Zvezdin ponos uprkos porazu! Ivanović u svlačionici rekao: Srećne vam rane junaci!

15.12.2022

20:54

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli doživeli prvi neuspeh pod vođstvom isksnog stratega

Zvezdin ponos uprkos porazu! Ivanović u svlačionici rekao: Srećne vam rane junaci!
Duško Ivanović - Copyright MN Press

Serija od 10 pobeda je završena. Trijumfalni niz Duška Ivanovića na klupi Crvene zvezde prekinula je milanska Olimpija. Pred krcatim tribinama dvorane "Aleksandar Nikolić" crveno-beli su u dramatičnoj završnici doživeli neuspeh protiv tima koji je slavio posle devet uzastopnih evroligaških poraza (71:67).

- Nismo dobro počeli utakmicu, slično kao protiv Žalgirisa. Na kraju nas je to koštalo pobede. Dopustili smo Milanu, ja mislim, šest trojki na početku. Falila nam je agresivnost. U određenim situacijama smo imali određene šuteve koje nismo pogađali - rekao je posle meča Ivanović.

Niz od šest vezanih pobeda u elitnom takmičenju na kraju je prekinuo jedan od najvećih mezimaca "Delija" u poslednjoj deceniji Bili Beron trojkom na ulasku u poslednji minut, kojom je ugasio Zvezdinu nadu da može do pobede posle minusa od 18 poena, koliko je Olimpija imala sredinom treće deonice.

- Do ove utakmice doživeli smo situaciju koja se u životu retko dešava, toliko pobeda. Realnost je nadmašila snove. Sada treba da se spustimo i ponovo počnemo da gradimo. Porazi su sastavni deo sporta. Kada sam ušao u svlačionicu rekao sam momcima: Srećne vam rane junaci. Imali smo greške, padove, ali bili smo tu do samog kraja. Treba da veruješ, da se boriš, da igraš svoju igru, a ne da ti protivnik nametne svoj ritam. To je košarka, to je njena suština - istakao je iskusni strateg, dodavši da trijumfalna serija nije stvorila dodatni pritisak na njegovu ekipu.

- Nismo bili pod pritiskom. Neće nam biti ništa lakše ubuduće. Mi imamo pritisak pred svaku utakmicu, jer verujemo u ono što radimo i hoćemo do zadnje utakmice da pobedimo - kazao je Duško Ivanović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike