Loše vesti za Partizan i posebno Zvezdu: Evroligaški konkurent doveo jako pojačanje

28.01.2023

13:22

0

Autor: P.K.

Tim je brzo reagovao, ovaj plejmejker je poenter

Loše vesti za Partizan i posebno Zvezdu: Evroligaški konkurent doveo jako pojačanje
Maks Hajdeger na koledžu - Copyright Profimedia

Baskonija je prvo ostvarila važnu pobedu nad Efesom, a dan kasnije je dovela novo pojačanje. Spoljne pozicije pojačao je Maks Hajdeger iz turskog prvoligaša Jukatel Merkezefendi.

Naravno, američki plejmejker je zamena za Pijeriju Henrija, koji je suspendovan dok se ne završi istraga nakon doping kontrole.

Hajdeger je potpisao ugovor do kraja sezone 2023/24. Baskonija je njegovo obeštećenje platila 120.000 evra, ako je verovati Jurohupsu.

Američki Izraelac je već doputovao u Vitoriju i prošao je lekarski pregled, pa se priključio treninzima Đoana Penjaroje.

Hajdeger je u najvišem rangu turskog prvenstva imao prosek od 19,5 poena i 6,3 asistencije, uz šut za tri od 37,5 odsto.

Ovaj 25-godišnjak je na koledžu igrao za Santa Barbaru, gde je tokom četiri godine imao prosek od 13,9 poena. Posle toga je otišao u Makabi Tel Aviv, ali je prosleđen na pozajmicu u Bnei Herzliju, gde je imao prosek od 18,2 poena i 2,6 asistencija. Prošlu sezonu je proveo u Oldenburgu, a u Bundesligi je imao prosek od 18,3 poena i 4,5 asistencija za 27 minuta na terenu.

Baskonija je konkurent Crvenoj zvezdi i Partizanu u borbi za četvrtfinale Evrolige. Tim iz Vitorije ima skor od 12/9, dok su "večiti" na 10/11.

Crno-beli su odigrali oba meča sa Baskonijom, uz skor 1:1, dok su crveno-beli poraženi u Vitoriji, a 23. marta igraju kod kuće sa istim protivnikom.

Inače, Hajdegerov otac je bio uspešni alpski skijaš u Austriji, pre nego što se preselio u SAD. Porodica je jevrejska i nije u srodstvu sa čuvenim filozofom Martinom Hajdegerom, koji je imao veliki doprinos u toj grani, ali je bio i prokazan zbog veza sa nacistima početkom tridesetih godina prošlog veka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike