Lazić pred Baskoniju: Pokušaćemo da ispravimo greške iz Istanbula

01.11.2020

15:31 >> 00:18

0

Autor: M. R.

Lazić pred Baskoniju: Pokušaćemo da ispravimo greške iz Istanbula
Copyright MN Press

Prvi put će košarkaši Crvene zvezde na domaći teren u Evroligi istrčati u petak. Rival im je šampion Španije – ekipa Baskonije od 19.00 u hali “Aleksandar Nikolić” (bez prisustva publike). Izabranici trenera Duška Ivanovića su uhvatili odličan zalet u Evropi, jer su već na startu zabeležili veliki trijumf protiv Real Madrida, pa naoštreni dolaze u Beograd. S druge strane crveno-beli su otvorili takmičenje porazom od Fenerbahčea i sada žele da oporave utisak.

Čeka nas izuzetno teška i fizički zahtevna utakmica, s obzirom na to da igraju agresivnu, brzu i preciznu košarku. Mi ćemo pokušati, nažalost bez navijača koji bi nam mnogo značili u ovakvom meču,  da nametnemo našu igru, da pokušamo da uspostavimo pravi ritam i iz kontri tražimo lakše poene – istakao je kapiten Crvene zvezde Branko Lazić.

Vođa crveno-bele ekspedicije se osvrnuo i na poraz u Istanbulu.

Bila nam je to prva zvanična utakmica posle zaista duge pauze, mnogo igrača je prvi put igralo Evroligu, sto se primetilo u nekim delovima meča, kada smo ishitrenim potezima završavali napade i tražili rešenja. Taj susret može da nam posluži za nauk.  Verujem da ćemo sve te greške u sledećoj utakmici sa Baskonijom ispraviti. Neke greške će se  ponavljati, što je i normalno, ali radićemo na tome da smanjujemo njihov broj, da budemo bolji i podižemo formu i igru kako vreme odmiče.

Obradović zadovoljan posle Cibone: Trebalo je da pošaljemo poruku…

Posle Fenera stigla je ubedljiva pobeda na startu ABA lige – protiv Cibone u Zagrebu.

– Znači nam taj trijumf. Odigrali smo od početka jako, bili smo agresivni tokom čitavog meča i to treba da nam bude model kako dalje.

Zvezda je ovog leta promenila trenera, kao i nekolicinu vodećih igrača.

Bilo je promena u timu, ali dva meseca smo već zajedno i uklapamo se, praktično tu smo u završnoj fazi i bićemo sve bolji i bolji. Što se tiče pandemije koja je pogodila ceo svet, teško da možemo da ostanemo imuni, ali trudimo se da zadržimo fokus na igri i terenu.

Zvezdu posle Baskonije čeka susret sa Borcem u Čačku, već u nedelju (17.00), jer je naredne sedmice po rasporedu dupli program Evrolige i dueli sa Žalgirisom i Asvelom…

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike