Partizan nema opciju nego da se drži zajedno - Obradović kaže da samopouzdanje nije problem

15.12.2022

14:35

0

Trener crno-belih kaže da niko ne bi bio srećniji od njega i igrača kad bi tim prestao sam sebe da pobeđuje

Partizan nema opciju nego da se drži zajedno - Obradović kaže da samopouzdanje nije problem
Željko Obradović - Copyright Printscreen/YouTube/24sedam TV

Dugo traje Partizanova crna serija, a navijačima ne smetaju toliko porazi koliko način na koji se gubi: Zbog sopstvenih grešaka. U utorak je u Vilerbanu ponovo bila takva situacija da su crno-beli sami sebe pobedili.

Vremena ni za kakva osećanja prosto nema, jer je već sutra sledeća utakmica i možda i najteži rival do sada – dvostruki uzastopni prvak Evrope, Efes.

- Dvostruki uzastopni prvak Evrope. Sama ta činjenica govori o kvalitetu tima. Timski i individualno. Imaju tri kreatora koji i te kako utiču na igru. Pre svega Vasa Micić, Rodrig Boboa i Vil Klajburn – istakao je trener Željko Obradović, pa nastavio:

- Ne možemo da zaboravimo ostale igrače, ali to su tri glavna kreatora. Ono kako smo probali da pravimo utakmicu je da probamo da njihovu kreaciju smanjimo na minimum. Koliko ćemo uspeti – videćemo, ali posle dugo, dugo vremena danas je trening odbrane bio ponajbolji u poslednjih ne znam koliko nedelja. S te strane sam zadovoljan, a činjenica je da igramo pred našom publikom i da nam dolazi evropski prvak treba da nam da ekstra motivaciju, da probamo da eliminišemo sve neke stvari sitne  koje su bile na poslednjim utakmicama, zbog kojih gubimo utakmice na isti način, na jedan posed, radilo se i mislim da su uočljive neke bolje stvari, ali to nije bilo dovoljno. Znači mora još veća želja, još veća borbenost i još veća koncentracija ako želimo da se vratimo na to da pobeđujemo utakmice.

Može li Partizan sutra da igra kako zna i kako je pokazao da ume, bez tih nekih stvari koje se stalno ponavljaju?

- Verovatno ne postoji srećniji čovek od mene kad bi se to desilo. A pretpostavljam i igrača. Radimo, nije lako ni njima kad se dođe u situaciju da se gube utakmice kako se gube. Analiziramo, provodimo dosta vremena zajedno. Probaćemo da damo sve od sebe. Meni je izuzetno žao, jer imamo podršku gde god da odemo. Tako je bilo sad u Vilerbanu, dolazili su ljudi iz cele Evrope. Da ne pričam za Arenu, tako da mi je žao, ali nadam se da ćemo se vratiti na taj neki kako kažete da odigramo na drugom nivou.

Šta je problem, zašto Partizan igra slabo?

- Ne igramo slabo, ja se neću složiti da igramo slabo. Ovo je Evroliga, a bila je i Olimpija, koja je dobar tim, gubili smo utakmice na neverovatan način i to je problem. Kad igraš slabo, onda te dobijaju sa 20-30 razlike. Mi smo te utakmice imali dobijene u većini slučajeva. Izgubili smo ih zbog naših loših odluka u napadu, takođe i u odbrani. To je jedno s drugim povezano. Igrači su svesni toga. Ja stvarno ne volim da pričam o tim nekim stvarima unutar tima javno, ali smo pričali sa njima o tome i analizirali, jedini način je taj da se držimo zajedno, da verujemo jedni u druge, da oni pre svega veruju u svoje mogućnosti i da nastavimo da… Ako smo u uvodnim utakmicama Evrolige igrali i dobijali utakmice, možemo i sada. Ponavljam, moramo da verujemo sami sebi, igramo sa samopouzdanjem.

Je l' igrači veruju?

- Da, veruju.

Nije samopouzdanje problem?

- Nije.

Utakmica Partizan-Efes igra se sutra od 20.30 u Areni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike