Partizan se dugo mučio, pa nekako slomio otpor Mornara! Do bodova teže nego što se očekivalo!

29.01.2023

20:02

0

Autor: G. F.

Crno-beli nastavili pobednički niz u AdmiralBet ABA ligi

Partizan se dugo mučio, pa nekako slomio otpor Mornara! Do bodova teže nego što se očekivalo!
Papapetru rešeta koš Mornara - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana savladali su Mornar iz Bara u 17. kolu AdmiralBet ABA lige sa 92:74 (28:26 13:15 30:21 21:12).

Iako razlika od 18 poena upućuje na laku i rutinsku pobedu crno-belih, to nije ni blizu istine. Dugo se domaći tim mučio i lomio otpor gostiju raspoloženih za borbu. Cele dve četvrtine Mornar je bio u egalu, pa čak i u prednosti s vremena na vreme, ali su u nastavku susreta stvari, malo po malo, dolazile na svoje mesto.

Sve je to posledica daleko angažovanije igre u odbrani izabranika Željka Obradovića, koji su uspeli da se razdrmaju u poluvremenu. Pokazala je treća četvrtina kako bi ovaj susret mogao da bude završen, alu su navijači crno-belih mogli mirno da prate meč tek u poslednja tri minuta. Dve pogođene trojke su donele nedostižnu prednost domaćem timu i trebalo je samo privesti meč kraju.

Čak pet košarkaša Partizana imalo je dvocifren košgeterski učinak, a najefikasniji je bio Joanis Papaetru sa 19 poena. Vaćnu ulogu odigrao je i Alen Smailagić sa 15 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Zek Ledej je ubacio 14 (6 skokova), Aleksa Avramović 13 (8 asistencija), a Danilo Anđuđić 10 poena (4 asistencije).

U redovima Mornara briljriao je doskorašnji košarkaš Partizana Gregor Glas sa 20 poena i 5 skokova, a pratio ga je novajlija Kristijan Džons sa 15 poena i 8 uhvaćenih lopti.

Partizan: Vukčević, Ledej 14, Avramović 13, Panter, Smailagić 15, Papapetru 19, Brodzijanski 7, Naneli 3, Trifunović 9, Anđušić 10, Madar 2.

Mornar: Goldvajer 2, Džons 15, Glas 20, Đoković 7, Peković, Vranković 6, Kovačević 8, Marljukić, Pecarski 5, Miković 2, Vujačić 9, Radetić.

BLOG UŽIVO:

Utakmica je završena!

39. minut, 89:74 - Po tri poena isporučili su Trifunović i Avramović i odveli Partizan na maksimalnih plus 15. Trener Mornara tajm-autom prekinuo mini seriju crno-belih.

37. minut, 83:74 -  Nekoliko grešaka crno-belih prinudili su trenera Obradovića ta još jednom zatrtaži tajm-aut.

35. minut, 81:68 - Minuti u kojima se, bar tako izgleda, lomi utakmica. Domaći deluju mirno, prednost im to dozvoljava.

32. minut, 76:64 - Trifunović trojkom donosi prvu dvocifrenu prednost crno-belima. 

 

 

Završena je treća četvrtina, 71:62 - Mnogo bolje odigrao je Partizan ovih 10 minuta i stekao prednost. Košarkaši Mornara pokazuju da se neće predati do samog kraja.

29. minut, 66:60 - Kovačević i Džons drže goste u igri.

27. minut, 60:54 - Trojkom je Ledej doneo Partizanu najveću prednost na utakmici (plus 9), ali su domaći napravili dve greške i Mornar se ponovo primakao. Ledej ide na odmor, Smailagić je na parketu.

25. minut, 55:49 - Sada se i na semaforu polako ocrtava efekat zategnute odbrane crno-belih.

23. minut, 47:47 - Početak treće četvrtine pokazuje da su crno-beli agresivnije ušli u igru. Jedan "nestvaran" pogodak gostima doneo novo izjednačenje. Prema zvaničnim informacijama sa sajta AdmiralBet ABA lige susretu prisustvuje 5.033 navijača.

Utakmica je nastavljena. Moraće crno-beli mnogo bolje da odigraju nastavak kako bi stigli do očekivanog trijumfa.

Kraj druge četvrtine, 41:41. Za više od 5 minuta na kraju druge četvrtine Partizan je postigao samo 5 poena, od čega 3 sa linije za slobodna bacanja.

20. minut, 40:41 - Gosti koriste pad u igri Partizana i ponovo vode.

18. minut, 37:37 - Pao je napad i crno-belima, pa trener Obradović mora da zove tajm-aut. 

14. minut, 36:33 - Madar i Smailagić su se vratili u igru. Gosti traže tajm-aut, rezultatski su blizu, ali se vidi pad u igri u napadu.

14. minut, 34:29 - Zaigrao je i Naneli i odmah pogodio trojku.

12. minut, 31:28 - U igri je i kapiten Panter, Papapetru je zaslužio predah posle vrhunske prve četvrtine. Smailgaić trojkom otvara ovaj deo igre.

 

 

Kraj prve četvrtine, 28:26 - Smailagić otvorio meč za crno-bele, Papapetru eksplodirao u nastavku. Na drugoj strani doskorašnji igrač Partizana Gregor Glas ima dvocifren učinak.

9. minut, 26:23 - Brodzijanski iz kornera postiže trojku za izjednačenje. U igri je i Zek Ledej umesto Smailagića. Glas uspešan sa penala, pa sa Papapetruom razmenjuje trojke. As crno-belih još jednom precizan za tri poena! Upisao se i Avramović.

7. minut, 15:18 - Papapetru pogađa za tri poena! Madar i Anđušić van igre, Avramović i Trifunović na parketu. Grčki internacionalac pogađa i za dva. On je dao 7, a Smailagić 8 i to su svi poeni Partizana.

5. minut, 8:14 - Nova trojka Glasa i tajm-aut za Željka Obradovića. Ljut je trener Partizana na sovje izabranike.

4. minut, 8:11 - Umesto Vukčevića u igri je Brodzijanski. Smailagić i Papaetru dobro sarađuju u napadu.

2. minut, 4:9 - Đoković, Glas i Vujačić pogodili trojke za goste, Smailagić jedini strelac za crno-bele.

- Utakmica je počela.

- Dante Eksum i Matijas Lesor nisu u timu, dobili su zasluženi odmor.

- Prva petorka Partizana: Madar, Anđušić, Papaetru, Smailagić, Vukčević.

 

 

- Utakmicu vode Sašo Petek, Luka Kardum i Marko Mustapić.

- Crno-beli spremni za napad na novu pobedu.

 

 

- Trener Partizana Željko Obradović pokušaće da što više odmori nosioce igre kako bi što spremniji i sa više energije ušli u naredne mečeve.

U ovom ritmu utakmica u kom igramo, važno je ono što je sledeće ispred nas. Treba da pripremimo utakmicu protiv Mornara koji kao i svaki tim zaslužuje maksimalno poštovanje. Potom sledi u utorak Asvel ovde, i Žalgiris u gostima u petak. Neverovatan ritam i to nije nimalo lako. Naravno da moramo sve da uradimo da održimo svežinu nekim igračima, što znači da minutaža mora biti podeljena u narednim utakmicama - poručio je Obradović.

- Šef struke Mornara Mihailo Pavićević naglašava da ekipa nijednog trenutka ne sme da se opusti.

- U drastičnoj promenjenom sastavu idemo na megdan jednoj od najboljih ekipa u ABA ligi, ali i izuzetno kvalitetnom Evroligašu. S jedne strane ova utakmica je teška, sa druge laka. Laka je jer niko od nas neće očekivati neko čudo u Beogradu, a opet s druge strane potrebno je da ekipa izvuče maksimum, jer ako makar malo podbacite možete doživeti katastrofu. Koristimo svaki dan i trening za adaptaciju novih igrača!

- U prvoj utakmici odigranoj u Baru crno-beli su slavili sa 83:62.

 

 

- Budući da je duel izmešten iz Arene na tribinama će biti samo navijači koji imaju sezonske karte.

AdmiralBet ABA liga, 17. kolo

Četvrtak:

Zadar - Borac 85:73

Petak:

Igokea - Split 88:92

Derbi - MZT 103:85

Subota:

Cibona - Mega 72:106

FMP - Crvena zvezda 84:99

Cedevita Olimpija - Budućnost 58:80

Partizan - Mornar 92:74

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike