Marinine nove lavice idu na EP! Hrvatska počišćena u meču odluke!

09.02.2023

18:45

1

Autor: A. Š.

Najbolje srpske košarkašice braniće kontinentalnu krunu osvojenu 2021. godine u Valensiji

Marinine nove lavice idu na EP! Hrvatska počišćena u meču odluke!
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doživela je smenu generacije, ali i nove Marinine lavice opasne su kao i njihove šampionske prethodnice… Najbolje srpske košarkašice braniće kontinentalnu krunu osvojenu 2021. godine u Valensiji, pošto su vizu za predstojeći Evrobasket izborile ubedljivom pobedom protiv Hrvatske 85:57 (29:17, 20:15, 18:16, 18:9).

U, ispostavilo se na kraju, odlučujućem meču za odlazak na prvenstvo Evrope koje će se održati u Sloveniji i Izraelu ove godine, izabranice Marine Maljković su u sjajnoj atmosferi novobeogradske hale sportova „Ranko Žeravica“ preslišale Hrvatsku.

Svesne važnosti meča i šta im pobeda donosi, srpske košarkašice su od prvog minuta zagospodarile terenom i očas posla stigle do ogromnih  21:7. Meč je praktično već tada bio odlučen. Iako su Hrvatice do druge polovine druge četvrtine pokušavale da ugroze sigurno vođstvo Srpkinja, posle serije 10:1 naših devojka nije im bilo povratka (49:28, 19. minut).

Direktan plasman na Evrobasket već su, pored domaćina Slovenije i Izraela, obezbedile Španija, Italija i Letonija, večeras je to uradila i Srbija,  a čeka se još šest reprezentacija pobednika grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz ovih kvalifikacija.

Srbiju je do velike pobede predvodila Jovana Nogić sa dabl-dabl učinkom od 21 poena i 10 skokova, Ivon Anderson je uz 19 poena imala još osam uhvaćenih lopti, dok je Nevena Jovanović dodala 12 poena. Kod Hrvatica je najefikasnija bila Šavont Zelos sa 25 poena.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike