Bek Makabija slikovito objasnio taktiku za Zvezdu: Pokušaćemo da "zmiji odsečemo glavu"!

09.02.2023

05:56

0

Autor: A. Š.

Oded Kataš i Džejlen Adams svesni odakle im preti najveća opasnost

Bek Makabija slikovito objasnio taktiku za Zvezdu: Pokušaćemo da "zmiji odsečemo glavu"!
Džejlen Adams - Copyright Profimedia

Makabi se posle tri uzastopna evroligaška gostovanja vraća u svoju dvoranu. Večeras (20.05) će „Ponos Izraela“ dočekati Crvenu zvezdu u meču koji bi i jednoj i drugoj ekipi mogao da odredi dobar deo puta u borbi za mesto u plej-ofu elitnog takmičenja.

Posle uzastopnih, ali i veoma tesnih, poraza od Olimpijakosa i Barselone, Makabi je slavio u Valensiji i tako napravio najbolju moguću uvertiru za meč sa srpskim i regionalnim šampionom koji u Tel Aviv stiže sa četiri vezana evroligaška poraza.

- Razumemo situaciju, svaka utakmica je važna. Uzbudljivo je igrati utakmicu Evrolige kod kuće ponovo. Treba nam ta energija posle teške nedelje, treba nam i zbog toga što nam nedostaje nekoliko igrača – kazao je trener Makabija Oded Kataš i dodao:

- Biće teško protiv tima koji igra sa puno intenziteta. Biće fizički i izazovno sa dva beka top kvaliteta. Moraćemo da izađemo veoma fokusirani i agresivni - istakao je Kataš.

Bek „Ponosa Izraela“ Džejlen Adams bio je još slikovitiji u najavi utakmice.

- Kako bismo pokušali da zaustavimo takav tim moraćemo da pokušamo da „zmiji odsečemo glavu“, što počinje igrom njihovih bekova. Imaju tim odličnih, velikih, igrača. Ali, mislim da sve počinje sa samopouzdanjem njihovih bekova i s time kako oni igraju – kazao je Adams.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike