Trinkijeri dobio Zvezdu pa sipao so na ranu crveno-belima: Bolje biti arogantan nego impotentan! (VIDEO)

02.03.2023

22:33

0

Autor: G. F.

Hteli smo bolji međusobni skor, nebo je granica

Trinkijeri dobio Zvezdu pa sipao so na ranu crveno-belima: Bolje biti arogantan nego impotentan! (VIDEO)
Andrea Trinkijeri - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su neverovatan poraz u duelu sa Bajernom.

Prosuli su crveno-beli pobedu u Minhenu i dali priliku treneru domaćeg tima da javno uživa u pobedu, te da im dospe so na ranu.

- Videli ste zašto sam pre utakmice pričao da imaju jednu od najinteresantnijih bekovskih linija u Evroligi. Kada u istoj utakmici, morate da branite Kampaca, Vildozu i Nedovića, to nije lako. Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, onda su izašli veoma čvrsto iz svlačionice. Mi smo malo izgubili na smirenosti, nismo delili loptu, pravili smo rupe, to moramo da ispravimo, ali to je bio i produkt njihove odbrane. Bili smo 10 poena u minusu, delovalo je veoma loše, ali nismo odustajali - rekao je Andrea Trinkijeri, pa objasnio kako je došlo do preokreta u finišu susreta:

- Postigli smo 35 poena u poslednjih četvrtini 19 u poslednja četiri. Nismo se osvrtali, gurali smo napred i sve šuteve koji smo promašili u prva tri kvartala, pogodili smo. Imali smo i tri sjajne odbrane, kontrolisali skok, pogađali u napadu i pobedili jer ne želimo da propustimo nijednu priliku. Hteli smo da steknemo i prednost u međusobnim duelima, jer nikada se ne zna, nebo je granica - rekao je optimistično Italijan.

 

 

Fredi Gilespi je odigrao veoma bitnu ulogu u završnici, kako mu je Trinkijeri pronašao žicu?

- Nije bio dobar tokom čitave utakmice, ali kao dobro vino, nekada nije dobro čim otvorite flašu, morate da ga pustite da dobije malo kiseonika. Napravio je dve greške u odbrani, ali saslušao sam svoj stručni štab, zadržao ga na terenu i rekao mu da radi bolje ono što zna, da čuva reket. Verujem da je to bio ključ. Nekada morate da verujete u igrače, više nego što teren pokazuje u tom trenutku. Imao je sjajne poteze.

Za razliku od njega, Kasijus Vinston je briljirao u prvom poluvremenu (16 poena), dok je u drugom postigao svega četiri.

- U prvom poluvremenu je bio nezaustavljiv. U drugom mu je njihova odbrana posvetila više pažnje. Nadao se da će dobiti neke faulove, rekao sam mu da se to neće desiti. Bio je veoma uporan i to nas je koštalo tri izgubljene lopte u dva minuta, što je previše. Ali ovo je timski sport i imao sam sreću da imamo Korija. Ušao je, napravio dobre poteze na oba kraja terena. Ne možete se osloniti na samo jednog igrača. Vinston, ponekad uđe u herojski mod, malo previše. S tim moramo da se nosimo, da pokušamo da ispravimo i prilagodimo malo njegovu igru. Stara je izreka, bolje biti arogantan, nego impotentan - zaključio je Andrea Trinkijeri u svom stilu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike