Drama u Pioniru pripala Zvezdi, Vildoza i delije doneli desetu pobedu u nizu! (VIDEO)

13.12.2022

20:00

0

Izabranici Duška Ivanovića u neverovatnoj seriji na oba fronta

Drama u Pioniru pripala Zvezdi, Vildoza i delije doneli desetu pobedu u nizu! (VIDEO)
Luka Vildoza - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Žalgirisa u 13. kolu Evrolige rezultatom 77:73 (14:22, 22:15, 20:21, 21:15) i tako stigli do šeste uzastopne pobede u ovom takmičenje, tačnije jubilarne 10. od kako je na klupi Duško Ivanović.

Sporije su crveno-beli ušli i u ovaj susret, ali kako tradicija nalaže iz nekoliko poslednjih duela crveno-belih, znatno bolje igraju u nastavku meča, tačnije u finišu. Tako je bilo i večeras. Kapiten Lazić je otvorio meč, ali je Zvezda stala još u uvodnim minutima prve deonice, dok su Litvanci potvrdili kakvu školu košarke poseduju.

Tokom drugog dela, Žalgiris je iskoristio što je Dobrić morao van igre zbog treće lične, pa su ubrzo stigli do 33:24, ali je usledila i serija domaćina. Veći deo ovog meča protekao je u serijama ekipa i procentu promašaja.

Zvezda je mogla večeras da računa na nestvarnu podršku sa tribina, koje su još pola sata pre početka meča bile ispunjene. Ali, ako je neka ekipa umela da se snađe u takvoj atmosferi i da na dobru igru rivala odgovori još smirenije, to je upravo Žalgiris. Nisu se dali Litvanci ni kada je Zvezda prišla na -1, iako su imali i dvocifrenu prednost. 

Kada je bilo najpotrebnije, za Zvezdu su pogađali Nedović i Vildoza, ali je Ivanović izazvao reakciju i kod Markovića i Dobrića, koji su trojkama odbijali nalet rivala. Ipak, uloga meč vinera na kraju pripada Argentincu, Luki Vildozi, koji je meč okončao sa 27 poena, dok ga je sa šest manje pratio Nemanja Nedović

Kog Žalgirisa, istakao se Kenan Evans sa 18 poena.

U narednom kolu, crveno-beli čekaju Olimpiju iz Milana, dok Žalgiris u Litvaniji igra sa Real Madridom.

 

Standings provided by Sofascore

 

BLOG UŽIVO:

Četvrta četvrtina

10. minut - Nižu se promašaji na obe strane, napete poslednje sekunde. Vilodza fauliran, Ivanović je tražio i čelendž kako bi proverio da li je reč o namernom faulu. Na kraju, dva slobodna bacanja za Argentinca, 77:73. Smit za tri, ali Zvezda slavi!

9. minut - Martin polovićan sa penala, ali dovoljno da crveno-beli uvećaju razliku, +4, odgovara Hejs, 75:73

7. minut - Vildoza i Ulanovas su nastavili poenterski obračun i u finišu, 71:71. Šta radi Argentinac večeras, neverovatno - četvrta trojka za 74:71!

5. minut - Hajs siguran, a i Nedović na drugoj strani, biće ovo duel na jednu loptu, 67:68. Vildoza je rešio da preuzme odgovornost, ali ne popušta ni Ulanovas, 69:71

3. minut - Martin je na liniju penala poslao Ulanovasa, koji nije grešio, +4, ali evo odgovora Zvezde i to u vidu trojke Luke Vildoze!

1. minut - Egal! Nedović za 58:58, a potom i sa penala, ali evo odgovora Evansa, 59:61. Pronašao je Ivanovića novog igrača da preuzme odgovornost i vrati prednost, što je učinio Marković i to trojkom, 62:61. Ali, Evans je večeras bio neverovatan, 62:64!

Treća četvrtina

10. minut - Trojka Dobrića kada je najpotrebnije, 55:57, a potom je fauliran Petrušev, ali je mladi košarkaš sa penala pogodio samo jedno bacanje, 56:57. Penali i na drugoj strani, pa u poslednju deonicu ulazimo pri rezultatu 56:58

9. minut - Ono što svakako može da ohrabri navijače Crvene zvezde jeste da je ekipa igrala bolje u drugom delu i finišu meča. Prava reakcija se tek očekuje. Bentil -4, ali Dimsa pogađa trojku, 50:57. Nedović sa penala postiže poene koji održavaju Zvezdu u životu

7. minut - Serija promašaja domaćih koju je sada kaznio Smit, 45:52. Stao je i Vildoza, pa je Ivanović odlučio da odmori Argentinca. Možda su crveno-beli imali spremnu odbranu za večerašnji susret, ali Litvanci su još jednom pokazali kakvu školu košarke imaju, pa je isplivao Birutis, 45:54. Prekinuo je niz gostiju Nemanja Nedović, još jednom trojkom i na trenutak uneo optimizam među navijače.

5. minut - Vildoza za dva uz faul, a potom siguran i sa penala, Zvezda ponovo na -1. Martin je na liniju penala poslao Hejsa, koji je bio siguran, 45:48. Promašaji bi crveno-beli mogli ozbiljno da koštaju, rival je uvek imao sprema odgovor, Evans za 45:50

3. minut - Polako, ali sigurno, Litvanci kreiraju svoju igru. Ipak, nalet gostiju, prekinuo je ovog puta Nedović, novom trojkom 42:44. Međutim, i Žalgiris je reagovao, Smits za 42:46.

1. minut - Tek što je krenulo poluvreme, Žalgiris stiže do poena, 36:39, Martin polovičan sa penala, Giedraitis za +4. Vildoza još jednom pokazuje zašto je veliko pojačanje domaćih, 39:41. U seriji je na drugoj strani Giedraitis, 39:44

Druga četvrtina

10. minut - Hejs pogađa za tri, definitivno je odlično raspoložen večeras. Vildoza je prvi dvocifreni kod crveno-belih i uopšte na terenu, 36:37.

9. minut - Stali su Litvanci, nema rešenja za Zvezdinu seriju koja iznosi 9:0. Tek je Hejs sa penala zaustavio nalet domaćina, 34:34, a isti igrač je u kratkom roku ponovo fauliran, ali po drugi put nije bio precizan. Iz igre je izašao kapiten Lazić, sa tri faula.

7. minut - Au kakav potez, Lazarević za tri! Crveno-beli su nadomak preokreta, 32:33! Litvanci traže čelendž zbog faula, ali Lazarević je sa liniji penala doneo preokret, 34:33!

6. minut - Još jedna trojka Luke Vildoze i to na isteku napada, preko ruke! Argentinac je razgalio navijače, vezao je pet poena, u Pioniru atmosfera dovedena do usijanja, 29:33. Igra se u serijama.

5. minut - Zvezda ponovo u seriji promašaja, primetna je nervoza kod domaćina. Hejs koristi greške u ekipi Duška Ivanovića, 24:33

3. minut - Ulanovas siguran sa penala, ali Žalgiris nema rešenje za Nedovića, 21:27. Dobra sekvenca Lazarevića, vezao je mladi košarkaš tri poena, 2+1, ali Evans vraća +5 za Žalgiris, a potom je precizan bio i Ulanovas, 24:31

1. minut - Zvezda za sada zavisi od Nedovića, koji se još jednom prošetao do koša, ali stiže i odgovor Litvanaca i to sa distance, 16:25. Odmah odgovor Vildoze, 19:25! Pionirom vlada oduševljenje! Problem za Zvezdu i trenera Ivanovića, Dobrić pravi i treću ličnu i to na početku drugog kvartala! Odmah je i napustio parket

 

 

Prva četvrtina

10. minut - Zvezda je podigla kvalitet odbrane u poslednjim sekundama meča, ali Žalgiris sa distance stiže do dvocifrene prednosti, 12:22! Nedović siguran sa penala i čuva nadu crveno-belih, 14:22.

9. minut - Bentil za tri i crveno-beli su ekspresno ponovo u igri, 12:17! Nema lakih poena, Litvanci su sa penala morali da zasluže vođstvo od 12:19

7. minut - Prvi poeni Nedovića na ovom meču, 7:15, ali evo i Butkevičijusa na drugoj strani. Uporna je Zvezda, ali organizacija napada još uvek nije na prepoznatljivom nivou. Dobrić je sve promašio, nižu se problemi za crveno-belih. Ali, evo popravnog, Dobrić je pronašao put lopti do koša, na asistenciju Nedovića, 9:17.

6. minut - Ulanova pogađa uz prekršaj, 5:14, a potom i dodatno bacanje. Slabo je Zvezda ušla u ovaj meč, Litvanci kontrolišu tok duela.

4. minut - Domaći sve bolji u odbrani, Bentil i Vildoza za sada zatvaraju šutere rivala, ali Evans nema milosti, 5:10, a nakon trojke, sledi i polaganje, 5:12.

2. minut - Dosta grešaka na startu igrača oba tima, Litvanci su bolje ušle u meč, Evans precizan za tri, ali odgovara i Lazić, 5:7! Odličan je kapiten Zvezde u uvodnim minutima, ubrzan je i tempo meča, koji prate navijači pesmom sa tribina.

1. minut - Počinje! Lopta za crveno-bele, koje prati huk sa tribina. Prvi napad za domaćina i odmah pokušaj za tri, ali Holand je sve promašio. Zvezda krade loptu i Lazić poentira, 2:0. Stiće i odgovor Žalgirisa, a potom i vođstvo Litvanaca, 2:4.

Pionir tokom ove sezone nije bio ovako pun. Pola sata pre početka meča, tribine ispunjene do poslednjeg mesta. Prepoznale su delije trenutak i došle da podrže ekipu, ali i zahvale za učinjeno u prethodnim duelima, pre svega u derbiju sa Partizanom.

Žalgiris je u ovom sastavu: Kavano, Dimša, Krivas, Šmits, Hejz, Kublikas, Gidraitis, Evans, Ulanivas, Butkevičius, Lukosiunas, Brutis

Crvena zvezda na ovom meču igra u sastavu: Holand, Vildoza, Lazarević, Lazić, Martin, Dobrić, Ilić. Nedović, Marković, Bentil, Petrušev i Kuzmić.

- U timu nema Luke Mitrovića.

 

 

- Jedan od najboljih igrača crveno-belih Nemanja Nedović veruje u novi uspeh kluba sa Malog Kalemegdana, napominjući da najveća opasnost preti od Kinana Evansa.

- Recept je jednostavan, Branko Lazić i Stefan Lazarević. Imamo dosta recepata i igrača za protivničke najbolje igrače, ali sigurno da će i timska odbrana biti na visokom nivou što je potrebno da dođemo do pobede. Imamo samopouzdanje, imamo dobru formu, samo to treba da pretočimo u utorak na teren - poručio je Nedović. 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike