Zvezdina rapsodija! Moćni crveno-beli ponizili Kneževe!

12.01.2023

19:48

0

Autor: A. Š.

Posle poraza od Reala, crveno-beli zablistali protiv Monaka

Zvezdina rapsodija! Moćni crveno-beli ponizili Kneževe!
Nemanja Nedović i Džon Braun - Copyright MN Press

Poraz od madridskog Reala ekspresno je arhiviran, i to na kakav način. Dva dana posle neuspeha u duelu sa "kraljevskim klubom" u dvorani "Aleksandar Nikolić", na istom mestu Lazić i drugovi počistili su sa terena Monako - 92:68.

Veče prepuno emocija završeno je košarkaškom rapsodijom momaka u crveno-belim dresovima. Spektakularan uvod u meč i ljubljenje Zvezdinog grba na centru terena od strane Saše Obradovića, bio je samo fantastična najava ubedljivo najboljeg izdanja ekipe Duška Ivanovića ove sezone u duelu koji je obeležio i povratak na parket Luke Vildoze.

Apsolutno sve je večeras bilo na strani Zvezde, pa je prepunim tribinama beogradskog hrama košarke preostalo samo da se što udobnije smeste i gromoglasnom pesmom daju dodatni šmek večeri u kojoj je kapiten crveno-belih Branko Lazić na najlepši način proslavio 34. rođendan.

Fešta u Pioniru mogla je da počne veoma brzo. Gosti su samo u uvodu meča uspeli da budu koliko toliko ravnopravan rival razigranim košarkašima Zvezde, koji su u prvih 20 minuta odigrali poluvreme iz snova. Predvođeni Nemanjom Nedovićem i Filipom Petruševim crveno-beli su u prve dve četvrtine ubacili čak 54 poena uz fantastične procente šuta (12/13 za dva, 9/19 za tri) i čak 16 asistencija.

Sigurnu i ubedljivu prednost Monako je samo na tren uspeo da ugrozi u drugoj polovini treće deonice. Posle trojke, večeras jedinog raspoloženog igrača Majka Džejmsa, gosti su prišli na minus 11, a onda je Motiejunas promašio čist zicer koji je kažnjen ubitačnom serijom 13:0 (74:50) i raspršenim nadama Kneževa da mogu da velikog preokreta.

Crvena zvezda: Holand, Vildoza 9, Lazarević 4, Mitrović 15, Lazić 9, Dobrić 10, Raduljica, Ilić, Nedović 11, Marković 9, Kuzmić 4, Petrušev 21.

Monako: Braun 7, Okobo 6, Blosomgejm 6, Makundu 4, Kutur, Dijalo 6, Motiejunas 4, Outara 3, Strazel 1, Hol 5, Džejms 26.

Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Crvena zvezda je pobedila Monako - 92:68.

38. MINUT - Majk Džejms je ubacio trojku za svoj 24. poen večeras. Na drugoj strani sa 2+1 odogvara Petrušev, koji je dosad postigao 21 poen - 84:63.U završna dva minuta meča Zvezda ulazi sa ogromnih 89:65 posle trojke Markovića, pa njegove asistencije za Kuzmića.

36. MINUT - Pala je malo koncentracija crveno-belima, ali rezultat ne trpi. Posle treće trojke Lazića večeras Zvezda vodi 81:60.

MN Press
 

 

34. MINUT - Posle tajm auta Ivanovića crveno-beli odgovaraju sa četiri vezana poena Petruševa i još jednom odbijaju potencijalni nalet rivala - 78:58.

32. MINUT - Raste prednost Zvezde, Petrušev poentira posle ofanzivnog skoka. Zvezda je u seriji 13:0, koju prekida Dijalo - 74:52. Na isteku 32. minuta crveno-beli vode 74:56 posle trojke Blosomgejma.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Dobrić pogađa ekstremno važnu trojku, posle njega i Vildoza. Pionir ponovo podrhtava, Zvezda je ekspresno otišla na novi najveći plus u finišu treće deonice - 69:50. Na poslednji dvominutni odmor crveno-beli idu sa maksimalnih plus 22 posle trojke Lazarevića - 72:50.

MN Press
 

28. MINUT - Ubacuje trojku Majk Džejms, Monako je na minus 11 u 27. minutu - 61:50. Moteijunas je promašio čist zicer na minus 11, što na drugoj strani poenima kažnjava Petrušev. U poslednja dva minuta prvog poluvremena Zvezda ulazi sa 63:50.

26. MINUT - Luka Mitrović vezuje pet poena - 60:43. Mini seriju crveno-belih poenima iz ofanzivnog skoka prekida Džon Braun - 60:45. Na isteku 26. minuta igre Zvezda vodi 61:47. Džon Braun je u međuvremenu zaradio četvrtu ličnu grešku.

MN Press
 

24. MINUT - Dva i po minuta crveno-beli su bez koša. Na drugoj strani Outara ubacuje trojku - 54:41. Prve poene za Zvezdu u nastavku meča postiže Petrušev posle polovičnog učinka sa linije penala. Majk Džejms postiže svoj 18. poen na meču. Nalet Monaka odbija Luka Mitrović sa 2+1 - 58:43.

22. MINUT - Oba tima propustila su po dva napada na startu drugog poluvremena, a prve poene u nastavku meča postiže Moteijunas - 54:38.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Na kraju prvog poluvremena Zvezda vodi protiv Monaka 54:36. Crveno-beli su odigrali poluvreme iz snova. Za dva šutiraju 12/13, za tri 9/19. Pored sjajnog šuta, Ivanovićevi izabranici podelili su čak 16 asistencija. Jednom rečju - perfektno!

18. MINUT - Tamo gde je stao Nedović, nastavio je Petrušev. Ubacio je mladi centar trojku, potom još jednu Branko Lazić i Zvezde je ekspresno nadomak plus 20. Pionir gori u ovim momentima - 47:29. Obradović traži minut odmora. U završna dva minuta prvog poluvremena crveno-beli ulaze s vođstvom 47:30.

MN Press
 

16. MINUT - Majk Džejms i Okobo kreiraju brzu seriju gostiju 5:0 - 37:27 na polovini druge deonice. Luka Mitrović hvata dva ofanzivna skoka za redom, posle drugog postiže svoj osmi poen na meču. Potom i Petrušev zakucava - 41:27.

14. MINUT - Sjajno Zvezda šutira sa distance. Posle Markovića, trojku je pogodio i Nedović. Ipak, gosti su uspeli da ostanu na podnošljivom zaostatku poenima Dialoa i Hola (2+1). Nova trojka Nedovića - 35:22. Posle dve trojke, Nedović asistira za Kuzmića i novi najveći plus - 37:22.

12. MINUT - Propustili su gosti nekoliko uzastopnih napada da još više smanje zaostatak, što trojkom odmah kažnjava Dobrić - 26:15. Blosomgejm postiže prve poene za goste u nastavku meča. Na isteku 12. minuta Zvezda vodi 29:17 posle trojke Stefana Markovića.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Traje Zvezdina serija, Vildoza je ubacio trojku, potom asistirao u kontri za Dobrića. Crveno-beli posle 11 uzastopnih poena dolalze do prve dvocifrene prednosti na meču - 23:11. Okobo prekida seriju Zvezde sa dva ubačena bacanja. Prelako dve izgubljene lopte crveno-belih gosti koriste da se spuste na kraju prve deonice spuste na jednocifreni minus - 23:15.

 

8. MINUT - U 7. minutu na teren je ušao Luka Vildoza uz ovacije sa tribina. Prethodno je Nedović vezao pet poena za plus tri Zvezde - 14:11. Luka Mitrović hvata ofanzivni skok i poentira za najveću prednost crveno-belih dosad - 16:11. Raste prednost Zvezde posle novi poena Mitrovića - 18:11.

6. MINUT - Druga trojka Majka Džejmsa na meču, Monako ponovo vodi 8:6. Slavljenik Branko Lazić (danas mu je rođendan) vraća trojku. Previše su crveno-beli nervozni, od starta meča komentarišu gotovo svaku sudijsku odluku, što je tehničkom greškom koštalo Petruševa. Ovo je mladom košarkašu drugi faul, a tek je peti minut meča. Džejms pogađa jedno bacanje - 9:9. Posle šest minuta košarke Zvezda vodi 12:11.

MN Press
 

4. MINUT - Posle nešto više od tri minuta igre Zvezda je izašla iz bonusa. To koristi Majk Džejms i sa pet vezanih poena donosi gostima prvu prednost na meču - 5:4. Mini seriju Monaka poenima prekida Petrušev.

2. MINUT - Odlično je Zvezda otvorila meč, posle dva minuta vodi 4:0. Zakucavanje Petruševa u kontri je dodatno podiglo temperaturu u Pioniru.

 

- Ovako je izgledalo kada su crveno-beli izašli na zagrevanje.

- Sa velikim nestrpljenjem se iščekivao i izlazak Saše Obradovića na parket. Prošli put je dočekan zvižducima od strane Delija, a pogledajte kako je to izgledalo večeras.

- Kao što je Duško Ivanović najavio, u sastavu Zvezde večeras zbog bolesti nema Bena Bentila. Umesto njega igra Miroslav Raduljica. Nekadašnji košarkaš crveno-belih Džordan Lojd ni na ovom meču neće biti od pomoći košarkašima Monaka na parketu.

- Luka Vildoza izašao je na zagrevanje, što je kod prisutnih navijača u dvorani izazvalo ovacije.

- Francuzi s neskrivenim nestrpljenjem iščekuju početak meča u beogradskom hramu košarke.

 

- Prilično emotivno je Saša Obradović doživeo povratak u dvoranu iz koje je pošao u najveće košarkaške visine.

- Na meču protiv Reala Nemanja Nedović je stigao do jubileja i postao tek sedmi Srbin kome je ovo pošlo za rukom.

- Iako je Evroliga odbila prvu žalbu Valensije, na Malom Kalemegdanu još postoji mala zebnja, pošto je španski klub najavio da će se žaliti na tu odluku čelnika elitnog takmičenja.

- Uoči nedavnog meča sa Realom oglasio se i Fakundo Kampaco. Njegova objava izazvala je delirijum među Delijama.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike