Zvezda preživela dramu u Pioniru! Od plus 17 do neizvesne završnice sa srećnim krajem!

23.01.2023

19:02

0

Srpski tim slavio u derbiju 16. kola AdmiralBet ABA lige

Zvezda preživela dramu u Pioniru! Od plus 17 do neizvesne završnice sa srećnim krajem!
Fakundo Kampaco - Copyright mnpress

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevita Olimpiju sa 100:95 (26:23, 29:26, 29:23, 16:23) u derbi meču 16. kola AdmiraBet ABA lige.

Odlična utakmica u Pioniru. Sve što košarka može i treba da ponudi videli smo u duelu velikih rivala. Šuterska klinika u prve dve četvrtine, pre svega gostiju, mada su i domaći bili na zavidnom niovu, majstorije pojedinaca, pre svih Fakunda Kampaca i Luke Vildoze sa jedne odnosno Jogija Ferela sa druge strane, pa onda i napetu završnicu. Sve, baš sve što žele ljubitelji košarke.

Zaključak sa ove utakmice je jednostavan, gosti su strašna trojkaška ekipa, a domaći plešu po argentinskim notama. Kampaco i Vildoza su vrhunski igrači koje je preteško zaustaviti. Kada ne pogađaju tada asistiraju i razigravaju saigrače, pa na kraju dobijemo sliku kolektivnog učinka koji mora da rezultuje pobedom.

Crveno-beli su stigli do 14. pobede iz 15 utakmica i naneli Cedevita Olimpiji treći poraz. Oba tima imaju po utakmicu manje jer njihov meč iz prvog dela sezone još nije odigran i još nije poznato kada će se to desiti. Još nije utvrđeno ni u kojim će sastavima nastupiti jer su obe ekipe promenile roster u odnosu na dan kada je trebalao da igraju u prvom delu sezone.

Crvena zvezda: Vildoza 15, Lazarević 6, Kamapco 19, Mitrović 8, Lazić 6, Dobrić 18, Ivanović 2, Nedović 8, Kuzmić, Petrušev 13, Bentil 5.

Cedevita Olimpija: Rebec 6, Ferel 24, Radović 8, Jeremić 16, Alibegović 14, Murić 6, Mulalić, Adams 16, Gnjidić, Omić 5.


AdmiralBet ABA liga, 16. kolo

Petak:

Split - FMP 91:95

Mornar - Cibona 83:81

Subota:

MZT - Budućnost 86:90

Nedelja:

Borac - Igokea 70:65

Studentski centar - Partizan 81:100

Ponedeljak:

Crvena zvezda - Cedevita Olimpija 100:95

Mega - Zadar 20.00

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice, pobeda Zvezde!

39. minut, 100:93 - Jeremić je promašio otvoren šut za tri poena, a Petrušev ubacio za Zvezdinu stotku! Ferel pogađa oba slobodna bacanja.

38. minut, 98:91 - Nekoliko loših napada i bespotrebnih grešaka na obe strane. Trojkaaaaa! Dobrić! Glemac traži tajm-aut.

36. minut, 93:89 - Eto nam drame ni iz čega! Dve trojke gostiju i meč je potpuno otvoren. Tajm-aut za Ivanovića.

35. minut, 91:83 - Nove dve trojke vraćaju goste u jednocifren minus.

33. minut, 89:77 - Miran početak poslednjeg dela utakmice.

Počela je poslednja četvrtina.

Kraj treće četvrtine, 84:72 - Ubedljivo izgledaju crveno-beli pred početak poslednjeg perioda.

29. minut, 81:68 - Dobri minuti za Dobrića i Mitrovića, koga menja Lazarević.

27. minut, 78:63 - Crveno-beli kontrolišu sve što se dešava na parketu. Vildoza je apaluzima ispraćen na odmor, a njegovo mesto popunio je Kampaco.

25. minut, 71:59 - Pored rezultatskog problema, gosti su upali i u igrački! Ferel je zaradio četvrtu ličnu grešku.

23. minut, 64:52 - Zvezda poenima Petruševa i Dobrića stiže do dvocifrene prednosti. Golemac će nalet domaćina pokušati da zaustavi tajm-autom.

22. minut, 60:52 - Nastavlja se šuterska klinika u Pioniru! Duga dvojka Petruševa i trojka Lazića za Zvezdu, tri poena Ferela za goste!

- Dve četvrtine napadačke košarke su iza Crvene zvezde i Cedevita Olimpije. Ovo je pravi derbi kola AdmiralBet ABA lige. Domaći ubacili 8 trojki, gosti 11, a prednost crveno-belima donose maestralni Fakundo Kampaco i njegov zemljak, ništa manje spektakularan Luka Vildoza.

- Utakmici prisustvuje 7.194 navijača Crvene zvezde stoji na zvaničnom sajtu AdmiralBet ABA lige.

 

 

Zavšrena je druga četvrtina, 55:49 - Spektakularna trojka Luke Vilodze sa pola terena uz zvuk sirene! Kampaco je postigao 16, a Vildoza 11 poena. Jogi Ferel najbolji u redovima gostiju sa 16 poena!

19. minut, 51:47 - Neverovatno šutersko veče obe ekipe. Poluvreme za pamćenje! Zvezda šutira 6/16 za tri, gosti 11/19!

17. minut, 44:39 - Kampaco u "stotoj brzini". Trči, krade lopte, dodaje, zatrpava koš gostiju! Fenomenalno! 

 

 

15. minut, 37:37 - Rafalna paljba u Pioniru. Lepe se trojka na trojku na obe strane. Crveno-beli odbili još jedan anlet gostiju, Golemac traži tajm-aut.

13. minut, 28:31 - Petrušev je promašio dva napada zaredom, a Radović pogodio dve trojke. Tajm-aut zove trener Crvene zvezde Duško Ivanović.

12. minut, 28:28 - Luka Mitrović napustio igru zbog krvarenja iz nosa posle jednog duela pod košem Zvezde. 

Počela je druga četvrtina!

 

 

Završena je prva četvrtina, 26:23 - Kampaco sa četiri poena i Ferel sa tri pogođena bacanja zatvaraju prvih deset minuta. Plej gostiju je nezaustavljiv, ali je proradio i Argentinac u cveno-belom dresu.

10. minut, 22:20 - Seriju Zvezde kreirali su Nedović i Kampaco.

8. minut, 17:20 - Pojačali su odbranu crveno-beli, u igri je i Nedović. Trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac dobija tehničku grešku. Nedović je ubacio slobodno bacanje, a dva penala u poene je pretvorio i Ivanović. Ferel pogađa za dva, igra zaista sjajno. Lazić pogađa trojku iz četvrtog pokušaja! Murić uzvraća istom merom.

6. minut, 11:15 - Cedevita Olimpija sve napade rešava šutem za tri poena. Ponovo je precizan Ferel, pa za njim i Alibegović. Vildoza pogađa trojku za Zvezdu. Na parketu su Ivanović i Mitrović.

4. minut, 8:9 - Ferel je ubacio još jednu trojku. Bentila je zamenio Lazarević i pogodio uz faul, ali nije iskoristio slobodno bacanje.

2. minut, 6:6 - Trojka, pa dvojka Bentila, te jedno od dva slobodna bacanja Vildoze za crveno-bele. Na drugoj strani Jeremić i Ferel pogodili za tri poena.

Utakmica je počela!

- Meč vodi hravtska trojka Tomislav Hordov, Luka Kardum, Bojan Kruljac.

- Prva petorka Zvezde je Vildoza, Kampaco, Lazić, Kuzimić i Bentil. Za Cedevita Olimpiju počinju Ferel, Jeremić, Murić, Adams i Omić.

- Odlično raspoloženi crveno-beli odradili zagrevanje.

 

 

Trener Zvezde, Duško Ivanović istakao je da njegovu ekipu očekuje važna i teška utakmica.

- Očekuje nas važna i teška utakmica protiv tima koji je sastavljen od vrlo iskusnih igrača, odličnih stranaca. Dobro trče, odlični su šuteri, imaju i Omića koji je izvanredan u reketu već dugi niz utakmica - rekao je Ivanović za zvanični sajt kluba.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike