako da se što bolje spremimo.

Naglasio je Avramović da su crno-beli naučili da žive sa pritiskom, dodavši da nema opravdanja za čak 14 promašenih slobodnih bacanja u Splitu.

- Nismo bili maksimalno fokusirani, spremni, iako smo imali veliku želju da pobedimo. U odbrani je mnogo škripalo, to je pad koncentracije, kada iz loše odbrane imaš slobodna bacanja, promašite… „Gripe“ su bile pune, napravili su sjajnu atmosferu, ali to je segment koji treba da poboljšamo na sledećoj utakmici, jer sa toliko promašenih slobodnih bacanja nemamo šta da tražimo protiv Virtusa – kazao je Aleksa Avramović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike