Crvena zvezda prejaka za hrabri FMP, Ivanović raspodelio minutažu, odlično uigravanje za Virtus

29.01.2023

15:49

1

Autor: P.K.

Očekivana pobeda evroligaša u humanitarnom meču u Železniku

Crvena zvezda prejaka za hrabri FMP, Ivanović raspodelio minutažu, odlično uigravanje za Virtus
Stefan Lazarević - Copyright MN Press

FMP se hrabro borio, ali razlika u kvalitetu je prosto bila prevelika, tako da Crvena zvezda iz Železnika odlazi sa sigurnom pobedom. 

Posle 40 minuta igre u humanitarnom meču, FMP-Crvena zvezda 84:99 (19:24, 23:30, 24:24, 18:21).

FMP Arena je bila ispunjena, a sav prihod od ulaznica namenjen je lečenju malog Luke Stajkovića.

FMP je ove sezone pobeđivao Cedevita Olimpiju u gostima i Budućnost kod kuće i u stanju je da pobedi sve u ligi, osim "večitih", koji su ove sezone stvarno liga za sebe.

Zvezda je vodila od početka do kraja meča. FMP se držao u početku meča, ali kvalitet gostiju je bio nepremostiva prepreka za "pantere". Duško Ivanović je razigravao igrače koji su do sada imali manju minutažu, ali ni to nije dalo šansu domaćinu.

Dalibor Ilić je postigao 16 poena, Ognjen Dobrić je dodao 15, a Stefan Lazarević 14, a Nemanja Nedović i Džon Holand po 10. Fakundo Kampaco je završio meč sa osam poena i šest asistencija.

Ivanović je pružio šansu svim igračima koji su bili u sastavu, a jedino se Miroslav Raduljica nije upisao u strelce, jer je za dva i po minuta na terenu imao učinak od tri penala.

Na drugoj strani je blistao Paulijus Valinskas sa 22 poena, uz pet asistencija, a jedini "dvocifreni" uz njega bio je Bo Bič sa 11 poena.

Zvezda u utorak gostuje Virtusu u Evroligi, dok FMP narednog vikenda ide u goste Budućnosti.

AdmiralBet ABA liga, 17. kolo

Petak:

Zadar : Borac 85:75

Subota:
Igokea - Split 88:92
Studentski centar - MZT 103:85

Nedelja:

Cibona - Mega 72:106
FMP - Crvena zvezda 84:99
Cedevita Olimpija - Budućnost (17.00)
Partizan - Mornar (19.00)

Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO:

40. minut: Priveden je meč kraju, FMP je uspeo da smanji razliku i na kraju. 84:99.

36. minut: Petrušev daje trojku, a onda i zakucava i Zvezda ide na više od 20 poena razlike. FMP je stao i deluje poraženo. Biće da je ovde sve gotovo što se tiče pobednika, samo se čeka kraj. 70:91

34. minut: Zvezda je četvrtinu počela serijom 8:2. Zanimljivo, niko se nije poenterski istakao, a tim je do sada dao 86 poena... 68:86.

31. minut: Ilić i Kampaco pogađaju na početku poslednje četvrtine i donose Zvezdi maksimalnih +16. Na drugoj strani promašuju Dženkins i Šaranović. 66:82

Kraj treće četvrtine, 66:78

30. minut: Treća četvrtina se završava trojkom Džona Holanda, kojom Zvezda opet odlazi na dvocifrenu prednost. 66:78.

29. minut: Bentil i Holand donose Zvezdi +12, ali Šaranović vraća na +10. Pokušava Stefanović različitim odbranama da zaustavi goste, koji su raspoloženi i uspevaju da se prilagode svakoj promeni. Na drugoj strani, Zvezdina odbrana je dosta solidna. 64:74

27. minut: Dobrić i Manojlović su razmenili trojke, a FMP je prišao na jednocifrenu razliku. Sada se tu "vrti" rezultat. Mnogo je poena sa penala. Valinskas daje koš – 62:70.

24. minut: Matović daje još jednu trojku, a na drugoj strani pogađaju Mitrović sa penala, pa onda Dobrić i Petrušev, tako da crveno-beli održavaju dvocifrenu prednost. Mnogo je kontri sada, ubrzala se igra. 52:62

21. minut: Drugo poluvreme počelo je trojkom Boa Biča - 45:54.

Veliki problem za FMP su izgubljene lopte, imaju ih čak 12 na poluvremenu. Najraspoloženiji je Valinskas sa 14 poena.

Sa druge strane, Lazarević je najraspoloženiji protiv starog kluba, sa 14 poena, dok Ilić ima 11.

Kraj prvog poluvremena, 42:54

20. minut: Posle trojke Dobrića, Lazarević je dao koš, a onda je "Kobra" dodao još jednu trojku za maksimalnih +14 na poluvremenu. 40:54

18. minut: Ilić, Lazarević i Holand su raspoloženi u napadu, ali Amerikanac ima velikih problema u odbrani. Valinskas na drugoj strani rešeta, a FMP je na šest poena zaostatka, 40:46. Dobrić daje trojku za 40:49.

16. minut: Zvezda dolazi do +12, ali FMP odgovara serijom od 7:0, koju predvodi Dženkins. Panteri prilaze na 33:38, ali to prekida Holand trojkom. Na drugoj strani Janković "rešava" Raduljicu košem i dodatnim bacanjem. 36:41

Iskusni centar Zvezde ima već tri penala za manje od dva minuta u igri, daleko je od prave forme. 

13. minut: Zvezda pravi ozbiljniju razliku, prvo Holand, pa Kampaco za 25:35. U igru se sprema i Raduljica.

Kraj prve četvrtine, 19:24

10. Posle tajm-auta Nenada Stefanovića, Zvezda je postigla još jedan koš, ali onda je i FMP počeo da pronalazi rupe u odbrani gostiju, što se posebno odnosi na pik en rol igru. Ipak, bacanja znače Zvezdi, Lazarević je došao do devet poena. Na drugoj strani, Valinskas ima već 10. 19:24 na kraju prve četvrtine.

8. minut: Nemanja Nedović pogađa trojku za seriju Zvezde od 7:0. Crveno-beli su nagrađeni za pojačanu odbranu. 12:17. Mora Stefanović da traži tajm-aut.

5. minut: Luka Mitrović prolazi i zakucava za prvo vođstvo Zvezde. Na to odgovara Vujičić trojkom - 12:10. Mnogo je posla za sudije, nismo to baš očekivali.

3. minut: FMP je posle dva i po minuta izašao iz bonusa. Mnogo bacanja na obe strane. 6:6

2. minut: FMP je dobar u početku, posle dva minuta vodi 4:2.

- Počeo je meč!

Ovo su prve petorke:

FMP: Valinskas, Dženkins, Vujičić, Stepanović, Izundu. 

Crvena zvezda: Kampaco, Neodvić, Dobrić, Bentil, Mitrović.

- Trener domaćina Nenad Stefanović bio je pun hvale za igru rivala:

- Crvena zvezda od dolaska Duška Ivanovića igra izuzetnu košarku, jednu od najboljih u Evropi i zadovoljstvo ih je gledati. Mi mlađi treba da učimo od starijeg kolege, ne samo u aspektu vođenja utakmice već gospodstva koji pokazuje na terenu i van terena. Probaćemo da u što dužim intervalima odgovorimo na intenzitet i čvrstinu koje nosi evroligaška ekipa. Ukoliko to uradimo u većem delu utakmice, onda ćemo imati neku svoju šansu, a samim tim će nam biti i lakše u narednim susretima koji slede.

- Zvezda je u petak poražena u evroligaškom derbiju od Partizana, ali vremena za tugovanje nema. Evo šta kaže Duško Ivanović:

- Vrlo talentovana ekipa, koja igra dobru energičnu košarku sa puno trčanja i tranzicije. Imaju dobre rezultate i svoju ambiciju, Očekivano je da ovako mlad tim koji je pojačan sa vrlo dobrim strancima igra sa mnogo energije i na to ćemo morati da odgovorimo. Zaista nemamo mnogo vremena za odmor i pripremu ove utakmice, ali raspored je takav kakav je.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike