Dvojica mladih Srba među 40 odabranih košarkaša u celom svetu! Idu na Ol star vikend, upoznaće zvezde

09.02.2023

18:18

0

Autor: P.K.

Najveći talenti iz celog sveta idu u SAD na usavršavanje

Dvojica mladih Srba među 40 odabranih košarkaša u celom svetu! Idu na Ol star vikend, upoznaće zvezde
Marković i Topić - Copyright MN Press

Ceo košarkaški svet voli da pogleda Ol star utakmicu (dobro, možda nisu baš svi zainteresovani) i njene prateće programe, ali pravi zaljubljenici ispratiće i dešavanja na globalnom kampu Košarka bez granica, koju zajednički organizuju NBA i FIBA.

Ovaj kamp se održava na kontinentalnom, ali i na globalnom nivou. NBA i FIBA svake godine biraju po 40 najtalentovanijih košarkaša u srednjoškolskom uzrastu. Ovog puta, u Solt Lejk Siti idu igrači iz 27 zemalja, među kojima su i dvojica iz Srbije.

U pitanju su plejmejker OKK Beograda Nikola Topić i krilni centar Mege Bogoljub Marković!

Obojica imaju po 17 godina, odnosno kasnije ove godine pune 18. Topić je bio u centru pažnje jer je bio registrovan za Crvenu zvezdu, pa prekomandovan u FMP, samo da bi bio u timu crveno-belih u evroligaškoj utakmici iako je bio registrovan za Pantere, zbog čega ga je AdmiralBet ABA liga suspendovala do kraja sezone.

Posle toga je otišao u OKK Beograd i dobro igra u KLS.

Pavlović je prošle godine bio na kampu Košarka bez granica Evropa, a sada je pozvan na globalni nivo.

Ovaj 210 centimetara visoki igrač igrao je za juniore Mege, a ove sezone je debitovao u prvom timu, pošto je protiv Cibone proveo pet minuta u igri.

Obojica su igrala za mlađe reprezentativne selekcije Srbije.

Treba naglasiti da im je upućen poziv, ali sezone traju i za Megu i za OKK Beograd, tako da nije potvrđeno da će ići, ali se može pretpostaviti da će se naći razumevanje za kamp koji može samo da im pogoduje u karijeri.

Mlade košarkaše čeka čitav niz aktivnosti, uključujući i antropometrijsko i fizičko testiranje, efikasnost pokreta, mesta za razvijanje veština, šutiranja i takmičenja, kao i seminari o životnim veštinama i utakmice pet na pet, pod vođstvom stručnih štabova NBA i pojedinih igrača koji su došli da učestvuju na Ol star vikendu.

Poslednjeg dana takmičenja, mlade košarkaše čeka eliminacioni turnir.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike