Partizan je strašan tim! Crno-beli pregazili Baskoniju u punoj Areni! (FOTO, VIDEO)

13.01.2023

21:39

0

Autor: G. F.

Velika pobeda srpskog tima u 19. kolu Evrolige

Partizan je strašan tim! Crno-beli pregazili Baskoniju u punoj Areni! (FOTO, VIDEO)
Partizan - Baskonija - Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

Ostvarili su košarkaši Partizana veliku pobedu u 19. kolu Evrolige! U krcatoj Areni, u fantastičnoj atmosferi, srušena je Baskonija sa 83:65 (29:17, 18:19, 20:14, 16:15).

Ozbiljan tim je Partizan, kome to do večeras nije bilo jasno, sada mora da bude. Trijumf nad velikim rivalom i osveta za nezaslužen poraz u Španiji, stigli su zahvaljujući maksimalnom zalaganju svakog pojedinca i potpunoj posvećenosti ekipi!

Zagospodarili su terenom izabranici Željka Obradovića od prvog minuta utakmice i u većem delu bili apsolutni gospodari svega što se dešavalo na parketu. Bilo je nekoliko praznih minuta u napadu, ali je ono što se mora istaći odbrana koju su crno-beli odigrali.

Delovalo je u najvećem delu susreta da gosti nemaju nikakvu šansu da dođu do poena, a to posebno dobija na značaju kada se zna da je Baskonija odlična napadačka ekipa.

Čak šest košarkaša Partizana susret je završilo sa dvocifrenim brojem poena, a najefikasniji je bio Uroš Trifunović, koji je pored već uobičajene fenomenalne defanzive često raspaljivao Grobare na tribinama. Mora se istaći i briljantni Joanis Papapetru koji je bio pokretač crno-belih u važnim momentima meča!

Pobeda Partizana je utoliko značajnija i slađa svima koji vole crno-bele jer je svima u sećanju način na koji su ispustili pobedu u Baskoniji.

Partizan: Vukčević, Ledej 2, Avramović 7, Panter 12, Smailagić, Papapetru 13, Eksum 10, Naneli, Lesor 11, Trifunović 15, Anđušić 3, Madar 10.

Baskonija: Rajeste 2, Sedekerskis 7, Marinković 16, Diez 6, Tompson 8, Kotsar 9, Enoh 9, Kostelo, Gedraitis 4, Homes, Kuruc 4.

BLOG UŽIVO:

 

 

Kraj utakmice!

39. minut, 80:62 - Ledej se upisuje u strelce, pa lupa rampu rivalu i skače preko reklama po loptu. Navijači u transu!

37. minut, 78:58 - Odbrana od granita crno-belih! Mora trener gostiju ponovo da traži tajm-aut posle trojke Trifunovića! Trese se Arena od pesme navijača Partizana!

36. minut, 73:58 - Panter i Avramović umesto Eksuma i Trifunovića. Ponovo prazan hod crno-belih u napadu traje duže vreme. Odbrana radi dobar posao i drži razliku. Tajm-aut za Obradovića.

34. minut, 73:55 - Lesora menja Smailagić, Ledeja Trifunović. Seče Uroš napad gostiju i zakucavanjem prekida period bez poena obe ekipe.

32. minut, 71:55 - Lesor se pita na početku poslednje četvrtine! Razgrće sve pred sobom pod košem gostiju i pogađa dva puta zaredom.

Kraj treće četvrtine, 67:50! Odbili su sve napade gostiju crno-beli i imaju ubedljivu prednost!

30. minut, 66:50 - Trojka Anđušića!

28. minut, 63:50 - Danilo Anđušić prvi put na parketu, van igre je Panter. Eksum ušao umesto Madara. Poklonio je Anđušić kontru gostima, ali je Papapetru trojkom odgovorio! Tehnička greška treneru Baskonije! Eksum ubacuje penal, pa zakucava! Tajm-aut za goste.

26. minut, 55:43 - Dve lude trojke Kevina Pantera! Ponovo grmi Arena, ponovo je prednost dvocifrena!

24. minut, 49:43 - Izmislio je poene Trifunović, a Marinković vratio polaganjem.

22. minut, 47:39 - Nema napada crno-belih ni u nastavku, Marinković pogodio četvrtu trojku iz osam pokušaja. Madar na parketu umesto Avramovića.

Počela je treća četvrtina. Na parketu su Avramović, Panter, Trifunović, Papaetru i Lesor.

Kraj druge četvrtine, 47:36! Odlični su bili izabranici Željka Obradovića punih 16 minuta, ali su u završnici popustili u napadu i dopustili gostima da se serijom 10:2 vrate na, za njih, pristojnu razliku.

20. minut, 47:34 - Traje prazan hod Partizana u napadu, za 4 i po minuta postigli su dva poena, ali odbrana čuva prednost. Panter menja Eksuma.Na sve to sudije sviraju Lesoru faul u napadu iako ga je rival držao sa obe ruke!

17. minut, 47:34 - Trifunović menja Pantera, Avramović dobija tehničku grešku zbog simuliranja faula pod košem gostiju. Nekoliko grešaka crno-belih i Obradović reaguje tajm-autom.

15. minut, 45:26 - Madar i Lesot na odmoru, Avramović i Smailagić u igri. Grmljavina sa tribina, novi tajm-aut.

14. minut, 43:26 - Panter je ponovo na parketu umesto Trifunovića. Kapiten je polovičan sa penala, a Eksum pogađa trojku. Na tri poena gostiju, Dante ponovo pogađa! I Panter precizan za tri, na trobinama ludnica!

12. minut, 33:23 - Na trojku Marinkovića, Madar odgovorio dvojkom, ali je Vanja još jednom pogodio za tri! Madar fauliran, siguran sa penala oba puta. Eksum zamenio Pantera, a Ledej Papapetrua.

Kraj prve četvrtine, 29:17 - Papapetru za dva uz zvuk sirene! 

10. minut, 27:14 - Ponovo Papapetru ubacuje trojku!

8. minut, 24:12 - Pogađa i Papapetru za tri poena Razlika je dvocifrena! Avramović ide da odmori, Madar je u igri. Trifunović koristi oba slobodna bacanja.

7. minut, 19:10 - Aleksa Avramović vezuje 5 poena! Smailagić menja Lesora.

5. minut, 14:8 - Fenomenalna akcija Partizana završena je novom trojkom Trifunovića! Gosti traže tajm-aut. Uroš i Matijas ubacili po 6 poena.

4. minut, 9:8 - Trojka Trifunovića i polaganje Lesora podregavju atmosferu na tribinama. Tompson pogađa za dva.

2. minut, 4:6 - Utakmicu je poenima otvorio Papapetru, a posle dobre odbrane pokušao i za tri poena, ali bez uspeha. Gosti pogađaju trojku, a Lesor vraća prednost crno-belima. Marinković postiže novu trojku za Baskoniju.

- Utakmica je počela! Partizan ima prvi napad.

- Tribine su u bojama srpske trobojke.

- Ovacije i dres na poklon za Vanju Marinkovića, najmlađeg kapitena u istoriji Partizana, danas člana Baskonije.

 

 

- Crno-beli počinju utakmicu sa sledećom petorkom: Avramović, Panter, Papapetru, Trifunović i Lesor.

- Sve karte za duel sa Baskonijom su rasprodate, Arena će biti krcata!

 

 

- Crno-beli nameštaju nišanske sprave pred utakmicu.

 

 

 

 

- Utakmicu će voditi Emin Mogulkoč iz Turske, Karmelo Paterniko iz Italije i Vasilis Picilkas iz Grčke.

 

- Španci u Beograd stigli bez najboljeg Markusa Hauarda, muče ga leđa.

 

 

Evroliga, 19. kolo

Četvrtak:

Fenerbahče - Bajern 79:71

Crvena zvezda - Monako 92:68

Alba - Real 77:84

Virtus - Olimpijakos 83:85

Petak:

Asvel - Valensija 79:83

Panatinaikos - Makabi 88:86

Barselona - Efes 75:80

Partizan - Baskonija 83:65

Milano - Žalgiris 61:66

 

Standings provided by Sofascore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike