Partizanovi časovi ljubavi! Ne damo pobedu, drama i ekstaza u krcatom Pioniru! Pala je strašna Barsa! (GALERIJA, VIDEO)

03.02.2023

12:11

0

Na današnji dan odigrana jedna od antologijskih utakmica crno-belih u Evroligi

Partizanovi časovi ljubavi! Ne damo pobedu, drama i ekstaza u krcatom Pioniru! Pala je strašna Barsa! (GALERIJA, VIDEO)
Copyright MN Press

E to je bila ludnica! To ni najveći majstori filma ne bi umeli da izrežiraju!

Izrežirali su zato majstori košarke. Veliki majstori košarke u valjda nikad punijoj hali Pionir. Majstori u dresovima Partizana i Barselone. U to doba jake Barselone! I jačeg Partizana!

Bilo je drama i drama u svetu sporta, ali ovo je jedna od onih koje se pamte za ceo život. Bila je to drama 3. februara 2010. godine.

Na krilima Grobara Partizan je odlično počeo meč i posle prve četvrtine vodio sa 23:12. Velika prednost za koju su svi u hali znali da ništa ne garantuje.

Sačuvano je plus 11 do poluvremena (35:24), a onda je Barselona pokazala kakav je tim. Dobili su treći deo igre više nego ubedljivo i sa vođstvom od 47:43 ušli u poslednju četvrtinu.

A drama je tek počinjala kada je sirena označila istek 40. minuta. Na semaforu 60:60, pritisak na 1.000 kod svih prisutnih.

U poslednjih minut i po, čak i nešto manje ušlo se sa 66:63 za goste. A onda... Brutalno zakucavanje Lorensa Robertsa, čelična odbrana i dva pogođena bacanja Aleksandra Rašića za 67:66.

Ostalo je vremena za jedna ceo napad Barselone, a crno-beli su odlučili da brane svoj koš i bez faula pokušaju da završe susret.

A drama je, kao što malopre rekosmo, tek počinjala. Stegli su košarkaši Partizana odbranu i naterali odličnog Pita Mikela da izmisli šut ka košu. Preko Jana Veselog i preko Slavka Vraneša.

 

 

Lopta je išla pravo u koš, zaledili su se svi na tribinama! A onda je nekim čudom počela da skakuće po obruču i izlazi iz njega. Taman toliko da je Roberts izbaci iz koša.

Delirijum na tribinama i glasna proslava igrača na terenu potrajali su tek nekoliko sekundi. Sudije nisu označile kraj utakmice! Sudije će gledati snimak da vide da li je Roberts izbacio loptu iz koša u skladu sa pravilima ili ne.

Printscreen/YouTube
Trenutak odluke na utakmici Partizan - Barselona

E tu je počela drama! Drama koja će trajati više od 11 minuta. Toliko će sudije sa trenerima oba tima gledati u ekran i proučavati poziciju iz svih uglova.

Da li je lopta bila u silaznoj putanji kada ju je Roberts izbacio? Da li je bila van obima obruča? Valjalo je doneti odluku koja će odlučiti pobednika. A to sigurno nije bilo lako.

Grmelo je sa tribina "Ne damo pobedu", a onda je spontano zapevana i navijačka svetinja od pesme "Da volim crno-bele ponosno kažem svima...".

I baš negde u vreme grmljavine sa tribina začuo se glas spikera koji je uspeo da nadjača pesmu!

- Utakmica je završena! Partizan je pobedio!

Ne znamo kako je tada konstrukcija tribina u hali izdržala, ali na svu sreću jeste.

Visoko dignuta pesnica trenera Duška Vujoševića i "Šampioni, šampioni" iz grla, pa više od 8.000 ljudi označili su kraj drame nad dramama i najavu da će crno-beli ubrzo napraviti čudo u Evroligi i otići na fajnal-for.

Za Partizan su tada igrali Stefan Sinovec, Lester Bo Mekejleb, Dušan Kecman, Strahinja Milošević, Aleksandar Rašić, Petar Božić, Jan Veseli, Branislav Đekić, Slavko Vraneš i Stevan Milošević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike