Obradović miran pred derbi! Svaki detalj je bitan, neka bude korektno i neka bolji pobedi!

26.01.2023

14:05

0

Autor: G. F.

Trener crno-belih ističe da je urađeno sve da se utakmica što bolje pripremi

Obradović miran pred derbi! Svaki detalj je bitan, neka bude korektno i neka bolji pobedi!
Željko Obradović - Copyright MN Press

Najvažnija utakmica u Evroligi, ako pitate navijače, druga po redu na programu je u petak od 19.00 u dvorani Aleksandar Nikolić.

Crvena zvezda je domaćin Partizanu, a duel večitih rivala, pored već pomenute navijačke, ima i veliku rezultatsku težinu. Oba tim su u igri za plasman među osam najboljih evropskih ekipa, i oba tima više nego išta žele pobedu.

 

 

Trener Partizana Željko Obradović miran je pred veliki meč. Kako god izgledalo to je ipak samo još jedna utakmica, 21. po redu u Evroligi.

Recept za trijumf crno-belih iz ugla proslavljenog stručnjaka, najtrofejnijeg među kolegama, je jednostavan. Potrebno je samo sve to preneti na parket.

- Da popravimo stvari koje nisu valjale u toj prvoj utakmici u Evroligi koju smo igrali kod kuće, a koja je završena šutem u poslednjoj sekundi. Neke stvari smo radili dobro, ali nije bilo dovoljno. U tom smislu smo se  i pripremali. Probaćemo da se prilagodimo u odnosu na ono što je igra Crvene zvezde i da odigramo dobru utakmicu.

Istakao je Obradović i da su svi igrači Partizana zdravi i spremni za duel sa crveno-belima, pa malo detaljnije analizirao predstojeću utakmicu.

- Svi detalji su bitni za utakmicu, od načina na koji ćemo da pripremimo odbranu do njihovog skoka u napadu, igre u tranziciji, njihovih kreatora. Pa onda da probamo da koristimo njihove mane u odbrani. Svi ti detalji  su i te kako važni.

U "moru" važnih stvari, strateg crno-belih jednu izdvaja kao najvažniju.

- Treba da igramo kompletnu utakmicu, svih 40 minuta ako mislimo da pobedimo.

Tribine hale će najvećim delom biti neprijateljski raspoložene prema Partizanu, jedan deo odvojen je za navijače crno-belih, a Obradović ističe da su derbiji uvek poslastica.

- Atmosfera je uvek super gde god da se igra. Navijači Zvezde prave fenomenalnu atmosferu isto kao i naši tako da je to nešto što je najlepše. Bilo je lepo što su navijači Zvezde bili na prvom derbiju. Ovde, ne znam sad koliko će biti  naših, ali dobro je i to. Sigurno je to nešto što daje neku posebnu draž derbiju. Nadamo se da će sve biti kao što je bilo u prvoj utakmici. Da bude korektno i da pobedi bolji!

 

 

Crveno-beli pred ovaj derbi imaju skor 10-10 i nalaze se na 10. mestu tabele Evrolige, dok su crno-beli 12. sa skorom od 9-11.

Evroliga, 21. kolo

Četvrtak:

Real - Barselona 19.00

Alba - Valensija 20.00

Monako - Olimpija Milano 21.00

Asvel - Fenerbahče 21.00

Panatinaikos - Žalgiris 21.00

Petak:

Crvena zvezda - Partizan19.00

Baskonija - Efes 20.30

Olimpijakos - Makabi 20.30

Bajern - Virtus 20.45

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike