Obradović hvalio Trifunovića, otkrio sudbinu Brodzijanskog u Partizanu i poslao važnu poruku Grobarima pred MZT!

13.01.2023

21:57

0

Autor: A. Š.

Najtrofejniji trener Evrope analizirao trijumf protiv Baskonije

Obradović hvalio Trifunovića, otkrio sudbinu Brodzijanskog u Partizanu i poslao važnu poruku Grobarima pred MZT!
Željko Obradović i Uroš Trifunović - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana ekspresno su zalečili rane iz Tel Aviva i vratili se na trijumfalni put. U fantastičnoj atmosferi punih tribina beogradske Arene, crno-beli su bili ubedljivi protiv Baskonije, kojoj je sa kamatom naplaćeno za nesrećni poraz u Vitoriji u prvom delu sezone (83:65).

- Čestitam mom timu na veoma dobroj utakmici. Veoma sam srećan, pre svega, kako smo igrali odbranu, imali smo agresivnost tokom cele utakmice, protiv veoma dobrog tima – istakao je posle meča Željko Obradović.

Najtrofejniji trener Evrope pohvalio je izdanje Uroša Trifunovića, koji je, po mišljenju mnogih, odigrao najbolji meč u dresu Partizana.

- Odigrao je izvanrednu utakmicu. On zna poverenje koje imam u njega, i ono što je mnogo važno je da nastavi, da ima kontinuitet dobrih igara. Kao i ostali. U odbrani je bio jedan od ključnih igrača, zajedno sa Papapetruom, ali i svim ostalim igračima, jer kada se igra timska odbrana onda je to mnogo drugačije. Večeras smo dobili pre svega zahvaljujući izuzetno dobroj odbrani, dok je u napadu bili malo sporo i malo, ponovo nekih rešenja koja nisu bila baš najnormalnija. Ali, ponavljam, kad god je trebalo da odigramo dobru odbranu bili smo na tom nivou koji je potreban za takmičenje kakvo je Evroliga.

Ponovo na evroligaškom meču nije bilo poslednjeg Partizanovog pojačanja Vladimira Brodzijanskog.

- On je deo tima, čovek trenira, ponaša se normalno i sve je OK što se mene tiče. Moj je izbor ko će biti u timu, imamo utakmicu u ponedeljak, pa u četvrtak, u nedelju… Mnogo je utakmica, prilike će biti za sve – istakao je Obradović, obrativši se na kraju i Partiznovoj publici.

- Moram da se zahvalim navijačima na još jednoj fantastičnoj atmosferi. Nosili su tim, bilo je veoma lepo. Želim da im se zahvalim u ime svih u klubu. Znamo da je razlika kad igramo ABA i Evroligu, ali poseta u ABA je sasvim korektna i bio bih veoma zadovoljan da bude taj deo atmosfere u ponedeljak protiv MZT – naglasio je Željko Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike