Partizan upisao još jednu stotku! Slavlje crno-belih u Podgorici, tron je sačuvan!

22.01.2023

20:32

0

Autor: G. F.

Važan trijumf u 16. kolu AdmiralBet ABA lige za tim iz Beograda

Partizan upisao još jednu stotku! Slavlje crno-belih u Podgorici, tron je sačuvan!
Uroš Trifunović - Copyright AdmiralBet ABA liga/SC Derby/Filip Roganović

Košarkaši Partizana savladali su Studentski centar u Podgorici sa 100:81 u okviru 16. kola AdmiralBet ABA lige. Crno-beli su uspešno prebrodili još jedno gostovanje i zadržali prvo mesto na tabeli.

Mnogo osciliacija bilo je u igri srpskog tima, ali je kvalitet dolazio do izražaja u najvećem delu susreta. Rezultatski su kontrolisali meč, osim krajem prve i početkom druge četvrtine, ali je bilo previše "praznog hoda" i loše odrađenih napada.

Najvažnije je na kraju da je pobeda ostvarena bez previše trzavica i uzbuđenja, da se niko od igrača nije povredio, ali i da je minutaža dobro raspoređena pre svega na one koji se manje troše u evroligaškim obračunima.

Čak pet košarkaša Partizana imalo je dvocifren učinak u poenima. Najefikasniji je bio Anđušić sa 17, Eksum je ubacio 16, a Matijas Lesor 15. Trifunović se zaustavio na 13 poena, s tim što se mora istaći da je još jednom pokazao da sazreva u odličnog košarkaša, a "probudio" se posle nekog vremena i Džejms Naneli sa 12 poena. Najbolji u domaćem timu bili su Danilo Tasić sa 17 i Flečer Megi sa 16 poena.

Studentski centar: Džekson 12, Megi 16, Pavlićević 3, Ivanović, Vučeljić 4, Slavković 11, Hadžibegović 9, Goranović, Tasić 17, Ivišić 3, Drežnjak 6, Dogan.

Partizan: Vukčević 6, Ledej 7, Avramović, Panter 6, Smailagić 2, Papapetru 6, Eksum 16, Brodzijanski, Naneli 12, Lesor 15, Trifunović 13, Anđušić 17.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice, 81:100.

39. minut, 79:95 - Iskusno crno-beli privode meč kraju.

37. minut, 76:88 - U strelce se upisao i Ledej posle lepog polaganja.

34. minut, 69:84 - Spori su crno-beli u napadu, ali trojkama Nanelija i Anđušića idu na plus 15.

32. minut, 67:76 - Panter je trojkom otvorio poslednji deo utakmice, uzvratio mu je Drežnjak istom merom. Uz poene Hadžibegovića prednost crno-belih je ponovo manja od deset poena.

Zavšrena je i treća četvrtina, 62:73. Crno-beli su ovaj deo igre sjajno otvorili, a onda se poptuno uspavali. Jasno je da su kvalitetniji, ali na momente igraju preležerno.

29. minut, 56:71 - Anđušić je na parketu, a to znači i novu trojku za crno-bele. Pokušao je i Vukčević, ali je bio neprecizan.

27. minut, 54:66 - Serija promašaja Partizana, Džekson vezuje poene, a trojkom sušta minu na 11. Naneli vraća dalekometnu trojku, a Tasić polaže za dva poena.

25. minut, 46:61 - Opao je tempo igre u posednja dva, tri minuta.

22. minut, 42:59 - Megi je najefikasniji akter susreta sa 16 poena, a dvocifren je sada i Dante Eksum. Pogodio je uz faul, pa bio siguran i sa linije za slobodna bacanja. Nova trojka Nanelija za plus 15! Na nove poene Eksuma trener domaćih reaguje tajm-autom.

Počela je treća četvrtina! Crno-beli moraju da zadrže pristup igri kakav su imali u poslednjih sedam, osam minuta drugog perioda. Domaćin je pokazao da će iskoristiti i kazniti i najmanje opuštanje u igri Partizana.

 

Završena je druga četvrtina, 40:51. Nisu blistali košarkaši Partizana u prvoj polovini susreta, ali su zaigrali ozbiljno posle minusa od sedam poena i okrenuli rezultat u svoju korist. 

19. minut, 38:49 - Eksum trojkom donosi dvocifrenu prednost crno-belima. Očigledno je da je pristup igri mnogo ozbiljniji nakon ranog tajm-auta Željka Obradovića u ovom periodu.

18. minut, 37:45 - Stiže trojka i od Nanelija, pa se u strelce sa penala upisuje i Vukčević. 

16. minut, 35:40 - Novi tajm-aut za Stuidentski centar. Nemaju rešenje za tandem Lesor-Anđušić. Centar je ubacio 11, a bek 8 poena.

15. minut, 35:36 - Trojka Anđušića vratila je crno-bele u plus. 

14. minut, 31:31 - Malo više ozbiljnosti u igri Partizana i to se odmah pokaže na semaforu. 

13. minut, 31:28 - Anđušić sa penala, pa Lesor zakucavanjem teraju trenera domaćih Andreja Žekelja da traži tajm-aut.

12. minut, 31:24 - Smailagić je zakucavanjem otvorio drugi deo igre. Megi pogodio trojku uz faul Ledeja, pa i dodatno slobodno bacanje. Tristan Vukčević na parketu umesto Ledeja. Smailagič promašuje za tri, pa pravi korake nakon presečene lopte. Tasić i Slavković vode domaće na plus 7, trener Partizana Željko Obradović traži tajm-aut.

Završena je prva četvrtina, 23:22. Vodi domaćin zahvaljujući nervozi gostiju u poslednja tri minuta ovog perioda.

9. minut, 21:21 - Greše crno-beli, već 5 izgubljenih lopti imaju, pa se domaćin vratio u rezultatski egal. Trifunović i dalje pogađa, Papapetru precizan sa penala. Megi daje novu trojku. U igri su Ledej i Anđušić.

8. minut, 11:17 - Atraktivno zakucavanje Lesora i Avramović u igri umesto Pantera. 

6. minut, 9:15 - Posle Pantera trojke pogađaju Trifunović i Papapetru! Slavković pogađa za dva, uzvraća Trifunović.

4. minut, 7:7 - Eksum pogađa oba slobodna bacanja, a Ivišić nakon što je izgubio borbu pod košem sa Lesorom pravi faul. Sudije su najpre dosudile nesportsku grešku, pa posle gledanja snimka presudile da se radi o običnom prekršaju. Nisu crno-beli iskoristili napad. Ivišić koristi pas Džeksona i uz faul Lesora pogađa. Precizan je i sa penala. Panter pravi faul u napadu, pa u sledećem pogađa za tri poena.

2. minut, 4:2 - Hadžibegović je iskorisrio jedno od dva slobodna bacanja, Lesor zakucavanjem popravio šut Papapetrua, a Megi trojkom otvotio meč.

Utakmica je počela.

 

 

- Prva petorka Partizana je Eksum, Panter, Trifunović, Papapetru i Lesor.

- Duel u Podgorici vodiće Milan Nedović, Marko Juras i Radoš Savović.

- Trener Partizana Željko Obradović podsetio je da su dueli sa večerašnjim protivnikom po pravilu nezgodni.

- Slično razmišlja i Uroš Trifunović, svestan, kao i cela ekipa, da ih uskoro očekuje evroligaško gostovanje Crvenoj zvezdi.

- Trener Studentskog centra, koji je u seriji od tri pobede, Andrej Žakelj pred igrače je stavio nekoliko zahteva, ali i naglasio da je ovo meč u kom treba uživati.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike