Obradović iznenadio sve! Trener Partizana uradio nešto na šta nismo navikli, izdiktirao imena igrača zaslužnih za pobedu!

29.01.2023

20:28

0

Autor: G. F.

Šef struke crno-belih objasnio i neke taktičke poteze

Obradović iznenadio sve! Trener Partizana uradio nešto na šta nismo navikli, izdiktirao imena igrača zaslužnih za pobedu!
Željko Obradović - Copyright MN Press

Ostvarili su košarkaši Partizana važnu pobedu u 17. kolu AdmiralBet ABA lige.

U Pioniru je savladan Mornar iz bara sa 92:74, ali rezultat nimalo ne pokazuje koliko su crno-beli teško došli do trijumfa. Dugo su se gosti držali u igri i odolevali favorizovanom domaćinu. Video je to i trener Partizana Željko Obradović.

 

 

- Već smo pričali šta znači igrati u ovom ritmu. Nismo otvorili utakmicu na dobar način. Košarkaši Mornara su se maksimalno borili, hajde da kažemo 30-ak minuta i ovaj rezultat na kraju nije realan, prevelika je razlike. Zaslužili su drugačiji rezultat.

A onda je šef struke crno-belih uradio nešto što veoma retko čini. Pohvalio je pojedince za učinak na utakmici!

- Moram da istaknem da je postava u kojoj su bili Avramović, Anđušić, Trifunović, Papapetru i Ledej odigrala odličnu odbranu i da smo sve promenili tom odbranom koju su oni odigrali! Tu smo i prelomili utakmicu.

Na parketu nije bilo Matijasa Lesora i Dantea Eksuma. Obradović je objasnio da nema razloga za brigu i da su obojica zdravi i spremni za naredne utakmice.

- Probali smo neke igrače da držimo van tima, neki da igraju manje jer imamo duplo kolo u Evroligi. U utorak je Asvel, u petak Žalgiris. Eksum i Lesor su dobro, moja odluka je bila da im se da odmor. Eksum je imao probleme tokom utakmice sa Zvezdom, hvatali su ga grčevi. Zaslužio je čovek odmor.

O promenama koje vrši iako igrač ne provede mnogo na parketu, Obradović ima da kaže jednu jednostavnu stvar.

- Postoji plan utakmice i dešava se da se taj plan ne poštuje. Da pojedinci, kako volim da kažem, igraju "privatnu" utakmicu i da ne vode računa o timu. E onda bude zamenjen taj igrač. Ne delim igrače na mlade i stare, postoje dobri i loši. Uzme se statistika, pa se pogleda i kaže kad je Trifunović bio na terenu imali smo plus 25, kad je bio Avramović plus 24. I onda se pogleda ko je imao minus i šta se dešavalo dok je on bio na parketu.

Za kraj je Obradović istakao veličinu ludi koji vode Mornar iz Bara i poželeo im sreću u nastavku sezone.

- Braća Pavićević rade neverovatne stvari za košarku tamo već godinama. Siguran sam da će prevazići situaciju u kojoj se nalaze i želim im svu sreću. Drago mi je da je Partizanova publika pozdravila trenera na način koji zaslužuje. Kad god nam dođu u goste trudim se da bar malo uzvratim za gostoprimstvo na koje tamo nailazimo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike