Trener Albe dao tri razloga zbog kojih njegov tim nije imao odgovor na energiju Partizana!

02.03.2023

22:28

0

Autor: P.K.

Izrael Gonzales čestitao crno-belima, ali i svojoj ekipi koja se nije predavala do kraja

Trener Albe dao tri razloga zbog kojih njegov tim nije imao odgovor na energiju Partizana!
Izrael Gonsales - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Alba nije uspela da napravi duplu senzaciju u Beogradu. Pošto su prošle nedelje šokirali Crvenu zvezdu u „Pioniru“, košarkaši berlinskog tima večeras nisu imali snage da se 40 minuta suprotstave silno motivisanom Partizanu.

- Čestitam Partizanu, odigrali su vrlo dobru utakmicu, posebno drugo poluvreme. Mučili smo se u napadu, jer su oni igrali dobru odbranu. Izgubili smo malo fokus, razmišljali smo više o sudijama, a ne o sledećoj akciji. Radujem se zbog igrača, odigrali su dobro prvo poluvreme, a i nisu odustajali, borili su se do kraja. To je važno, jer drugi tim dobro igra, a ti se ne predaješ, to je znak karaktera – kazao je posle meča trener Albe Izrael Gonzales.

Kako procenjujete šanse Partizana i uopšte borbu za Top 8 jer ste u poziciji da možda vidite jasnije od nas?

- Ne, nisam u poziciji da vidim jasnije (uz osmeh), jer je vrlo ujednačena Evroliga. Neverovatno je, svi su jako blizu i ne može se ništa predvideti.

Igrate drugačije, protiv Zvezde ste odigrali slabo prvo, a dobro drugo poluvreme, a danas drugačije: odlično prvo, slabo drugo.

- Svaka utakmica je drugačija. Protiv Zvezde smo imali druge igrače, a danas ceo drugi tim zbog povreda i bolesti. Svaka utakmica je drugačija. I oba tima su drugačije igrala. Partizan je danas počeo treću četvrtinu sa energijom na koju nismo imali odgovor.

Zašto niste mogli da odgovorite na energiju Partizana?

- Mnogo je razloga. Previše smo se fokusirali na sudije, što nije trebalo. Drugi je da je atmosfera jako teška za koncentraciju, a treći je da su bili bolji od nas.

Pobedili ste Partizan i vezali još dve pobede, a onda se nešto desilo. Kako objašnjavate pad vašeg tima. Pokazali ste da možete da dobijate jake timove.

- Izgubili smo previše utakmica sa malom razlikom. Posle tri vezane pobede, izgubili smo tri utakmice gde smo promašivali po 13-14 slobodnih bacanja. Tu smo izgubili samopouzdanje, a Evorliga je teška, mora se igrati do krajnjih granica. A nekad i nemate sreće. Teško je vratiti se mentalno, jer imate veliki teret na leđima. Teško je tako se osećati - istakao je Gonzales.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike