Lepše nije moglo! Srbija se poklonila gracijama, Sonja i Jelena na oproštaju poručile: Divan je osećaj! (FOTO)

12.02.2022

22:20

0

Sjajnim košarkašicama upriličen svečani kraj u nacionalnom dresu

Lepše nije moglo! Srbija se poklonila gracijama, Sonja i Jelena na oproštaju poručile: Divan je osećaj! (FOTO)
SERBIA_vs_AUSTRALIA_0181 - Copyright MN Press

Legendarne košarkašice Srbije Sonja Vasić i Jelena Bruks večeras su imale svečani oproštaj od nacionalnog tima pred publikom u beogradskoj hali sportova "Ranko Žeravica".

Pred mnogobrojnom publikom, Vasić i Bruks su od Košarkaškog saveza Srbije (KS S) dobile uramaljene dresove sa brojem odigranih utakmica u dresu reprezentacije, koje su im uručili predsednik KS S Predrag Danilović i potpredsednica za žensku košarku Ana Joković.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dvema reprezentativkama za sve uspehe i medalje zahvalio se u ime države, Vlade Srbije i resornog ministarstva i poklonio im je cveće.

 

- Svakako da je malo drugačije sada, Jelena i dalje igra, za mene je ovo definitivno tačka. Možda i prilika da se oprostimo pred publikom koju nismo imale u Tokiju. Najbitnije je meni bilo s kim smo na terenu bile tada kada smo se opraštale i to mi je bilo sve na mestu. To je ta ekipa s kojom smo se mi identifikovale i postale tim koju danas predstavljaju kao žensku reprezentaciju Srbije. Ovo je samo tačka, da se priča zaokruži, ali realno smo najlepši oproštaj imale prošlog leta - rekla je Vasić novianrima posle svečanosti.

Bivša kapitenka Jelena Bruks zahvalila se svima koji su došli da im odaju priznanje za ono što su uradile za žensku košarku u Srbiji.

- Stvarno je divan osećaj biti u Srbiji, važno da su tu devojke s kojima smo provodile svako leto i sve sjajne trenutke. Hvala svima što su došli, na podrsci, osećaj zaista divan - rekla je Bruks.

Dve košarkašice upitane su i za fotografiju na kojoj su uslikane s leđa kada napuštaju teren zajedno poslednji put na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Ta slika je bila skroz neplanirana, neočekivana. Bila sam iznenađena kad sam je videla. Fenomenalna je i biće mi jedna od najdražih u karijeri - rekla je Jelena.

- Ta fotografija je prava i kaže da je zastava spuštena, poslednja reč, to je to - dodala je Sonja.

Vasić i Bruks letos su se oprostile od nacionalnog tima, kada su tačku na prebogate igračke karijere stavile su na Olimpijskim igrama u Tokiju, utakmicom protiv Francuske za bronzanu medalju.

Uz to, Sonja je ovim mečom završila igračku karijeru, dok Jelena i dalje brani boje mađarskog Šoprona.

Sonja i Jelena sa reprezentacijom Srbije osvojile su dva zlata na Evropskom prvenstvu (2015. i 2021. godine), evropsku bronzu (2019) i olimpijsku bronzu (2016).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike