Nisam samo ja verovao posle serije poraza! Partizan opet pobeđuje, Obradović kaže samo da nastavimo

05.01.2023

22:50

0

Autor: G. F.

Crno-beli su u Beogradu savladali i Monako

Nisam samo ja verovao posle serije poraza! Partizan opet pobeđuje, Obradović kaže samo da nastavimo
Željko Obradović - Copyright MN Press

Nova pobeda Partizana u Evroligi, ovog puta nad Monakom dala je povoda Željku Obradoviću da bude zadovoljan. Trofejni trener za početak se zahvalio navijačima u beogradskoj "Areni", a zatim i svojim igračima.

- Hvala svim ljudima ponovo na neverovatnoj atmosferi. Pobedili smo tim sa vrha Evrolige. Čestitam igračima, treba na nastavimo ovako - kazao je Obradović čiji je tim poslednju deonicu rešio rezultatom 31:12.

- Ne znam da li je najbolja utakmica, ali je poslednja četvrtina specifična. Razlika nije realna (100:80), ispalo je tako. Prvu četvrtinu odigrali odlično (26:17), ali je Monako igrao veoma dobro. U četvrtoj smo bili mnogo dobri i u odbrani i u napadu. U sportu je motivacija mnogo važna i (Danilo) Anđušić je bio motivisan da igra protiv bivšeg kluba. Ne mogu da pričam nekome da je dobro, a da nije, ali kad jeste onda kažem da jeste.

Ove sezone u Evroligi nije crno-belima išlo sve idealno, ali je sada upisana četvrta vezana pobeda.

- Nisam samo ja verovao ni posle serije (pet) poraza. Verovali su i igrači i ljudi koji rade sa mnom. Poverenje u igrače je uvek bilo isto. Zadovoljan sam što igramo mnogo ozbiljnije odbranu nego pre mesec dana. Ovo je Evroliga i ne može niko da se proglasi favoritom.

Zatim je pričao i o pojedincima.

- Madar je odigrao izvanrednu utakmicu, razvija se u najboljem mogućem smislu. On je plejmejekr koji misli. Eksum igrao slično kao sa Bajernom. Poluvreme se nije video, a onda odličan u nastavku. Energija koju imaju Zek i Matijas je neverovatna - objasnio je Obradović uz komentar rivala.

- Ne znam da li je Monako najbolji tim koji smo dobili ove sezone. Fenerbahče je bio lider kada smo ih dobili.

Još jednom je pohvalio i navijače, odnosno koreografiju pošto su svi bili u crnim ili belim majicama.

- Sve ekipe, svi igrači koji dolaze ovde samo pričaju o atmosferi. Bilo bi lepo da se nastavi ovo sa majicama, bilo je divno videti crno - belu Arenu.

MN Press
 

Bilo je priče i o navodnim pojačanjima.


- Ne znam ko i zbog čega potencira, a svi znamo ko to radi. Tačno se znaju sve stvari, ali pero je u vašim rukama (novinara), ne u mojim. Do prošle nedelje smo imali 15 igrača na treningu, a to dozvoljava mnogo više mogućnosti. Setite se koliko smo bili bez Alekse, Smailagića i Balše... Igračima sam pričao da će biti vremena za sve tokom sezone.

Ovo je druga utakmica u januaru, a ima ih 11.

Još jednom je pohvalio utakmicu...

- Bio je tu čovek iz San Antonija i rekao da sve više liči na NBA ligu – podvukao je Obradović i za kraj čestitao predstojeće praznike.

- Srećan Božić svima da ste živi i zdravi.

Već u nedelju, crno-beli će u meču AdmiralBet ABA lige ugostiti Cibonu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike