Analiza drugog dana Kupa Radivoja Koraća: Uspavan Zvezdin orkestar sa, željnim igre, dirigentom Kampacom

17.02.2023

10:15

0

Autor: A. S.

Crveno-beli već danas igraju polufinale i to večiti derbi

Analiza drugog dana Kupa Radivoja Koraća: Uspavan Zvezdin orkestar sa, željnim igre, dirigentom Kampacom
Fakundo Kampaco - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Drugi dan Kupa Radivoja Koraća kompletirao je polufinalne parove. Prema očekivanjima mnogih, večiti derbi, između Crvene zvezde i Partizana biće odigran u petak, od 21 sat i to je finale pre finala, dok će od 17 sati igrati Mega i FMP.

Crveno-beli su polufinale izborili trijumfom nad Borcem iz Čačka, a interesantan okršaj u kome je slabije rangirana ekipa iz ABA lige pružila neverovatan otpor, ponovo je za 24sedam analizirao trener Milan Tubić.

- Crveno beli su ušli uspavano u utakmicu. Nisu sigurno potcenili protivnika, jer su čini mi se prošle godine savladali Borac uz dosta muke. Sa druge strane, Borac je ušao jako motivisano u meč, uspeo je da stvori i osetnu razliku u prvom kvartalu utakmice.

Međutim, Zvezda je uspela da se probudi, konsoliduje svoje redove i smanji razliku...Iz minuta u minut Zvezda je podizala nivo agresivnosti u odbrani i prvo poluvreme završila u svoju korist.. – istakao je Tubić i naveo ko je bio vođa crveno-belih u tim trenucima:

- Kampaco je dirigovao ritmom Zvezdinog orkestra, ubrzao se maksimalno pas..otvarani su kontranapadi..priključio se Vildoza..

Sa druge strane, ekipa Borca je imala odličnog Đorđa Gagića.

- Borac je ubacio 12 trojki što ih je uz motivisanog Gagića držalo u utakmici. Sa druge strane Zvezda pored ogromnog kvaliteta, ritma i takođe korektnog šuta utakmicu je prelomila skokovima u napadu, što je omogućilo i lake poene ali i posed više u tim momentima igre. Zvezda je imala šest dvocifrenih igrača..izrotirala sve igrače i pokušala da održi svežinu i podsvesno se pripremala za derbi, u koji ulazi umornija za jedan dan 

Nekoliko mi se čini da im kratko vreme između dve utakmice neće praviti problem ukoliko se razbude na vreme.

Rezime: Uspavan Zvezdin orkestar sa željnim igre, dirigentom Kampacom. Borac se hrabro borio.

Interesantno je bilo i u duelu FMP-a i Metalca, a beogradski sastav je umalo ispustio veliku prednost. Ipak, kako Tubić ističe, igrači trenera Nenada Stefanovića su bili besprekorni u odbrani.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

- Posle furiozne prve četvrtine, delovalo je da će FMP odneti pobedu bez mnogo muke. Lopta je "išla" kao na traci..pronalazila su se rešenja i spolja i unutra..odbrana je bila besprekorna..čitanje PnR igre odlično.. – kazao je Milan Tubić, međutim, nije sve nastavljeno u identičnom ritmu:

- Ali u drugim kvartalu kao da su sudije ubile ritam..donosili su ispravne odluke..ali su većali, razgovarali, gledali snimke...

Valjevci su pak kombinovali u defanzivi.

- Metalac je svoj ritam našao kroz promene odbrane..dobro je funkcionisala kombinovana odbrana Valjevaca..u trećoj četvrtini su pronašli ritam i u napadu ali nisu uspeli da prelome. Četa trenera Stefanovića je držala prednost ali na staklenim nogama..Svoju dobru defanzivu Metalac nikako da pronađe u napadu, gde je imao prazne minute.. FMP je držao mir bukvalno jednom rampom, prodorom i kontranapadom rešio utakmicu..i tako zakazao duel sa Megom za veliko finale - smatra Milan Tubić i na kraju podvlači:

Rezime: Samopouzdanje Stefanovićeve mašine u Metelačevoj zoni

A danas nas čekaju upravo mečevi polufinala i dva duela koja privlače veliku pažnju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike