Delije ga celo leto prizivale u Zvezdu, sada će joj biti velika prepreka na putu ka Top 8 – potpisao Šabaz Nejpir!

28.01.2023

19:34

0

Autor: A. Š.

Američki plejmejker brzo će na megdan crveno-belima

Delije ga celo leto prizivale u Zvezdu, sada će joj biti velika prepreka na putu ka Top 8 – potpisao Šabaz Nejpir!
Šabaz Nejpir - Copyright Profimedia/Brian Rothmuller/Icon Sportswire

Dugo je Šabaz Nejpir bio želja navijača Crvene zvezde. Gotovo celo leto pristalice srpskog i regionalnog šampiona prizivale su američkog plejmejkera na Mali Kalemegdan, ali do saradnje nije došlo iako su košarkaški kuloari u jednom momentu zabrujali da je posao završen.

Crveno-beli su se na kraju odlučili za druge opcije, ispostavilo se znatno zvučnije s obzirom da su dres srpskog i regionalnog šampiona u međuvremenu zadužili Luka Vildoza i Fakundo Kampaco, dok je Nejpir dosad bio bez angažmana.

Ipak, prst sudbine uredio je tako da nekadašnji košarkaš Zenita dogovori saradnju s novim klubom uoči okršaja sa Zvezdom, kojoj bi taj duel mogao da bude i jedan od presudnih u borbi za mesto među najboljih osam klubova na Starom kontinentu.

Milanska Olimpija pohvalila se u subotu dogovorom sa Nejpirom, koji bi dres italijanskog kluba trebalo da nosi do kraja tekuće sezone.

- Kako se približava ključni deo sezone odlučili smo da se fokusiramo na veoma motivisanog igrača sa pravim veštinama, da nam pomogne odmah, ali i do kraja sezone – rekao je generalni menadžer Olimpije Hristos Stavropulos.

Podsetimo, milanski tim naneo je jedan od bolnijih poraza Zvezdi ove sezone i to u „Pioniru“. Ipak, pre i posle tog duela ekipa Etorea Mesine zaređala je sa porazima, pa trenutno drži evroligaški fenjer sa samo teoretskim šansama da se umeša u borbu za plej-of.

To, međutim, nikako crveno-belima ne čini posao lakšim narednog četvrtka u Milanu, tim pre što će dva dana ranije Ivanovićevi izabranici igrati u Bolonji protiv Virtusa i zbog toga što gotovo da imaju imperativ da se sa italijanske mini turneje vrate sa barem jednom pobedom posle uzastopnih neuspeha u duelima sa Žalgirisom i Partizanom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike