Promenio mentalitet! Petrušev blista u dresu Zvezde, svestan opcija koje mu se otvaraju

22.01.2023

13:11

0

Autor: A. S.

Mladi centar igra košarku karijere

Promenio mentalitet! Petrušev blista u dresu Zvezde, svestan opcija koje mu se otvaraju
Filip Petrušev - Copyright MN Press

Filip Petrušev je od dolaska Duška Ivanovića u Crvenu zvezdu, pormenio svoju ulogu u timu i izrastao u jednog od vođa ekipe.

Mladi centar je u proteklom kolu Evrolige, protiv Žalgirisa, vezao i sedmi meč za dvocifrenim učinkom, uz neverovatan indeks, 23,3 poena. Jasno je, veliko je pojačanje tima, a kada se uporedi sa prošlom sezonom, i on sam priznaje razliku.

- Moj mentalitet. Igram daleko jače na obe strane terena. Takođe, uživam veliko poverenje trenera i saigrača. Imam sve više minuta zbog povreda nekih igrača i pokazao sam da mogu - rekao je centar crveno-belih, a preneo portal "Basketnjuz", pa se osvrnuo na priču o poziciji koja mu više odgovara, četvorka ili petica:

 

 

- Osećam se komotno u ulozi koju trenutno imam, po malo na obe pozicije. Koristim svoje prednosti na četvorci gde sam verovatno viši i jači od većine igrača, dok na petici pokušavam da širim odbranu. Praktično, koristim prednosti na obe pozicije. 

Prava na ugovor Petruševa ima Filadelija, pa se na kraju, Filip kratko dotakao i planova za budućnost.

- Nisam siguran, fokusiran sam na ovu godinu. Imam veoma dobru sezonu i siguran sam da ću imati dosta opcija ispred sebe - rekao je Petrušev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike