Alba je dužnik Partizanu, Obradović veruje u svoj tim! Pokazaćemo da možemo mnogo bolje nego u Berlinu! (VIDEO)

01.03.2023

12:42

0

Autor: G. F.

Crno-beli motivisani dočekuju meč 26. kola Evrolige

Alba je dužnik Partizanu, Obradović veruje u svoj tim! Pokazaćemo da možemo mnogo bolje nego u Berlinu! (VIDEO)
Željko Obradović - Copyright Printscreen/youtube/24sedam

Pred košarkašima Partizana je veoma važna utakmica. U Beograd stiže berlinska Alba, koja je nanela teža poraz crno-belima u 1. kolu Evrolige.

Trener srpskog tima Željko Obradović podseća na taj meč i smata da poraz treba iskoristiti kao motiv više za duel u četvrtak (21.00).

- Prva utakmica Evrolige je bila baš protiv Albe i još nam je u sećanju koliko smo slabo odigrali, pre svega u odbrani. Osim same važnosti utakmice to bi trebalo da bude dodatni motiv za nas. Da pokažemo da je to bilo loš dan i da sigurno možemo mnogo bolje protiv njih.

Alba je u prethodnom kolu šokirala Crvenu zvezdu u Beogradu i to je scenario koji crno-beli moraju da izbegnu.

- Odigrali su izvanrednu utakmicu u poslednjem kolu Evrolige. Bez obzira što su poslednji na tabeli, to ništa ne znači, moramo da razmišljamo da imaju kvalitet i zaista mogu veoma dobro da igraju. Ritam im daju "plej" igrači koji se menjaju i uvek neko iskoči i odigra veoma dobru utakmicu. Pokriveni su na svim pozicijama, mogu da igraju sa pokretljivim igračima na poziciji pet, a mogu i sa ovim dominantnim igračem od 220cm koji takođe pomaže ekipi. S njim je to druga odbrana i drugi način igre u napadu. Na sve to smo se pripremali i na sve ćemo reagovati neuporedivo bolje nego kod njih u 1. kolu Evrolige.

Rezultatski gledano Partizan je u lošem periodu pošto je nakon poraza u Kupu Srbije izgubio i od Fenerbahčea. Nije to razlog za veliku brigu, a Obradović ističe da je moral u ekipi na visokom nivou:

- Mislim da smo odigrali dobru utakmicu protiv Fenerbahčea. Oni su odlična ekipa, a neki igrači su imali izuzetno dobar dan kod njih. Ubacivali su sve otvorene šuteve i odlučile su male stvari, nije bilo razloga da se bilo šta zamera igračima. U tom smislu moral je na veoma dobrom nivou. Nastavljamo borbu za ono što je ispred nas, idemo kao i uvek iz utakmice u utakmicu, i tako je i ovog puta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike