Nervozni Ataman posle poraza od Partizana vodio neki svoj rat! Ja sam najgori trener!

16.12.2022

22:06

0

Autor: A. Š.

Iz skoro svake reči iskusnog stratega izbijala ironija

Nervozni Ataman posle poraza od Partizana vodio neki svoj rat! Ja sam najgori trener!
Ergin Ataman - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana ostvarili su veliku pobedu. U beogradskoj Areni crno-beli su srušili dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope Anadolu Efes (82:79) i to tako što su konačno jednu neizvesnu i dramatičnu završnicu rešili u svoju korist.

Treneru turskog tima Erginu Atamanu poraz u najvećoj dvorani na Balkanu izgleda da je teško pao, s obzirom da je na konferenciji za medije vodio neki lični rat i gotovo u svakoj rečenici bio vidljivo ironičan.

- Hteo bih da kažem da je ova Evroliga jako teška, svaka utakmica je kao finale. Kad pobedimo u teškim utakmicama, naši igrači su bili dobri. Kad izgubimo ja sam najgori trener, ne znam da organizujem igrače i jedini sam krivac. Pa jedini sam krivac – rekao je Ataman, pa se osvrnuo na svoju nedavnu izjavu da će Efes i ove sezone odbraniti kontinentalni tron.

- Veoma sam loš trener i mislim da nećemo osvojiti Evroligu. Zaboravio sam. Ne znam ko će pobediti, ali sam siguran da mi nećemo, jer sam ja jako loš trener.

Kada je završio sa ironijom, Ataman je okrenuo meču sa Partizanom.

- Bila je sjajna utakmica, oba tima su se trudila. Kontrolisali smo duel do poslednja tri-četiri minuta. Partizan je agresivno branio sve igrače osim Buboe. A onda su dobro iskoristili poslednje lopte, posebno Naneli.

Pohvalio je Turčin atmosferu u Areni.

- Partizan je veliki klub. Sjajna je bila atmosfera, navijači su dali veliki doprinos. Uvek je lepo igrati u takvoj atmosferi, čak i kad je protiv nas. 

Složio se Ataman da je ove sezone Evroliga najujednačenija.

- Ovakvi rezultati to pokazuju. Svako svakog može da pobedi. Rezultati od ove i prošle nedelje to pokazuju – kazao je strateg Efesa pre nego što se osvrnuo na šanse Partizana da se domogne plej-ofa.

- Mnoge utakmice su gubili kako smo mi gubili večeras, u poslednjim momentima. Sada imaju pet pobeda, mislim da su samo dve daleko od plej-of zone. Ne znam napamet tabelu, ali ako Partizan bude igrao ovako, biće teško pobediti ih, posebno u Beogradu. Ima još 20 utakmica, a samo dve pobede su daleko od plej-ofa.

Na kraju, srpski novinari uspeli su i da nasmeju Atamana, pitanjem da li bi u novoj godini želeo da bude bolji trener.

- Videćemo, videćemo. Nervozan sam iz nekih razloga, ne mogu da pričam, nervozan sam – ponovio je Ergin Ataman.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike