Vildoza igra protiv Monaka? Trener dao odgovor, Delije u transu, ali ima i loših vesti

11.01.2023

18:12

0

Stiže jedan od lidera Evrolige, ali povrede su glavna tema u Zvezdi

Vildoza igra protiv Monaka? Trener dao odgovor, Delije u transu, ali ima i loših vesti
Luka Vildoza - Copyright MN Press

Crvena zvezda je posle hrabre borbe, ali i ubedljivog poraza od Real Madrida već u pripremama za Monako, jedan od timova koji su hit Evrolige.

Monako je pri vrhu tabele, a u Beograd dolazi posle velike pobede nad Olimpijakosom.

Ipak, glavna tema u Zvezdi su povrede. Nikola Ivanović je i dalje daleko od povratka, a Ben Bentil je propustio Real zbog bolesti, možemo li ga očekivati sutra?

- Nažalost, nije ništa bolje. I dalje ima temperaturu. Veoma teško da će sutra igrati – rekao je trener Duško Ivanović.

Ipak, Luka Vildoza je povređeni koji se najviše čeka.

- Luka je bolje, videćemo sutra da li će igrati.

Na treningu se pojavio i Hasan Martin, koji je sredinom decembra povredio koleno. Tada je prognozirano da će pauzirati oko dva meseca, ali to će izgleda biti brže…

- Možda će biti brže, ali nije to još to. Mada, biće brže nego što smo mislili.

Kad je u pitanju utakmica, može li Zvezda da pobedi sutra?

- Ja ću uvek pred svaku utakmicu reći da mi očekujemo da dobijemo. Njihova pozicija na tabeli govori sama po sebi. Zaista igraju odlično, fizički su izvanredni, imaju odlične individualce. Mislim da u Evroligi imaju najviše situacija jedan na jedan. Odlični u šutu, izvanredni u skoku, kontranapadu. Svi imamo loših strana, a u četvrtak ćemo videti da li ćemo ih pronaći.

Lider Monaka je Majk Džejms, kako ga zaustaviti?

-Nema baš recepta za njega. Kada je igrač nepredvidiv, kao što je on, teško ga je braniti. Ali, mislim da ćemo naći igrača koji će moći da smanji njegov uticaj. Ipak, nije samo Majk Džejms, tu je ove godine i Okobo koji igra izvanredno. Tu su negde, podjednako opasni u situacijama jedan na jedan. Dijalo je takođe odličan jedan na jedan. Jeste Džejms lider i glavni igrač, ali su i ostali isto tako opasni.

Monako je u prvom meču pobedio 85:77, ali Ognjen Dobrić kaže da te utakmice ne mogu da se porede.

- To je totalno drugačija utakmica, bio je i drugi trener, sve drugačije... Sada su stvari promenjene i ova ekipa ima drugačiji stav. Ne odustajemo u teškim momentima i mislim da je to prednost ove ekipe. Borimo se 40 minuta, pa iz toga proizilaze pobede, kao što smo pokazali sa trenerom Duško. To moramo da iskoristimo i sutra, jer biće padova u igri, ali ne smemo da odustanemo, pokleknemo ako krenu da ubacuju neke šuteve ili da naprave neku prednost... Moramo da budemo svih 40 minuta fokusirani, glavom na terenu i da se vratimo ako krene loše.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike